Aceasta postare a fost editata de NightAngel: 27 February 2011 - 07:53 PM
Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
#443
Postat 27 February 2011 - 08:21 PM
NightAngel, la 27 Feb 2011, 19:49, a spus:
In cazul in care ar fi inclinate - nu ar intra nici atita in gaurile alea!
Dar din cite disting eu in poze - asta e cam vertical...Ma rog - nu perpendicular, dar oricum... Altfel as indrazni sa comentez ca inelele alea pe care le primim sint inutile... N-am vazut sa aiba vreo inclinatie pe interior!
Ady, la 27 Feb 2011, 19:56, a spus:
O intrebare: tu ai dat cu lac piesele? In acest caz cred ca vei lipi puntile si restul cu super glue, asta daca nu vei pili precum chinezul milimetru cu milimetru partile de contact.
NU; nu e lac - e un bait mai ciudatel :D. Impresia de lac e de la blitzul telefonului :(
Oricum - partile de contact, unde vor veni lipite puntile - nu sint date cu nimic; sint "natur". Si se lipeste foarte OK pe ele (primele 2 traverse sint lipite, ca alea nu incurcau mai departe montajul).
Iar daca inca o data se va dovedi ca am fost vaca si m-am grabit - oi pili precum chinezu' al batrin :) si asa nu am ce face pina or aparea numerele urmatoare
Aceasta postare a fost editata de raducindrea: 27 February 2011 - 08:17 PM
#444
Postat 27 February 2011 - 09:08 PM
nu zic ca e cazul si la noi, dar pana nu stim sigur cum sta treaba/catargul eu zic sa nu mai piliti. tot prin cartile alea scrie ca e mai usor sa pilesti ceva decat sa umpli un gol
#445
Postat 27 February 2011 - 09:21 PM
NightAngel, la 27 Feb 2011, 21:08, a spus:
Este si nu este, dar desi deviem de la topic, iata o nava al carei catarg este inclinat fix invers.
Ia de bun desenul din revista caci este OK.
Bafta!
#446
Postat 27 February 2011 - 09:49 PM
Citesc zilnic ce se scrie si aici si pe alte forumuri si invat multe (din experinta unora si din greselile altora :) ). In cautarile mele am descoperit acest site: http://www.modelshipworld.com. Acolo am citit, vazut si invatat enorm (teoretic ). Am inteles multe aspecte care mi se pareau extrem de grele. Am descoperit multe metode de lucru pentru o mare varietate de operatiuni. Ce sa mai lungesc, este un site in care gasesti raspuns la orice intrebare, raspuns dat de oameni care construiesc modele de zeci de ani (nu vreau sa spun ca aici nu sunt profesionisti, ba din contra, sunt uimit de cat de multi stiu cu se mananca domeniul acesta) - un mic minus, site-ul este exclusiv in engleza.
Eu unul inca nu am inceput constructia galionului tocmai pentru ca aveam foarte putine informatii si cunostinte legate despre aceasta (ca si comparatie, informatiile de la editura sunt cat negrul sub unghie pe langa ce am gasit pe acel site). Oricum, 100% nu o sa folosesc instructiunile din revista decat ca linie de ghidaj in constructie.
Sorry daca sunt off-topic dar m-a uimit nivelul de informatie de acolo (intradevar, acolo se discuta exclusiv pe tema constructiei, nimic altceva). O sa postez si eu fotografii cand voi incepe (sunt determinat sa termin acest model).
Spor la treaba tuturor.
Aceasta postare a fost editata de heltauer: 27 February 2011 - 09:50 PM
#447
Postat 27 February 2011 - 11:35 PM
Pe viitor o sa incerc sa poze mai bune.
#448
Postat 27 February 2011 - 11:42 PM
#450
Postat 28 February 2011 - 11:48 AM
crios, la 27 Feb 2011, 21:21, a spus:
leudo2.jpg
Ia de bun desenul din revista caci este OK.
Bafta!
Cred ca totul sta in inelele pe care le-am primit! Nu trebuie pilit niciunde! Vom vedea ce se intampla numerele viitoare
#451
Postat 28 February 2011 - 02:01 PM
#452
Postat 28 February 2011 - 02:29 PM
johnreno36, la 28 Feb 2011, 14:01, a spus:
eu m-am imprietenit cu pila, aia mica de la primul numar :))!! Vroiam s-o arunc, dar acum dorm cu ea sub perna :))!! mam rezolvat problemele cu decalatul, gaurelele si alte minunatii dintr-astea :))!! Nu am sa lipesc puntile, am sa fac tot scheletul, am sa lipesc puncte inferioara toata, dupa ce vad ca se aliniaza toata, debia apoi fac calafatuirea ei, a sa fie mai greu, cu mai multe taieturi masuratori si dintr-astea!! apoi asa a sa fac si cu cea principala!! La puntea teuga si castel nu cred ca vor fi probleme de aliniament sau sa nu se nimereasca ceva (evident daca rezolv treburile care le-am enumerat!! Scoatem noi la capat ceva, in loc de galion, iese macar o barcuta, un avion, un tanc ceva!! Sa traim si bafta la galiono-elicoptero-tanco-barca!! sa va iasa bine!!
P.S. nu stiu cum numai astia incepatori se plang de probleme (evident, si eu printre ei), la cei mai experimentati, nu prea :)))!!
#454
Postat 28 February 2011 - 02:57 PM
#456
Postat 28 February 2011 - 04:16 PM
e primul post, sunt si eu inscris in lunga cursa ce va dura aproximativ 2 ani ....
o intrebare ... am observat intr-unul din posturile de mai sus o adresa a sitului DeA din Italia si acolo cineva a folosit o metoda mai neconventionala, ceva cu bitum smirgheluit. poate cineva sa dea mai multe amanunte. adica retete si stil de lucru exact?
multumesc
#457
Postat 28 February 2011 - 04:29 PM
johnreno36, la 28 Feb 2011, 14:57, a spus:
Poate ca cei mai experimentati, la inceput au luat in seama sfaturile celor mai experimentati ca ei si nu au facut char de capul lor. Ma gandesc ca asta i-a scutit de multe probleme. Forumul e facut in special pentru acumulare de date si sunt o multime, singura problema e ca trebuie cautate si insusite. Nu se poate da acelasi raspuns de zeci de ori pentru fiecare in parte, zile in sir iar faptul ca nu s-a citit o explicatie facuta cu cateva zile in urma nu justifica ,,plangeri'' prezente.
Imi pare rau sa constat ca nimic din ceea ce au povestit cei, dupa cum zici, experimentati, nu s-a luat in seama pana acum.
#458
Postat 28 February 2011 - 04:34 PM
Desigur, se pot astepta 10, 20, sau toate cele 100 de numere pentru avea un kit complet. Fiecare cu obtiunea lui. Mie mi-e frica ca in acest caz incepatorii vor fi "coplesiti" de multitudinea problemelor care apar. E clar ca vor aparea. Ce a aparut pana acum e "mezilic".
Eu m-am hotarat sa lucrez la galion cam asa cum ne indica DeAgostini, in fiecare saptamana cate putin. Eu in asta vad frumusetea acestei lucrari. Sigur, fiecare isi poate pune amprenta propie si sa decida cum e mai bine.
De cand activez pe acest forum am semnalat micile probleme aparute pana acum si am pus poze cu lucrarea mea aproape in toate etapele. La fel voi face si de acum inainte, pentru ca cei cu mai putina experienta sa le foloseasca ca un eventual tutorial, atata timp cat ele nu vor fi combatute de meseriasii forumului.
Rugamintea mea ar fi sa se citeasca toate posturile acestui topic, temeinic si cu rabdare. La o multime din problemele ridicate in ultimul timp (gauri de catarg, deformatii ale puntilor, calafatuiri, etc.) s-a mai vorbit, s-a raspuns si s-au dat solutii. Nu sunt decat 23 de pagini, ce D-zeu... Si mai ales cat mai putine off-topic-uri.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 28 February 2011 - 04:52 PM
#459
Postat 28 February 2011 - 05:19 PM
sper sa reusesc sa ma obisnuiesc rapid cu limbajul specific, chiar daca este pe deplin explicat inclusiv in revista (etambou, alea-alea)
ieri seara m-am apucat de realizat ceea ce n-a dat editura in primele 4 numere si evident ca m-am lovit de probleme.
de aceea, astazi, primul lucru pe care l-am facut a fost sa-l iau pe "gogu'" la intrebari si am ajuns aici unde am citit cele 23 de pagini si sper ca acasa sa fiu in stare sa aplic solutiile :D
am sa recapitulez problemele intalnite (si semnalate) astfel incat sa verific daca inteleg eu care sunt solutiile si mai mult, altii ca mine sa le vada dintr-un foc:
0. un bun adeziv pentru lemn se poate folosi de la Bison sau Moment (eventual in ordine inversa :) )
1. gaura pentru catargul de la pupa?(spate) e ovala la prima strigare pe 2 din 3 punti. Se pileste/smirgheluieste pana devine rotunda.
2. PPL nr. 2 - coasta (cum am numerota de la stanga la dreapta 1,2,3,4 si spre 5,6,7,8 continua constructia) are o proeminenta care incaleca si depaseste sina (etambou?) pe care se fixeaza. Aceastea de asemenea se pileste pana ajunge la forma DAR ESTE IDEAL SA SE REALIZEZE CAND E COMPLETA STRUCTURA.
3. primul nivel are o inclinatie de la stanga la dreapta. e normal sa fie spre spate mai ridicata podeaua.
4. calfuirea se poate face in multiple metode. Eu am lac (sper ca-i mat) de la kober pe care il voi aplica dupa ce am sa folosesc un creion mecanic pe care voi aplca presiune pentru crearea unor denivelari.
5. (la mine) nivelul 1 mai mult si nivelul 2 mai putin nu se imbina la mijloc bine. Este intr-o poza o situatie similara in sensul ca partea din mijloc a celor 2 seturi de piese este mai "ridicata" fata de margini (similr unui acoperis privit din fata).
Pentru a remedia asta am sa incerc sa pozitionez coastele cu numerotarea lor catre mine.
Daca tot nu se vor aseza bine atunci am de gand sa pilesc crapaturile unde podeaua se fixeaza pe coaste (corectati-ma daca e posibil sa gresesc in felul acesta)
Alta varianta este cea de fixare a podelei pe coaste si apoi coastele pe partea inferioara (etambou?)
6. cred ca sunt utile niste DIY (ma refer la unelte - pt. curbarea lemnului e ceva dar nu detaliat pe pasi de asamblare - si bancul de lucru pt. a nu astepta toate piesele de la DeA care vor sosi cand o sa fie gata structura).
ma bucur ca am gasit o asemenea comunitate :D
Aceasta postare a fost editata de CRM: 28 February 2011 - 05:21 PM
#460
Postat 28 February 2011 - 05:23 PM
si as vrea sa intreb pe cei care au luat si in 2005 si in 2010 pana la nr 4 si au primit foitza aia in revista, ce ziceti ne vor trimite nr 5-6 gratuit cum promiteau acolo ???