Forum Machete,Modelism,Hobby: Sfantul Ioan Botezatorul - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 355 Pagini +
  • « Prima
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid

#741 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1799
  • Inregistrat: 08-February 11
  • Interests:Tot ce nu tine de aviatie ca doar in aviatie lucrez.

Postat 25 March 2011 - 11:15 AM

Vezi postareaclaudiu_ne2000, la 25 Mar 2011, 10:41, a spus:

natur???...binenteles ca nu...

...din cate stiu eu noi toti, d epe aici, construim o replica a unui galion spaniol, ca atare incercam sa realizam si o replica cat mai "adevarata" a felului in care corabia era "vopsita" in acele vremuri...nu cred ca, corpul navei avea stralucirea pe care o da baitul sau lacul...asteptam sa vad daca a incercat cineva unele vopsele acrilice pentru lemn, sau altceva...oricum eu cred ca pentru aceasta nava sunt indicate vopselele mate si nu stralucitoare.

Bafta

Baitul pe baza de apa e clar ca nu da nicio stralucire. Fara discutie, corabia nu trebuie sa fie lucioasa, deci lac mat.

"O corabie este lucioasa numai atunci cand e uda."

#742 Useril este offline   ButonEL 

• Membru senior
  • Postari: 110
  • Inregistrat: 30-December 07

Postat 25 March 2011 - 11:16 AM

Referitor la nuante de vopsire am facut cateva teste cu lac mat. In principiu am ales nuanta de stejar aplicata in doua straturi pentru coaste, chila si tot ce tine legat de ele, incolor pentru punte (dar inca nu sunt 100% sigur) iar a treia nuanta adica de mahon o voi folosi pentru exteriorul navei.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC00237.JPG

#743 Useril este offline   SorinR 

• Membru senior
  • Postari: 340
  • Inregistrat: 29-January 11

Postat 25 March 2011 - 12:00 PM

Vezi postareaButonEL, la 25 Mar 2011, 10:54, a spus:

Asa ca m-am gandit la urmatorul lucru: aliniez coastele dupa punte si nu invers iar la baza chilei o sa inalt coastele cu doua, trei baghete sau cat va fi necesar pentru a le aduce pe toate la aceasi linie.
Sper ca m-am facut inteles.

Incearca sa tensionezi putin puntea, eu cand apas nitel pe ea se lipeste perfect de traverse si nu e tensionata tare, in acelasi timp ii dai si puntii o curbura ce sugereaza selatura!! Daca ridici coastele sa se alinieze la punte cred ca ai sa deformezi corpul corabiei, asta e un lucru destul de rau pentru ea!!toate coastele trebuiesc aliniate bine la exterior, in interior nu conteaza daca mai ai un adaos, insa in exterior greselile pot fi foarte grave pentru lucrare in ansamblu!! puntea daca e putin curbata la mijloc chiar e fireasca si se aliniaza si cu puntile de la pupa si prova care sunt inclinate (de fapt, cred ca asta e si spilul, puntea ca intreg trebuie sa aibe o curbura, astfel incat extremitatile prora si pupa sa fie ridicate si mijlocul sa fie mai jos ca nivel, si asta nu numai din pozitia segmentelor ci si dintr-o curbura pe care o dam placajului asezandu-l pe lacasurile pe care le au coastele) O curbura ar trebui sa fie si in sectiune transversala (nu numai longitudinala, despre care am vorbit pana acum) dar aceea se da din forma traverselor si presupune ca puntea sa fie din 2 piese, nu din una ca la noi). Incerca sa apesi pe punte pana atinge toate coastele si poate iese bine, la mine se lipeste daca fac astfel si reusesc sa elimin un sptiu de 2-3 mm care ramane intre traverse si punte!! Bafta, sper sa ma fi facut inteles!!

#744 Useril este offline   traian 

• Membru senior
  • Postari: 1218
  • Inregistrat: 01-May 08
  • Interests:Nave-navigatie clasica

Postat 25 March 2011 - 03:39 PM

SorinR -chiar daca e mai greu, pozitia ta e cea mai buna. Batrani sau mai putin batrani toti suntem oameni si trairile sunt in genere asemanatoare. Batranii insa stiu ca sunt niste limite intre care trebuie intinsa rabdarea pentru a avea rezultatul cel mai bun al muncii. Ca sa treaca timpul mai usor incearca sa scrii ca vad ca ai tragere la condei.
claudiu -ai perfecta dreptate, trebuie sa fie o diferenta intre o macheta si restul mobilei. Un model realist e realizat din esente de lemn cat mai apropiate de realitate in special la partile vizibile. Atunci cand nu e posibil trebuie cautate metodele care sa aduca ceea ce se foloseste cat mai aproape de realitate. A vaxui cu bait doar fiindca asa recomanda producatorul nu e cea mai fericita solutie, trebuie vazut si efectul si cautat ceea ce poate duce la finalul cel mai apropiat de realitate. In privinta lacuitului, parerile sunt impartite. Sunt si lacuri fara luciu sunt si alte metode de protejare, se poate lasa si natur.
ButonEL -grija foarte mare, modificand pozitia sau forma exterioara a coastelor poate avea efecte negative la filarea bordajului. Pozitionarea raportata la punte e un fel de car inaintea calului. Intai trebuie vazut alinierea osaturii in asa fel incat bordajul sa se aplice corect si abia apoi se aliniaza puntile. Alternativa e o punte perfect aliniata si un bordaj cu cocoase si adancituri.

Si santierele navale lucreaza tot pe blocsectii in genul celor rezultate prin montarea pe bucati a corabiei dar la santiere exista planurile navei dupa care se poate masura si verifica exactitatea constructiei. Aici din pacate nu avem asa ceva.

#745 Useril este offline   Ady 

• Membru senior
  • Postari: 157

Postat 25 March 2011 - 06:02 PM

Traian ai uitat ceva, ca sa lasi macheta nelacuita (nu ma refer la lacul mobilei anilor 70) trebuie niste esnte de lemn taiate in asa fel incat fibra sa iasa in evidenta. In cazul nostru fiind vorba de o macheta mai mult decat comerciala (adica de mega serie) unde nu-si da nimeni silinta sa taie lemnul in lungul fibrei ne trebuie un accentuator de esenta, adica un lac mat discret :rolleyes:

#746 Useril este offline   minime 

• Membru deplin
  • Postari: 30
  • Inregistrat: 03-March 11

Postat 25 March 2011 - 06:05 PM

Pe unde se gasesc lacuri mate? Ca la magazinele de bricolage nu am gasit decat lucioase si colorate.

#747 Useril este offline   Ady 

• Membru senior

Postat 25 March 2011 - 06:10 PM

Scuze de publicitate adminului: Hobbyx

#748 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 25 March 2011 - 06:12 PM

Vezi postareaLeo2003, la 24 Mar 2011, 21:35, a spus:

@traian & crios
O sa vad ce implicatie au eventualele corecturi.

Daca te referi la cavalet, n-are nici o implicatie. Era doar modul de a explica despre ce vorbim din cand in cand. Lumea poate sa-i spuna si menghina dar sa defineasca despre ce este vorba ca sa putem vorbi despre aceleasi lucruri.

Vezi postareaSorinR, la 25 Mar 2011, 09:06, a spus:

degeaba spun astia "batranii" sa avem rabdare

Ne cunoastem varsta, nu e cazul sa ne faci chiar bosorogi. :ph34r:

Vezi postareazanuGreuu, la 25 Mar 2011, 10:31, a spus:

Eu am vazut la un fost profesor de al meu, o corabie acum cativa ani, si stiu ca era lemnul pur . arata foarte bine :rolleyes: .Eu o sa vopsesc doar cateva elemente pentru contrast.

Adevarat! Singura chestie care poate strica (este parere personala) este lacuirea cu lac lucios. Senzatia de "mobila" este data de acest lucru desi de cativa ani nici in mobila nu se mai poarta conceptul de lemn lucios.

Vezi postareatraian, la 25 Mar 2011, 15:39, a spus:

Si santierele navale lucreaza tot pe blocsectii in genul celor rezultate prin montarea pe bucati a corabiei dar la santiere exista planurile navei dupa care se poate masura si verifica exactitatea constructiei. Aici din pacate nu avem asa ceva.

Asa este! Lipsa planurilor este o lipsa majora, dar asta se intampla pentru ca daca aveam planurile, unii dintre noi nu mai cumaram revista/kitul.
Desfacerea kitului in blocsectii a fost necesara din cauza ambalarii particulare. Daca ar fi fost un kit la cutie, cu siguranta, cel putin puntile, ar fi fost construite altfel, astfel incat cel putin selatura sa aiba o curbura fireasca.

Bafta!

#749 Useril este offline   Ady 

• Membru senior

Postat 25 March 2011 - 06:17 PM

Ma refer la email spray deoarece patrunde peste tot, eu asta voi folosi cand toata nava va fi gata si apoi ma apuc de arborada. Adica atunci cand va arata asa:

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_03_2011/post-3280-1301069782.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2011/post-3280-1301069806.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2011/post-3280-1301069826.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2011/post-3280-1301069836.jpg

#750 Useril este offline   SorinR 

• Membru senior
  • Postari: 340

Postat 25 March 2011 - 06:30 PM

Ma scuzati domnilor, daca vroiam sa fac pe cineva batran, ca varsta, nu mai puneam ghilimelele, era doar un termen prin care sa-mi arat respectul fata de experienta dumneavoastra in domeniu. Daca nu am reusit sa ma fac inteles, imi cer inca odata scuze, chiar nu-mi permit sa fac pe nimeni batran in intelesul general al cuvantului!!

#751 Useril este offline   MalasorteChris 

• Membru deplin
  • Postari: 51
  • Inregistrat: 15-January 10

Postat 25 March 2011 - 06:34 PM

Vezi postareaLeo2003, la 25 Mar 2011, 07:31, a spus:

P.S. Hai baieti, nu ne aratati si noua ce-ati prestat pana acum? :rolleyes: Io nu cred ca toata lumea asteapta. Daca chiar asa e, chiar suntem un popor extrem de rabdator. :rofl: Cu mici exceptii, totusi.

:ph34r: "Rabdare" e numele meu mic..... :pardon: Nici nu am desfacut pungile.......
Imagine atasata: IMG_0864.JPG

Aceasta postare a fost editata de MalasorteChris: 25 March 2011 - 06:35 PM

#752 Useril este offline   minime 

• Membru deplin
  • Postari: 30
  • Inregistrat: 03-March 11

Postat 25 March 2011 - 06:51 PM

Ady de unde ai pozele alea? Exista build loguri ale rusilor? Daca se poate as dori si eu linkuri aici sau pe PM. Multumesc.

#753 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 25 March 2011 - 06:53 PM

Vezi postareaSorinR, la 25 Mar 2011, 18:30, a spus:

Ma scuzati domnilor, daca vroiam sa fac pe cineva batran, ca varsta, nu mai puneam ghilimelele, era doar un termen prin care sa-mi arat respectul fata de experienta dumneavoastra in domeniu. Daca nu am reusit sa ma fac inteles, imi cer inca odata scuze, chiar nu-mi permit sa fac pe nimeni batran in intelesul general al cuvantului!!

Era o gluma! Suze daca nu mi-a iesit. :rolleyes:

Bafta!

#754 Useril este offline   Ady 

• Membru senior

Postat 25 March 2011 - 07:01 PM

Sunt un bosorog si-un dinozaur worooooauuuu :rolleyes:
Uite aici: http://modeli3d.ru/forum/40-122-371

#755 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 25 March 2011 - 07:04 PM

Vezi postareaAdy, la 25 Mar 2011, 19:01, a spus:

Sunt un bosorog si-un dinozaur worooooauuuu :rolleyes:

Ba bosorog esti tu!
Si dinozaur!

Bafta!

#756 Useril este offline   Ady 

• Membru senior

Postat 25 March 2011 - 07:07 PM

Crios, eu ce am zis? Cocuta ce esti tu. :rolleyes:

#757 Useril este offline   Ady 

• Membru senior

Postat 25 March 2011 - 09:01 PM

Deci, eu va dau un link la celoveci si voi plecati cu totii acolo. Bravos!

#758 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior

Postat 25 March 2011 - 09:09 PM

Vezi postareaminime, la 25 Mar 2011, 18:05, a spus:

Pe unde se gasesc lacuri mate? Ca la magazinele de bricolage nu am gasit decat lucioase si colorate.

La magazinele cu materiale pentru pictura. Eu de acolo am luat. Lac mat spray. singurile parti pe care le-am lacuit pana acum sunt fetele puntilor pentru protectie.

Vezi postareacrios, la 25 Mar 2011, 18:12, a spus:

Daca te referi la cavalet, n-are nici o implicatie. Bafta!

Nuuu, nici vorba. Era vorba de puntea aia pusa de mine.

Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 25 March 2011 - 09:19 PM

#759 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior

Postat 25 March 2011 - 09:30 PM

Vezi postareaSorinR, la 25 Mar 2011, 18:30, a spus:

Stai linistit. Nu cred ca s-a suparat nimeni. Nici macar eu care precis chiar sunt cel mai batran fara ghilimele. :rolleyes:
Nu-mi declar varsta ca sa nu stric media de varsta a forumului. :ph34r:

#760 Useril este offline   Ady 

• Membru senior

Postat 25 March 2011 - 09:37 PM

Vezi postareaLeo2003, la 25 Mar 2011, 21:30, a spus:

Stai linistit. Nu cred ca s-a suparat nimeni. Nici macar eu care precis chiar sunt cel mai batran fara ghilimele. :ph34r:
Nu-mi declar varsta ca sa nu stric media de varsta a forumului. :pardon:

Bun venit, mosule!
Parca suntem la "alcolisti anonimi" :rolleyes:

Arata acest topic

• 355 Pagini +
  • « Prima
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Ultima »