Forum Machete,Modelism,Hobby: Sfantul Ioan Botezatorul - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 355 Pagini +
  • « Prima
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid

#781 Useril este offline   SorinR 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 340
  • Inregistrat: 29-January 11

Postat 27 March 2011 - 07:45 AM

Inelele catargelor le voi lipi abia dupa ce puntile sun fixate si voi verifica cat de aliniate sunt orificiile catargelor!! la catargul de la prora sunt sigur ca am probleme de aliniament (am mai deschis subiectul acesta intr-un post) Cand voi observa ca pot introduce un creion cu diametrul egal cu interiorul inelului de lemn, prin toate orificiile, debia atunci voi lipi inelele, evident tot aliniate cu ajutorul creionului (catargele presupun ca vor intra in posesia noastra cand bordul navei v-a fi inchis sau seminchis-daca respectam micul roiect a celor de la d-agostini). Deci...... iarasi nitica rabdare!! Presupun ca am sa supravietuiesc pana in momentul cand am sa lipesc si eu inelele!!

#782 Useril este offline   Sfatos 

• Membru senior
  • Postari: 106
  • Inregistrat: 07-March 11
  • Interests:Fotografia, navomodelism şi din cānd īn cānd "Computer Hardware"

Postat 27 March 2011 - 08:57 AM

Vezi postareaSorinR, la 27 Mar 2011, 07:45, a spus:

Presupun ca am sa supravietuiesc pana in momentul cand am sa lipesc si eu inelele!!

Fraticule mie imi vine sa o iau pe aratura, deoarece numarul unu nu mi l-au trimis astia nici acum.

Vezi postareaLeo2003, la 26 Mar 2011, 10:17, a spus:

Anul asta, in noiembrie fac 57 de ani.

Multi inainte.

#783 Useril este offline   Archone 

• Membru deplin
  • Postari: 16
  • Inregistrat: 22-March 11

Postat 27 March 2011 - 09:13 AM

sincer nu sunt eu mare modelist dar lumea prea isi bate capu` cu alinierea filelor... aici bag o nota de subsol toate filele puntilor ... dupa ce inchideti nava doar puntea de sus e vizibila cele de jos ... VAG... poate ca sunt prea multi perfectionisti pe aici ... omul e supus greselior :rolleyes:

#784 Useril este offline   Sfatos 

• Membru senior

Postat 27 March 2011 - 09:28 AM

Vezi postareaArchone, la 27 Mar 2011, 09:13, a spus:

sincer nu sunt eu mare modelist dar lumea prea isi bate capu` cu alinierea filelor... aici bag o nota de subsol toate filele puntilor ... dupa ce inchideti nava doar puntea de sus e vizibila cele de jos ... VAG... poate ca sunt prea multi perfectionisti pe aici ... omul e supus greselior :rolleyes:

Degeaba o mai construim daca nu tinem la detalii. Asa mai bine facem o barcuta de hartie si ii dam drumul pe Apa Sambetei.
Pasiunea este totul aici, pasiunea pentru a construi un model la scara care sa respecte cat mai bine detaliile modelului real.

#785 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior
  • Postari: 1799
  • Inregistrat: 08-February 11
  • Interests:Tot ce nu tine de aviatie ca doar in aviatie lucrez.

Postat 27 March 2011 - 10:16 AM

Hai sa va mai arat niste poze cu puntea calei pusa de mine pe intregul tronson de pana acum:

Imagine atasata: DSCF0306.JPG Imagine atasata: DSCF0307.JPG

Imagine atasata: DSCF0310.JPG Imagine atasata: DSCF0312.JPG

In poze se poare vedea si lacul pe care il folosesc.

Azi, neincrezandu-ma numai in ochi, i-am tras si niste masuratori comparative petru a vedea oarecum simetria. Sunt ultra multumit avand in vedere stilul de montaj mai mult in mana, decat pe un gabarit special asa cum am vazut la altii si cum, cred eu, ar fi normal. Nu ma refer la cavalet care ajuta, dar e cam kk-mak, pentru un montaj precis. Evident ca am constatat oarece abateri, dar, nesemnimicative.

Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 27 March 2011 - 11:06 AM

#786 Useril este offline   Archone 

• Membru deplin
  • Postari: 16
  • Inregistrat: 22-March 11

Postat 27 March 2011 - 12:39 PM

Vezi postareaSfatos, la 27 Mar 2011, 09:28, a spus:

Degeaba o mai construim daca nu tinem la detalii. Asa mai bine facem o barcuta de hartie si ii dam drumul pe Apa Sambetei.
Pasiunea este totul aici, pasiunea pentru a construi un model la scara care sa respecte cat mai bine detaliile modelului real.

Te inteleg perfect dar 75 % daca nu mai mult din posturi sunt cu filele alea amarate peste tot ... toti dau o insemnatate extraordinara lor :) :rolleyes:

#787 Useril este offline   ManiakTC 

• Membru deplin
  • Postari: 33
  • Inregistrat: 23-September 09

Postat 27 March 2011 - 02:09 PM

Am si eu o problema. Coastele 2 si 5 sunt strambe si am incercat sa le indrept folosind apa calda si le-am tinut tinut intre 2 placi de faianta timp d 4 zile. Dupa 4 zile coastele erau drepte dar a doua zi acestea s-au strambat mai rau decat erau la inceput. Ce alta metoda sa folosesc ca sa le indrept si drepte sa ramana de tot?

#788 Useril este offline   MariusA 

• Membru deplin
  • Postari: 12
  • Inregistrat: 07-February 11

Postat 27 March 2011 - 02:27 PM

Am observat un lucru: coastele strambe se aliniaza dupa montarea puntilor. Ce trebuie urmarit si respectat e unghiul de 90 dintre coaste si chila. Acelasi lucru l-a spus si Crios daca nu ma inseala memoria cu ceva posturi in urma.

Am observat un lucru: coastele strambe se aliniaza dupa montarea puntilor. Ce trebuie urmarit si respectat e unghiul de 90 dintre coaste si chila. Acelasi lucru l-a spus si Crios daca nu ma inseala memoria cu ceva posturi in urma.

#789 Useril este offline   traian 

• Membru senior
  • Postari: 1218
  • Inregistrat: 01-May 08
  • Interests:Nave-navigatie clasica

Postat 27 March 2011 - 03:09 PM

Cine incearca sa indrepte placajul udandu-l cu apa e bine sa persevereze si sa foloseasca dupa aia un fier de calcat :rolleyes: La camasi functioneaza

#790 Useril este offline   raducindrea 

• Membru senior
  • Postari: 333
  • Inregistrat: 20-February 11
  • Interests:papercrafting, goblen, origami

Postat 27 March 2011 - 03:20 PM

Vezi postareatraian, la 27 Mar 2011, 15:09, a spus:

Cine incearca sa indrepte placajul udandu-l cu apa e bine sa persevereze si sa foloseasca dupa aia un fier de calcat :ph34r: La camasi functioneaza

Hmmm...ma intreb oare de ce mi-esti tot mai drag... :rolleyes:

#791 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 27 March 2011 - 03:32 PM

Vezi postareaMariusA, la 27 Mar 2011, 15:27, a spus:

Asa am spus si este si normal sa fie asa. Asa cum deja ai constatat, la felul cum a fost gandita aceasta constructie, coastele sunt fixate, in marea lor majoritate, pe minim doua niveluri de catre puntile false, punti a caror decupari sustin destul de fix coastele.
Puntile false, chiar daca sunt "elice", se vor trage cand vor fi lipite de traverse cu conditia sa fie mentinute (nu conteaza metoda) pe pozitie pana se usuca aracetul.
Si intradevar, ceea ce trebuie urmat sunt unghiurile de 90 de grade.
Imagine atasata: perpend.jpg

Contrar parerii unora, pentru cei ce aleg sa nu inchida coca, cel putin zona centrala va fi foarte vizibila inclusiv puntea inferioara si cel mai usor sar in ochi neliniaritatile, intreruperile si disproportiile. Fireste ca pentru "cine vede si nu stie inseamna c-asa trebui' sa fie".

Bafta!

#792 Useril este offline   heltauer 

• Membru deplin
  • Postari: 31
  • Inregistrat: 26-February 11

Postat 27 March 2011 - 04:27 PM

Salut.
In legatura cu puntile eu am o problema la sectiunea centrala a puntii de jos. Aceasta nu se aseaza pe toate coastele, in dreptul celor din mijloc sta in aer.
Am observat ca unele coaste nu coboara pana la nivelul chilei, in cazul lor ramanand inca vreo 2 mm pana la muchia chilei. Nu stiu daca asta este OK sau nu. Poate ma lamureste si pe mine cineva. (imi cer scuze, daca s-a mai postat un raspuns la aceasta intrebare, va rog scrieti doar ca s-a mai raspuns si o sa caut, dar acum nu am timpul necesar. va multumesc de intelegere). Mentionez ca sectiunea de punte este perfect dreapta.
Iata despre ce este vorba:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Deck_gap__1__msw.jpg

Aceasta postare a fost editata de heltauer: 27 March 2011 - 04:28 PM

#793 Useril este offline   SorinR 

• Membru senior

Postat 27 March 2011 - 04:43 PM

Vezi postareaheltauer, la 27 Mar 2011, 16:27, a spus:

Am observat ca unele coaste nu coboara pana la nivelul chilei, in cazul lor ramanand inca vreo 2 mm pana la muchia chilei. Nu stiu daca asta este OK sau nu. Poate ma lamureste si pe mine cineva. (imi cer scuze, daca s-a mai postat un raspuns la aceasta intrebare, va rog scrieti doar ca s-a mai raspuns si o sa caut, dar acum nu am timpul necesar. va multumesc de intelegere).

S-a mai postat, apasa pe punte pana se indoaie nitel si atinge traversele!! tine asa pana se usuca aracetul!!

#794 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior

Postat 27 March 2011 - 04:47 PM

...(imi cer scuze, daca s-a mai postat un raspuns la aceasta intrebare, va rog scrieti doar ca s-a mai raspuns si o sa caut, dar acum nu am timpul necesar. va multumesc de intelegere).

"Cauta si vei gasi."

#795 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior

Postat 27 March 2011 - 05:54 PM

In legatura cu puntile eu am o problema la sectiunea centrala a puntii de jos. Aceasta nu se aseaza pe toate coastele, in dreptul celor din mijloc sta in aer.

Aceeasi problema o sa apara si la coverta dar in mai putina masura. Am verificat cu un placaj de 2mm. O usoara presiune asupra lui si s-a ajezat ca uns.

Si ATENTIE MARE pentru cei care lucreaza deja la corabie:
Nu filatzi inca nici jumataea primita la nr.8, asa cum scrie la ghid, si nici cea viitoare. Asteptati coastele pe care se vor monta, apoi faceti un premontaj cu cele doua jumatati de punte, centrati, marcati si apoi filatzi. Altfel exista riscul (mare) ca filele sa nu iasa aliniate si ar fi pacat.

Pentru a fi mai clar am pus o poza:

Imagine atasata: DSCF0317.JPG

Trebuie bibilit luftul care apare intre punti si apoi filate puntile.

Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 27 March 2011 - 06:29 PM

#796 Useril este offline   SorinR 

• Membru senior

Postat 27 March 2011 - 06:54 PM

Leule, de unde ai 2 jumatati de punte? tu nu ai una ca tot romanu'?

#797 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior

Postat 27 March 2011 - 07:00 PM

Vezi postareaSorinR, la 27 Mar 2011, 18:54, a spus:

Hi, hi, hi. :rolleyes: Am pile la deAgostini. :ph34r: Glumesc. Iau revista in dublu exemplar pentru un amic, care o ia pentru baiatul lui. I-o dau maine dar mi-a permis sa o desfac. I-am zis ca vreau sa fac niste probe.

Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 27 March 2011 - 07:04 PM

#798 Useril este offline   Sfatos 

• Membru senior

Postat 27 March 2011 - 07:01 PM

Vezi postareaSorinR, la 27 Mar 2011, 18:54, a spus:

Chiar asa!!! Eu nu am inca numarul unu si el are deja numarul noua???? :rolleyes:

#799 Useril este offline   rrelu_c 

• Membru deplin
  • Postari: 28
  • Inregistrat: 24-March 11

Postat 27 March 2011 - 07:04 PM

daca tot vb de nr 9 aveti idee ce scule ne dau?

#800 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior

Postat 27 March 2011 - 07:11 PM

Vezi postareaSfatos, la 27 Mar 2011, 19:01, a spus:

Chiar asa!!! Eu nu am inca numarul unu si el are deja numarul noua???? :rolleyes:

Nu e frate nr. 9 e tot 8, nu zisei. :ph34r:

Vezi postarearrelu_c, la 27 Mar 2011, 19:04, a spus:

daca tot vb de nr 9 aveti idee ce scule ne dau?

Pai ce scule sa ne dea ca nu pricep.

Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 27 March 2011 - 07:35 PM

Arata acest topic

• 355 Pagini +
  • « Prima
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou