Aceasta postare a fost editata de moflea: 08 June 2011 - 10:25 PM
Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 09 June 2011 - 10:43 PM
johnreno36 a spus:
Traian la postul 1563 poza 6 unde apare si mandrina, macaraua aia nu are rola inauntru, nu?
Daca nu te superi poti sa-mi explici modul ei de functionare?
Daca nu te superi poti sa-mi explici modul ei de functionare?
Nu, macaralele nu au si raiuri si e doar una din formele macaralelor reale. in foto 6 e data o gaura intre canturile capatanii prin care se trece manevra. De la gaura spre capul capatanii sunt facute doua santulete in cant in care se ingroapa putin manevra pentru a da impresia ca e trecuta pe santul raiului. In foto 7 e vedere laterala a capatanii. Pe diametrul mare e un nit ce figureaza axul raiului. La modelul asta de macara zbirul nu incinge capatana ci e trecut prin gaura de pe raza mica. Acolo se face un ochi preferabil matisit de care se fixeaza macaraua ca un cercelus acolo unde e nevoie Mai atasez cateva ipostaze. Mai mult despre modul de functionare se gaseste prin manualele de fizica. mai mult despre utilizare la bord o sa mai dezbatem pe parcurs.
Postat 09 June 2011 - 10:50 PM
johnreno36 a spus:
Traian asta mi-a iesit mie, nu cred ca am inteles bine principiul de functionare.
Ai postat in timp ce raspundeam. E bine ce ti-a iesit. Manevra ce iese pe canturile macaralei e manevra curenta. Cea trecuta prin gaura de pe raza mica a capatanii trebuie inodata si facut un ochi. Vezi in atasamentele pe care le-am pus