Forum Machete,Modelism,Hobby: Sfantul Ioan Botezatorul - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 355 Pagini +
  • « Prima
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid

#1261 Useril este offline   klausu25 

• Nou venit
  • Grup: Members
  • Postari: 6
  • Inregistrat: 30-January 11

Postat 14 May 2011 - 08:49 AM

Ideea era ca mie mi se par reusite ambele modele pe care le-a prezentat si mi s-a parut in plus genul acela de autocritica.
Nu era un comentariu rautacios, dimpotriva admir ingeniozitatea si rabdarea cu care le-a executat.
Sunt convins ca Leo e constient ca nu multi pot face ce a facut el, asa ca falsa modestie nu-si are rostul.

#1262 Useril este offline   johnreno36 

• Membru senior
  • Postari: 542
  • Inregistrat: 27-February 11

Postat 14 May 2011 - 10:58 AM

Salut, klausu chiar nu e cazul sa fim rautaciosi. ia fa si tu un geam din ala, s-ar putea sa nu-ti placa, cum iese din prima, dar poate noua ne-ar placea daca l-ai arata.

#1263 Useril este offline   johnreno36 

• Membru senior

Postat 14 May 2011 - 11:35 AM

Nu cred ca legatura cu falsa modestie, omul le-a pus ca sa le vedem, poate unora le place, poate cineva ai da o idee asa cum a facut AlexPL.
Si poti sa fi convins ca si altii pot face ce a facut Leo, atita timp cit Leo a explicat pas cu pas cum se face treaba.
Trebuie doar sa ai materiale necesare si mai ales Rabdare.
Leo, eu ma gandesc sa incerc sa fac geamul ala dintr-un geam transparent de CD, O merge oare

#1264 Useril este offline   raducindrea 

• Membru senior
  • Postari: 333
  • Inregistrat: 20-February 11
  • Interests:papercrafting, goblen, origami

Postat 14 May 2011 - 11:39 AM

@john - eu zic ca e prea gros din geamul ala... Spatiile destinate ferestrelor vor fi prea mici, parerea mea; e drept ca din exterior n-o sa se vada grosimea ferestii, da'....

#1265 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior
  • Postari: 1799
  • Inregistrat: 08-February 11
  • Interests:Tot ce nu tine de aviatie ca doar in aviatie lucrez.

Postat 14 May 2011 - 12:46 PM

Hai mai baieti... ce-ati patit? Incerc si io sa iasa amarata aia de glajda (imi place termenul, aflat de foarte curand tot de la un forumist) mai bine. Cum sa postez io aici pentru nu mai stiu ce laude si alte prostii. Chiar nu-mi prea plac cele doua variante dar mai incerc. Daca pana la urmatorul numar nu-mi iese cam cum as vrea eu, asta e. Aleg una din variante ca doar nu le-am aruncat.

#1266 Useril este offline   SorinR 

• Membru senior
  • Postari: 340
  • Inregistrat: 29-January 11

Postat 14 May 2011 - 01:42 PM

Vezi postareaLeo2003, la 14 May 2011, 13:46, a spus:

Hai mai baieti... ce-ati patit? Incerc si io sa iasa amarata aia de glajda (imi place termenul, aflat de foarte curand tot de la un forumist) mai bine. Cum sa postez io aici pentru nu mai stiu ce laude si alte prostii. Chiar nu-mi prea plac cele doua variante dar mai incerc. Daca pana la urmatorul numar nu-mi iese cam cum as vrea eu, asta e. Aleg una din variante ca doar nu le-am aruncat.

Prima varianta mi se parea mai practica, mai simpla dar mai practica, o poti folosi in mai multe cazuri, o poti taia oricum, in orice fel si-ti iese o bucata de "gajda" care o poti folosi oriunde!! cred ca ar trebui sa faci diagonalele alea mai dese si mai subtiri!! A doua varianta trebuie sa ai mare grija la cum decupezi din ea ca "modelul ala de pe ia e cam ciudatel !!

#1267 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior

Postat 14 May 2011 - 02:04 PM

Vezi postareaSorinR, la 14 May 2011, 14:42, a spus:

Prima varianta mi se parea mai practica, mai simpla dar mai practica, o poti folosi in mai multe cazuri, o poti taia oricum, in orice fel si-ti iese o bucata de "gajda" care o poti folosi oriunde!! cred ca ar trebui sa faci diagonalele alea mai dese si mai subtiri!! A doua varianta trebuie sa ai mare grija la cum decupezi din ea ca "modelul ala de pe ia e cam ciudatel !!

Pai tocmai d'aia nu-mi place nici mie. Diagonalele sunt prea rare dar se pot indesi. Mai subtiri nu pot sa le fac ca atit e ata si vreau sa aiba oarece relief.
Al doilea model e intradevar ciudat. E facut din plasa de tantari. :-D Dar parca e circuit electronic nu glajda. Mai incerc azi o varianta.

#1268 Useril este offline   johnreno36 

• Membru senior

Postat 14 May 2011 - 06:14 PM

Da Radule, e mai gros decit la Leo are 1 mm grosime. Am sa incerc sa vad ce iese.

#1269 Useril este offline   eddie 

• Membru senior
  • Postari: 243
  • Inregistrat: 21-February 11

Postat 14 May 2011 - 07:07 PM

Ideea e ca Leo vrea sa realizeze un geam care sa semene cat mai mult cu ce se putea obtine cu tehnologia cunoscuta in acele vremuri. Geamul din plastic e ok, sigur, si poate fi obtinut din mai multe surse (cd, pet, folii, etc.), insa un geam perfect transparent si incolor era o utopie la acea vreme. Mie imi place maxim prima varianta, cu o singura retinere. Ochiurile de geam imi par putin cam mari.
Respect!

#1270 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior

Postat 15 May 2011 - 06:57 AM

Am mai facut una. Cea de jos, dar,... blestem. Numai a glajda de secol XVII nu pare. E facuta cu o plasa metalica care ar imita barele de plumb cu care erau fixate geamurile. Si parca are si ochiurile prea mici de aceasta data.

Imagine atasata: DSCF0408.JPG

Asa ca, am indesit grilajul primei variante. Cu toate ca nu e nici pe departe perfecta as merge pe aceasta varianta. Parca este mai "vintage".
Voi ce ziceti ? :-D

#1271 Useril este offline   SorinR 

• Membru senior
  • Postari: 340
  • Inregistrat: 29-January 11

Postat 15 May 2011 - 08:36 AM

nuuuuu, nu e frumoasa, arunc-o, daca nu vrei tu ti-o arunc eu, iti trimis adresa mea sa o trimiti prin posta ca am eu grija de ea sa o "arunc" :-D !! Hai ca pana la urma a iesit bine!!!! poti sa alegi din ea cateva gemulete pentru SIB si viitoarele corabii!! Pana la urma orice ai face, tot mai ramane loc de mai bine, doar atat, sa te asiguri ca o singura fereastra de-a noastra cuprinde mai multe ochiuri dintr-alea fabricate de tine, in rest eu red ca e ok!!

#1272 Useril este offline   raducindrea 

• Membru senior

Postat 15 May 2011 - 09:44 AM

Vezi postareaLeo2003, la 15 May 2011, 07:57, a spus:

Asa ca, am indesit grilajul primei variante. Cu toate ca nu e nici pe departe perfecta as merge pe aceasta varianta. Parca este mai "vintage".

LEO - acuma e cu totul altceva :-P
(avind in vedere ca abia ce m-am trezit, cititind doar prima parte a postului si uitindu-ma la poza - ma gindeam ca nu mai vad eu bine; ca ochiurile alea nu erau de fapt asa mari, si ca te-am pus sa faci alte variante cind prima era chiar OK... :-D )

#1273 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior

Postat 15 May 2011 - 10:22 AM

Ma gandisem sa fac glajda chiar din sticla. Am sticla 20x20 mm groasa de 0.5mm (lamele de microscop, nu lame, ca alea sunt groase de 1mm) de pe vremea cand eram "biolog amator" nu "modelist amator". Taiam patrate 5x5mm din ele le lipeam cu silicon negru si gata glajda.
Nu am facut asta din simplul motiv ca nu stiu daca au aia de la balamuc conexiune wireless la net si nu puteam sa va arat ce am facut. :-D

Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 15 May 2011 - 10:28 AM

#1274 Useril este offline   raducindrea 

• Membru senior

Postat 15 May 2011 - 11:14 AM

Vezi postareaLeo2003, la 15 May 2011, 11:22, a spus:

Nu am facut asta din simplul motiv ca nu stiu daca au aia de la balamuc conexiune wireless la net si nu puteam sa va arat ce am facut. :-D

Genial! :-P

#1275 Useril este offline   johnreno36 

• Membru senior

Postat 15 May 2011 - 11:47 AM

Asta chiar a iesit fain, dar daca o arunci sa-mi spui si mie cind si unde. Acum sa o vedem si montata.

#1276 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior

Am mai facut o glajda si dupa cum imi sugera AlexPL.

Imagine atasata: DSCF0409.JPG

Acu' pe care s-o aleg. :-D Pe aia cu ate sau pe asta. Oricum nu mai fac niciuna. Gata ca raman fara net. :-P

Parca e mai realista aia cu ate.

Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 15 May 2011 - 11:52 AM

#1277 Useril este offline   traian 

• Membru senior
  • Postari: 1218
  • Inregistrat: 01-May 08
  • Interests:Nave-navigatie clasica

Vezi postareaLeo2003, la 15 May 2011, 11:22, a spus:

Ma gandisem sa fac glajda chiar din sticla.

Eu zic sa faci un test pe rama geamului ca sa vezi care din variante se aseaza cel mai bine. Asa, la mare imaginea te poate fura, Mai e si plasa de se foloseste la tencuieli si e intr-o gama mai mare de ochj/cm.2. Se poate colora ca e alba dar e mai buna ca aderenta. La varianta cu ata poti incerca sa lucrezi pe o placa din placaj pe a carei laturi implanti bolduri si faci ,,grilajul'' trecand ata pe dupa ele. Functie de cat de dese sunt scoti marimea ochilor. Bineanteles ca pe placa pui folia de plastic.

#1278 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior

Postat 15 May 2011 - 02:25 PM

Si uite asa m-a facut Traian sa mai incerc odata prima varianta, dar, conform indicatiilor sale.

Imagine atasata: DSCF0412.JPG

Cred ca va iesi mult mai bine.
O sa va arat ce a iesit si dupa ce se usuca.
Danke Traian .

Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 15 May 2011 - 02:41 PM

#1279 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior

Postat 15 May 2011 - 05:23 PM

Asta a iesit. Este oricum mult mai bine. Asta ramane.

Imagine atasata: DSCF0416.JPG

#1280 Useril este offline   raducindrea 

• Membru senior

Postat 15 May 2011 - 05:27 PM

Fain! Fain! Tre' sa imi fac si eu cit de curind :-D

Arata acest topic

• 355 Pagini +
  • « Prima