Forum Machete,Modelism,Hobby: Sfantul Ioan Botezatorul - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 355 Pagini +
  • « Prima
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid

#481 Useril este offline   SorinR 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 340
  • Inregistrat: 29-January 11

Postat 02 March 2011 - 11:29 AM

nu cred ca e o problema jocul asta dintre coaste si etrava, se rezolva cu aracet :)! :friends:

si cu navomodelistul de serviciu :))! cred ca ar fi o jignire pentru cei mai cu experienta de pe forum sa nu ma inspir de la ei si sa intreb pe altul, cred ca daca pui intrebarile care trebuiesc, capatam raspunsuri sufieciente si de pe forum!

#482 Useril este offline   olimpiu 

• Membru deplin
  • Postari: 93
  • Inregistrat: 08-February 11

Postat 02 March 2011 - 11:57 AM

Buna ziua.

O intrebare care ma framanta...la cotele de gabarit...78 - 80 cm lungime, 66 cm inaltime, dar nu se specifica nimic de latime...care ar fi latimea (functie si de catarguri) si care ar fi varianta optima a dimensiunilor pentru o vitrina-cutie de sticla...
As incerca un 85-70-25, sa incerc sa introduc in vitrina si 2-3 spoturi...

Cu respect,
Olimpiu

#483 Useril este offline   johnreno36 

• Membru senior
  • Postari: 542
  • Inregistrat: 27-February 11

Postat 02 March 2011 - 12:16 PM

Nu am nicicea mai mica intentie sa jiGnesc colegi de forum, de la modelist vroiam sa aflu doar niste treburi referitoare la sculele respective cu care se lucreaza. Pentru problemele care vor aparea aici intentionez sa cer ajutor. spor la treaba

Scuze pentru greseala gramaticala

#484 Useril este offline   kromag 

• Membru senior
  • Postari: 543
  • Inregistrat: 06-May 09

Postat 02 March 2011 - 01:05 PM

@radu me : frumoasa modelare! in ce e lucrata? :pint:

@olimpiu: nu e cazul sa te gandesti la vitrina de prezentare. Corpul navei trebuie ferit de praf si de actiunea razelor solare (UV ne omoara!). De aceea cei mai versati au recomandat rabdare, rabdare, rabdare.... Cand ai toate piesele pt. corp, atunci incepi asamblare-baituire-finisare (toate reperele sa aiba aceeasi nuanta).
Despre cutie, pana creste nava, s-ar putea sa-i ramana mica! :friends: Parerea mea!

#485 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 02 March 2011 - 01:11 PM

Vezi postareajohnreno36, la 2 Mar 2011, 12:16, a spus:

de la modelist vroiam sa aflu doar niste treburi referitoare la sculele respective cu care se lucreaza.

Intreaba si aici ca poate stim raspunsul, nu de alta dar sculele alea se afla si pe forum la sectiunea "Unelte & instrumente" si cine le-a pus poate stie si sa lucreze cu ele si ce avantaje si dezavantaje au.

Bafta!

#486 Useril este offline   radu_me 

• Membru deplin
  • Postari: 27
  • Inregistrat: 30-January 11

Postat 02 March 2011 - 01:17 PM

Vezi postareaKromag, la 2 Mar 2011, 13:05, a spus:

@radu me : frumoasa modelare! in ce e lucrata? :friends:

Merci ! In 3ds max. Cu modelarea de corabii virtuale am experienta de la Santa Maria.
Sa vedem cum o sa ma descurc in viata reala :)

Aceasta postare a fost editata de radu_me: 02 March 2011 - 01:17 PM

#487 Useril este offline   johnreno36 

• Membru senior

Postat 02 March 2011 - 02:12 PM

Daca vreun coleg care a luat primele 4 numere si a lipit puntile, as vrea sa vad o poza din profil. vreau sa vad liniile puntilor. Multam fain de tot.

#488 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 02 March 2011 - 03:30 PM

Vezi postareajohnreno36, la 2 Mar 2011, 14:12, a spus:

Daca vreun coleg care a luat primele 4 numere si a lipit puntile, as vrea sa vad o poza din profil. vreau sa vad liniile puntilor. Multam fain de tot.

In acest topic exista cel putin 4 poze postate de colegii tai de topic in care puntile sunt puse, poze din profil, asa cum ai nevoie si in care se vad liniile puntilor.

Bafta!

#489 Useril este offline   johnreno36 

• Membru senior

Postat 02 March 2011 - 05:43 PM

chiar m-am uitat la toate si nu se vad cum as vrea eu.

#490 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 02 March 2011 - 06:35 PM

Vezi postareajohnreno36, la 2 Mar 2011, 17:43, a spus:

chiar m-am uitat la toate si nu se vad cum as vrea eu.

Si cam cum ai vrea sa se vada? Mai pe stanga, mai pe dreapta?
Te sprijinim, nu-ti fa probleme.

Bafta!

Aceasta postare a fost editata de crios: 02 March 2011 - 06:38 PM

#491 Useril este offline   MariusCezar 

• Membru deplin
  • Postari: 14
  • Inregistrat: 16-February 11

Postat 02 March 2011 - 06:56 PM

cred ca se refera la faptul ca puntile nu se unesc cu prima coasta,existand destul spatiu in plus gaurile pentru catarg sunt foarte decalate

p.s.- báftă (báfte), s. f. – Noroc, succes. Tc. baht (Popescu-Ciocănel 14; DAR; Ronzevalle 48), care a trecut în țiganeste batch (Miklosich, Zig., 172; Wlislocki 72). În rom. pare a fi intrat prin intermediul țiganilor (Graur 124; Graur, Notes, IV, 196; Juilland 157) și consideră o nuanță de vulgaritate; cu toate că este un cuvînt foarte folosit în limbajul comun, apare rareori în literatură. Din tc. provin și ngr. βάχτ, alb. baft, bg., sb. bacht. – Stamati folosește de mai multe ori cuvîntul baftă, cu sensul de „gură, cioc”; nu cunoaștem rațiunea acestei întrebuințări, care nu apare la alt autor și pe care nu o găsim în dicționare.

#492 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 02 March 2011 - 07:07 PM

Vezi postareaMariusCezar, la 2 Mar 2011, 18:56, a spus:

cred ca se refera la faptul ca puntile nu se unesc cu prima coasta,existand destul spatiu in plus gaurile pentru catarg sunt foarte decalate

Ba puntile se unesc la prima coasta si ceea ce voia sa vada era "linia puntilor" vazuta din profil. Aceasta linie a puntilor se vede in cel putin 4 poze postate de colegii de topic. Una chiar cu cateva posturi mai inapoi.

Vezi postareaMariusCezar, la 2 Mar 2011, 18:56, a spus:

p.s.- báftă (báfte), s. f. – Noroc, succes. Tc. baht (Popescu-Ciocănel 14; DAR; Ronzevalle 48), care a trecut în țiganeste batch (Miklosich, Zig., 172; Wlislocki 72). În rom. pare a fi intrat prin intermediul țiganilor (Graur 124; Graur, Notes, IV, 196; Juilland 157) și consideră o nuanță de vulgaritate; cu toate că este un cuvînt foarte folosit în limbajul comun, apare rareori în literatură. Din tc. provin și ngr. βάχτ, alb. baft, bg., sb. bacht. – Stamati folosește de mai multe ori cuvîntul baftă, cu sensul de „gură, cioc”; nu cunoaștem rațiunea acestei întrebuințări, care nu apare la alt autor și pe care nu o găsim în dicționare.

Daca tot consulti Dex on line, fix randul de mai jos fata de citatul tau se afla:

BÁFTĂ s. v. apreciere, atenție, cinste, cinstire, considerație, noroc, onoare, prețuire, respect, stimă, șansă, trecere, vază.
Asa ca

Bafta!

#493 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior
  • Postari: 1799
  • Interests:Tot ce nu tine de aviatie ca doar in aviatie lucrez.

Postat 02 March 2011 - 08:40 PM

De la lingvistica la modelism sau, ma rog, la ce incerc io sa fac.

Asa arata dupa numarul 5. Nimic important de semnalat. A... Am pus o traversa acum, dar care trebuia pusa mai tarziu. Imi ramasese material in plus si n-am stiut ce sa fac cu el. :friends:

Imagine atasata: DSCF0269.JPG

Imagine atasata: DSCF0270.JPG

Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 02 March 2011 - 08:41 PM

#494 Useril este offline   johnreno36 

• Membru senior

Postat 02 March 2011 - 08:43 PM

pentru Crios, vad ca pe aici mai mult facem misto-uri decit ne ajutam. Daca esti asa destept cum te dai, ia priveste citeva posturi mai in spate si vezi daca poti sa faci lucrarea ta dupa poza respectiva, mai ales ca se vad puntile ridicate, nicidecum puse pe pozitie( parca fig 4).Sfatul meu, daca nu poti oferii un sfat cum trebuie mai bine abtinete. Refuz sa cred ca tu ai fost asa bun din prima zi cand te-ai apucat de jucariile astea si ai si ai inteles ca aia e mai pe dreapta sau pe stinga. si intrebarea nu a fost pusa doar pentru tine, vezi poate vreun coleg vrea sa ma ajute si tu il incurci.

#495 Useril este offline   Ady 

• Membru senior
  • Postari: 157

Postat 02 March 2011 - 09:04 PM

Vezi postareajohnreno36, la 2 Mar 2011, 20:43, a spus:

pentru Crios, vad ca pe aici mai mult facem misto-uri decit ne ajutam. Daca esti asa destept cum te dai, ia priveste citeva posturi mai in spate si vezi daca poti sa faci lucrarea ta dupa poza respectiva, mai ales ca se vad puntile ridicate, nicidecum puse pe pozitie( parca fig 4).Sfatul meu, daca nu poti oferii un sfat cum trebuie mai bine abtinete. Refuz sa cred ca tu ai fost asa bun din prima zi cand te-ai apucat de jucariile astea si ai si ai inteles ca aia e mai pe dreapta sau pe stinga. si intrebarea nu a fost pusa doar pentru tine, vezi poate vreun coleg vrea sa ma ajute si tu il incurci.

Daca esti mai intelept si evoluat decat crios, incetezi primul. Se pare ca mai trebuie vreo 2.000.000 de ani in cazul tau.

#496 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior
  • Postari: 1799
  • Interests:Tot ce nu tine de aviatie ca doar in aviatie lucrez.

Postat 02 March 2011 - 09:11 PM

Io ma incapatanez sa revin la obiectul de activitate.

Doua imagini, cam nereusite ce-i drept, cu gaurile de catarg.
Concluzia o trageti singuri.

Imagine atasata: DSCF0273.JPG

Imagine atasata: DSCF0274.JPG

Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 02 March 2011 - 09:12 PM

#497 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 02 March 2011 - 09:12 PM

pentru johnreno36

http://www.cartula.ro/forum/index.php?s=&a...st&p=121415

Nu cred ca in poza din postul asta vezi puntile ridicate.

Cand am scris ca : "Si cam cum ai vrea sa se vada? Mai pe stanga, mai pe dreapta?" Nu era ninci un misto. Eram dispus sa fac poza fix de unde voiai sa vezi motiv pentru care am continuat scriind: "Te sprijinim, nu-ti fa probleme."
Si chiar voiam sa te ajut chiar daca intr-un alt post mai in fata ti-am oferit ajutorul si te-ai facut ca nu vezi.
Cat despre destept, nu ma dau. Chiar sunt! Drept pentru care, cand am inceput eu, asa cum scria si traian, ii ascultam pe aia care mai facusera ceea ce eu n-a facut lucru pe care, sa ma scuzi, dar tu nu-l faci.
Am sa-ti indeplinesc insa dorinta si am sa-i las pe altii sa-ti fie de ajutor. Si vezi ca maine este si modelistul de servici la DeAgostini.

Bafta!

#498 Useril este offline   DGDaniel 

• Membru senior
  • Postari: 471
  • Inregistrat: 31-May 08

Postat 02 March 2011 - 09:22 PM

Vezi postareajohnreno36, la 2 Mar 2011, 20:43, a spus:

pentru Crios, vad ca pe aici mai mult facem misto-uri decit ne ajutam.

Cu ce ai ajutat tu pe cineva aici? in afara de a supara pe ultimul om de pe forum dispus sa va indrume. :friends:

Ce mi se parea candva cartula un Gentlemen's club acum e un fel de Irish Pub, doar separeul Mari Corabii.

Crios LUATI aminte pentru ..... nu mai spun, americanii au o vorba No good deed goes unpunished,

Aceasta postare a fost editata de DGDaniel: 02 March 2011 - 09:38 PM

#499 Useril este offline   SorinR 

• Membru senior
  • Postari: 340

Postat 02 March 2011 - 09:25 PM

Leo, ca o regula pentru forografie, nu mai fa fotografii cu lumina in spatele subiectului, (obiect sau persoana) vor iesi intunecate (indiferent de camera foto folosita)!! lumina e bina sa bata din lateral!! ai sa vezi ca-ti ies fotografii mult mai faine!! bfta la toata lumea :friends:

#500 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 02 March 2011 - 09:47 PM

Vezi postareaLeo2003, la 2 Mar 2011, 21:11, a spus:

Io ma incapatanez sa revin la obiectul de activitate.

Doua imagini, cam nereusite ce-i drept, cu gaurile de catarg.
Concluzia o trageti singuri.

Leo (dupa cum vezi eu mai mult tac ,decat scriu si cred ca fac bine asa) vreau sa ma lamuresc putin:
adica acele doua gauri din punti sunt putin decalate orientind catargul spre inapoi? Asta este problema?
Adica am inteles bine?
Daca da,eu zic ca nu-i nici o problema:la navele din epoca(dar si mai tarziu) catargele erau usor inclinate spre spate ,din constructie (la unele nave inclinarea era chiar intre 8 si 10 grade) in scopul de a optimiza "captarea" vantului in panze,de a oferi o mai buna rezistenta la vant si chiar de a imbunatati manevrabilitatea.Daca asta te deranja,atunci sa sti ca nu este de fapt o problema:asa trebuie sa fie.

Daca am inteles eu ceva gresit din intrebarea ta,considera ca n-am spus nimic. :friends:

Arata acest topic

• 355 Pagini +
  • « Prima
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

99 useri citesc topicul