Forum Machete,Modelism,Hobby: Sfantul Ioan Botezatorul - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 355 Pagini +
  • « Prima
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid

#721 Useril este offline   Sfatos 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 106
  • Inregistrat: 07-March 11
  • Interests:Fotografia, navomodelism şi din cānd īn cānd "Computer Hardware"

Postat 24 March 2011 - 08:03 PM

Vezi postareaLeo2003, la 24 Mar 2011, 19:27, a spus:

Si cu traversele puse;
Atasament DSCF0297.JPG

Parca este putin ridicata in partea din dreapta din cauza puntii banuiesc. Nu ti se pare?
Cred insa ca dupa montarea puntii principale va dispare aceasta neregula.

#722 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior
  • Postari: 1799
  • Inregistrat: 08-February 11
  • Interests:Tot ce nu tine de aviatie ca doar in aviatie lucrez.

Postat 24 March 2011 - 08:24 PM

Vezi postareaSfatos, la 24 Mar 2011, 20:03, a spus:

Parca este putin ridicata in partea din dreapta din cauza puntii banuiesc. Nu ti se pare?
Cred insa ca dupa montarea puntii principale va dispare aceasta neregula.

Daca te referi la puntea superiora (coverta), asa pare dar acolo treaba nu e finalizata. O bibilesc cind montez partea centrala a covertei.
Daca e alta chestie... nu ma prind. :rolleyes:

Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 24 March 2011 - 08:26 PM

#723 Useril este offline   traian 

• Membru senior
  • Postari: 1218
  • Inregistrat: 01-May 08
  • Interests:Nave-navigatie clasica

Postat 24 March 2011 - 09:02 PM

Am mai spus, dar, intradevar, nu se citeste.
Eu o sa mai pun o punte care desparte cala de santina.
......Zona aia intre fund si puntea pusa de mine (santina) ......

.... Suportul ala se numeste (cu indulgenta) cavalet ... Un cavalet pe bune nu arata asa.

Si eu am mai spus, e drept ca la alte postari dar cine e interesat cauta si gaseste. Nu e chiar comod de reluat aceeasi poveste de fiecare data cand se deschide un nou topic.
Spatiul dintre fundul navei si puntea de care vorbesti tu se numeste dublu fund si e impropriu denumit santina. Santina e tot cam in aceeasi zona dar foloseste acumularii apei rezultate din scurgeri, infiltratii, si nu se extinde la toata nava. Puntea de deasupra acestuia e puntea dublului fund sau paiolul.
Ceea ce faci tu e evident o imbunatatire a constructiei doar ca paiolul e deasupra chilei si a coastelor si tot naspa o sa se vada daca nu maschezi portiunea ramasa vizibil din ele. Si prima portiune, cea din prova arata rau asa inclinata, incearca sa o faci orizontala.
Suportul se numeste de fapt cala de montaj, cavaletul e ceva mai diferit cu toate ca si acesta poate fi folosit pe post de cavalet.

#724 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 24 March 2011 - 09:03 PM

P. S. Suportul ala se numeste (cu indulgenta) cavalet nu cavalier. :rolleyes: Un cavalet pe bune nu arata asa. :ph34r:

Ai oarecum dreptate, dar prin definitie un cavalet este un suport pe care se aseaza ambarcatiunile la bordul unei nave sau pe uscat. Pentru ca in navomodele nu exista o denumire speciala pentru asa ceva, s-a mostenit denumirea suportului barcii pentru suportul pe care se aseaza navomodelul acesta find in realitate un suport pentru barca indiferent de forma suportului sau de marimea barcii.
Puteti sa-i spuneti si cala de lucru. Nici unul dintre cei doi termeni nu sunt "cu indulgenta" folositi in navomodelism.

Bafta!

#725 Useril este offline   Sfatos 

• Membru senior
  • Postari: 106
  • Inregistrat: 07-March 11
  • Interests:Fotografia, navomodelism şi din cānd īn cānd "Computer Hardware"

Postat 24 March 2011 - 09:12 PM

Vezi postareaLeo2003, la 24 Mar 2011, 20:24, a spus:

Daca te referi la puntea superiora (coverta), asa pare dar acolo treaba nu e finalizata. O bibilesc cind montez partea centrala a covertei.
Daca e alta chestie... nu ma prind. :rolleyes:

Ma refer la chestia aia incercuita cu galben (scuze ca ti-am edita poza) dar am facut-o pentru a fi mai pe inteles.
Chestia respectiva nu e paralela cu traversele, sau este din cauza pozitionarii aparatului foto?

Si nu ma mai injura. Ca nu stiu care este coverta, nu am ajuns la lectia aia inca!!! :pardon: :ph34r:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: post_a63305_DSCF0297.JPG__1_.jpg

Aceasta postare a fost editata de Sfatos: 24 March 2011 - 09:17 PM

#726 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior

Postat 24 March 2011 - 09:35 PM

Vezi postareaSfatos, la 24 Mar 2011, 21:12, a spus:

Ma refer la chestia aia incercuita cu galben (scuze ca ti-am edita poza) dar am facut-o pentru a fi mai pe inteles.
Chestia respectiva nu e paralela cu traversele, sau este din cauza pozitionarii aparatului foto?

Corect. Am inteles bine. La aia ma refeream si eu. :rolleyes:

@traian & crios
Multam de informatii, precizari si observatii. Cu siguranta am sa tin cont. O sa vad ce implicatie au eventualele corecturi.

Vezi postareatraian, la 24 Mar 2011, 21:02, a spus:

Ceea ce faci tu e evident o imbunatatire a constructiei doar ca paiolul e deasupra chilei si a coastelor si tot naspa o sa se vada daca nu maschezi portiunea ramasa vizibil din ele. Si prima portiune, cea din prova arata rau asa inclinata, incearca sa o faci orizontala.

Deocamdata nu o sa mai montez acea punte pana nu voi termina osatura. Apoi o sa iau o decizie cum o fac sau cum o continui. De facut puntea aia tot o fac. Nu ma prind insa cum as putea masca partea de deasupra a chilei ramasa vizibila. Nu pot sa pozitionez mai sus puntea, fiidca micsorez prea mult inaltimea calei. Pana o sa continui treaba la ea poate apare vreo solutie. :ph34r:

Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 24 March 2011 - 09:56 PM

#727 Useril este offline   traian 

• Membru senior
  • Postari: 1218
  • Inregistrat: 01-May 08
  • Interests:Nave-navigatie clasica

Postat 25 March 2011 - 12:19 AM

Vezi postareaLeo2003, la 24 Mar 2011, 21:35, a spus:

........ De facut puntea aia tot o fac. Nu ma prind insa cum as putea masca partea de deasupra a chilei ramasa vizibila. Nu pot sa pozitionez mai sus puntea,........

La un model cu vedere in sectiune treaba asta trebuia rezolvata din proiectare pentru sectoarele expuse. Daca te incumeti se pot face modificarile aducand coastele si chila la forma reala in zonele respective cu traforajul.

#728 Useril este offline   raducindrea 

• Membru senior
  • Postari: 333
  • Inregistrat: 20-February 11
  • Interests:papercrafting, goblen, origami

Postat 25 March 2011 - 12:24 AM

No, bun.

Revin si eu cu poze noi, din ultima etapa de executie.
Pina una alta - citeva comentarii:

1. Piesele vin in continuare care mai de care mai strimbe; si daca pina acuma era neglijabila problema - la puntea centrala, bucata "mare", am avut batai de cap cit la toata constructia pina acuma. Mai mult, sesizarile facute de cineva mai devreme (inclusiv dupa poza lui crios, daca nu ma insel) ca e cam prea mare diferenta intre traverse - sint, dupa mine, cit se poate de fondate; eu unul a trebuit sa "ridic" traversele 7 si 8 cca 1-1.5mm, ca sa reusesc macar partial (!) sa lipesc puntea de ele.
2. Pentru cine n-a fost clar pina acuma (inclusiv pe mine ma bag in categoria asta!) de-acuma e clar de ce ne tot "pistonau" mai batrinii sa ne potolim dorintele ascunse si sa asteptam pina pe la nr.10-15. Concluzia mea personala e ca NIMIC nu se alineaza cum ar trebui, decit cu multa multa multa rabdare, compromisuri, piguleli si si un pic de nervi!
3. Degeaba am sperat eu ca daca ma chinui o sa pot sa scot cit mai onorabil gaura transversala dintre cele 2 sectiuni de punte; chiar daca "gaura" in sine am rezolvat-o - oricum se vede diferenta... Macar de-acuma stiu ce si cum sa fac, cel putin teoretic. Oricum - cu ocazia asta - am constatat ca nici macar "scindurile" nu au aceeasi dimensiune... (desi am inceput "poditul" cu masuratori si linii trase - tot am cel putin o zona unde nu se mai alineaza cum trebuie...)
4. All in all - cu multa multa munca - eu zic ca are sa iasa ceva misto :rolleyes:

P.S.: la un moment dat ma intrebase cineva daca am dat cu lac coastele si am zis ca nuuuuuuuuu, e un bait mai kinky. Well...in momentul in care mi s-a brinzit (ca era de ceva vreme lunga in casa in momentul in care m-am apucat de barca - si intr-un final i-a venit si lui vremea) si a trebuit sa ma duc sa caut unul la fel - am constatat ca era lac protector si nu bait :ph34r: In concluzie - mi-am luat si o cutie noua de de-ala, da' si una de bait. Si desi e alta firma - pusca aproape perfect la culoare, asa ca am trecut si eu la bait.

Cam asta ar fi. Enjoy za pozele :pardon:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: fg_001.jpg
  • Imagine atasata: fg_002.jpg
  • Imagine atasata: fg_003.jpg
  • Imagine atasata: fg_004.jpg
  • Imagine atasata: fg_005.jpg
  • Imagine atasata: fg_006.jpg
  • Imagine atasata: fg_007.jpg
  • Imagine atasata: fg_008.jpg
  • Imagine atasata: fg_009.jpg
  • Imagine atasata: fg_011.jpg

#729 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior

Postat 25 March 2011 - 07:31 AM

Vezi postareatraian, la 25 Mar 2011, 00:19, a spus:

La un model cu vedere in sectiune treaba asta trebuia rezolvata din proiectare pentru sectoarele expuse. Daca te incumeti se pot face modificarile aducand coastele si chila la forma reala in zonele respective cu traforajul.

Din pacate nu mai pot sa ma incumet. Sunt lipite. :rofl:

Vezi postarearaducindrea, la 25 Mar 2011, 00:24, a spus:

...All in all - cu multa multa munca - eu zic ca are sa iasa ceva misto :ph34r:

Intradevar, se vede nitel necontinuitatea filelor catre babord. Si eu am avut probleme cu alinierea lor.
In poza nr.8, mi se pare ca coasta 6 (numarate de la prova) pare ciudata. Parca nu ar fi fost lipita la 90 de grade sau e deformata rau.
In rest mie imi place cum ti-a iesit.
Intrebare: Puntea este lipita acum? Ca mai trebuiau niste decupari (trapa pentu scara, gaura de catarg). Asa lipita, e mai anevoios de facut.

P.S. Hai baieti, nu ne aratati si noua ce-ati prestat pana acum? :rolleyes: Io nu cred ca toata lumea asteapta. Daca chiar asa e, chiar suntem un popor extrem de rabdator. :pardon: Cu mici exceptii, totusi.

Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 25 March 2011 - 07:51 AM

#730 Useril este offline   raducindrea 

• Membru senior

Postat 25 March 2011 - 08:31 AM

Vezi postareaLeo2003, la 25 Mar 2011, 07:31, a spus:

a. In poza nr.8, mi se pare ca coasta 6 (numarate de la prova) pare ciudata. Parca nu ar fi fost lipita la 90 de grade sau e deformata rau.

b. In rest mie imi place cum ti-a iesit.

c. Intrebare: Puntea este lipita acum? Ca mai trebuiau niste decupari (trapa pentu scara, gaura de catarg). Asa lipita, e mai anevoios de facut.

a. E foarte ciudata :) E ingrozitor de strimba; dar o sa se aseze odata cu puntea. Ceva de genul am patit si la prima sectiune, si si-a revenit. Sper sa nu-mi dea tare de furca... :rolleyes:

b. Multumesc; si mie mi-i tot mai draga...

c. E lipita si stiu ca mai sint de decupat cele doua minuni; insa am un plan maret de a le decupa :ph34r: Sper sa imi si iasa! (o sa pun deseara pozele, dupa ce lipesc si traversele).

Am si eu o intrebare la matale: sipca aia transversala pe care ai pus-o peste despartitura intre punti - e din ceva resturi din kit - sau ai construit-o din stocul propriu? Ca ma tot uit la cum se vede desincronizarea aia la mine - si ma gindesc ca poate ca ar mai masca-o, o solutie de genul asta...

#731 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior

Postat 25 March 2011 - 08:40 AM

Vezi postarearaducindrea, la 25 Mar 2011, 08:31, a spus:

Am si eu o intrebare la matale: sipca aia transversala pe care ai pus-o peste despartitura intre punti - e din ceva resturi din kit - sau ai construit-o din stocul propriu? Ca ma tot uit la cum se vede desincronizarea aia la mine - si ma gindesc ca poate ca ar mai masca-o, o solutie de genul asta...

E o fila de punte din kit baitzuita. Am file, zic eu, suficiente, ca am fost econom. Solutia nu e a mea. Este o solutie discutata si p' aici si luata de la rusi.

Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 25 March 2011 - 08:42 AM

#732 Useril este offline   raducindrea 

• Membru senior

Postat 25 March 2011 - 08:55 AM

Vezi postareaLeo2003, la 25 Mar 2011, 08:40, a spus:

E o fila de punte din kit baitzuita. Am file, zic eu, suficiente, ca am fost econom. Solutia nu e a mea. Este o solutie discutata si p' aici si luata de la rusi.

Stiam ca e o soultie mai veche, "furacita" de la rusi; eram doar curios ce anume ai folosit. Acu' m-am lamurit. Si cre' ca o sa fac si eu ceva de genul, ca file mai am si eu, ramase inca de la penultima serie primita.

#733 Useril este offline   SorinR 

• Membru senior
  • Postari: 340
  • Inregistrat: 29-January 11

Postat 25 March 2011 - 09:06 AM

Daaaa, vad ca ati inceput sapostati poze!! Corabia mea sta langa mine si plange sa o lipesc!! degeaba spun astia "batranii" sa avem rabdare, degeaba :))!! Dar undeva in sinea lor cred ca si ei stiu ca chestia asta cu rabdarea e o utopie :))!! N-ai cum dom'le. Corabia mea inca nu elipita, vreau sa trec la lipit, debia dupa ce am osatura!! In momentul ala pun puntea inferioara, o filez toata, apoi puntea de mai sus (nu stiu cum se mai cheama) si tot asa!! Pana atunci stau cuminte intr-un colt, corabioara intr-un colt, ne pandim cu coada ochiului ca indragostitii, si plangem noaptea cu ochii ascunsi sub plapuma, offffff..............!! Acum cand vad si fotografiile postate de voi incep sa-mi tremure mainile, dar nuuuu, cica deciziile luate la nervi sau cu mintea infierbantata (cum e e cazul si acum), sunt decizii nu tocmai bune!! mai am de plans vreo luna jumate' si m-apuc, nu mai postez nik pana atunci, doar am sa privesc cum va bucurati de viata noua de viitori navomodelisti ....... !!

#734 Useril este offline   raducindrea 

• Membru senior

Postat 25 March 2011 - 09:09 AM

Vezi postareaSorinR, la 25 Mar 2011, 09:06, a spus:

Daaaa, vad ca ati inceput sapostati poze!! Corabia mea sta langa mine si plange sa o lipesc!! degeaba spun astia "batranii" sa avem rabdare, degeaba :))!! Dar undeva in sinea lor cred ca si ei stiu ca chestia asta cu rabdarea e o utopie :))!! N-ai cum dom'le. Corabia mea inca nu elipita, vreau sa trec la lipit, debia dupa ce am osatura!! In momentul ala pun puntea inferioara, o filez toata, apoi puntea de mai sus (nu stiu cum se mai cheama) si tot asa!! Pana atunci stau cuminte intr-un colt, corabioara intr-un colt, ne pandim cu coada ochiului ca indragostitii, si plangem noaptea cu ochii ascunsi sub plapuma, offffff..............!! Acum cand vad si fotografiile postate de voi incep sa-mi tremure mainile, dar nuuuu, cica deciziile luate la nervi sau cu mintea infierbantata (cum e e cazul si acum), sunt decizii nu tocmai bune!! mai am de plans vreo luna jumate' si m-apuc, nu mai postez nik pana atunci, doar am sa privesc cum va bucurati de viata noua de viitori navomodelisti ....... !!

Ce frumos ai spus...... :rolleyes: :ph34r:

#735 Useril este offline   claudiu_ne2000 

• Membru senior
  • Postari: 599
  • Inregistrat: 09-July 07

Postat 25 March 2011 - 10:04 AM

...ma tot uit la acest topic, ca doar e cel mai activ dintre toate...si ma tot intreb daca merita sau nu sa lacuiesti sau sa baituiesti osatura navei ...sincer ma uit la poze si automat ma duce gandul la mobila...si nu la un model.
Ce parere aveti?

PS..."in scurt timp sper sa recuperez si eu din "diferenta" si sa postez catev poze...mai putine vorbe mai multe fapte"...

:rolleyes: :ph34r: :pardon:

Aceasta postare a fost editata de claudiu_ne2000: 25 March 2011 - 10:06 AM

#736 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior

Postat 25 March 2011 - 10:20 AM

Vezi postareaclaudiu_ne2000, la 25 Mar 2011, 10:04, a spus:

...sincer ma uit la poze si automat ma duce gandul la mobila...si nu la un model.
Ce parere aveti?

Pai cu cum s-o lasam, natur??? :rolleyes:
Nu cred ca merge.

#737 Useril este offline   zanuGreuu 

• Membru deplin
  • Postari: 95
  • Inregistrat: 03-January 11

Postat 25 March 2011 - 10:31 AM

Eu am vazut la un fost profesor de al meu, o corabie acum cativa ani, si stiu ca era lemnul pur . arata foarte bine :rolleyes: .Eu o sa vopsesc doar cateva elemente pentru contrast.

#738 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior

Postat 25 March 2011 - 10:37 AM

Vezi postareazanuGreuu, la 25 Mar 2011, 10:31, a spus:

Eu am vazut la un fost profesor de al meu, o corabie acum cativa ani, si stiu ca era lemnul pur . arata foarte bine :rolleyes: .Eu o sa vopsesc doar cateva elemente pentru contrast.

Asa este, dar poate folosea aceeasi esenta de lemn cu cea a corabiei originale. Sunt convins ca nu folosea placaje.

#739 Useril este offline   claudiu_ne2000 

• Membru senior
  • Postari: 599
  • Inregistrat: 09-July 07

Postat 25 March 2011 - 10:41 AM

natur???...binenteles ca nu...

...din cate stiu eu, noi toti, de pe aici, construim o replica a unui galion spaniol, ca atare incercam sa realizam si o replica cat mai "adevarata" a felului in care corabia era "vopsita" in acele vremuri...nu cred ca, corpul navei avea stralucirea pe care o da baitul sau lacul...asteptam sa vad daca a incercat cineva unele vopsele acrilice pentru lemn, sau altceva...oricum eu cred ca pentru aceasta nava sunt indicate vopselele mate si nu stralucitoare.

Bafta

Aceasta postare a fost editata de claudiu_ne2000: 25 March 2011 - 11:11 AM

#740 Useril este offline   ButonEL 

• Membru senior
  • Postari: 110
  • Inregistrat: 30-December 07

Postat 25 March 2011 - 10:54 AM

Revin un pic la subiectul discutat anterior.
Se pare ca am intrat si eu in nebuloasa "Gogule, probleme mă?" deoarece puntea nu "pica" cum trebuie pe coaste sau invers. Daca aliniez coastele sa fie lipite sub punte, acestea se aliniaza peste tot mai putin la baza chilei, dupa cum se vede in fotografii. Daca aliniez invers, adica coastele pe chila si introduc un surplus de material la traverse pentru a ajunge sub punte nu mai pot sa pun urmatoarea punte de deasupra (rusine mie pentru ca nu stiu cum se numeste) si nimic altceva.
Asa ca m-am gandit la urmatorul lucru: aliniez coastele dupa punte si nu invers iar la baza chilei o sa inalt coastele cu doua, trei baghete sau cat va fi necesar pentru a le aduce pe toate la aceasi linie.
Sper ca m-am facut inteles.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC00228.JPG
  • Imagine atasata: DSC00231.JPG
  • Imagine atasata: DSC00233.JPG

Arata acest topic

• 355 Pagini +
  • « Prima
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38