Forum Machete,Modelism,Hobby: Sfantul Ioan Botezatorul - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 355 Pagini +
  • « Prima
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid

#401 Useril este offline   SorinR 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 340
  • Inregistrat: 29-January 11

Postat 25 February 2011 - 10:31 AM

Eu am trecut la pila, pilesc pana fac din tractor, mecedes :)!! Sper sa nu stric daca mai pilesc la gaurile alea pana pot baga un pix care trece prin toate odata, de ramana gaura pe langa sper sa pot masca cu inelul din lemn, acum Dumnezeu cu ,ila, ca daca tine de experienta mea si de inventivitate .............

#402 Useril este offline   Mioriticul 

• Membru deplin
  • Postari: 76
  • Inregistrat: 31-January 11

Postat 25 February 2011 - 11:14 AM

Vezi postareaSorinR, la 25 Feb 2011, 10:31, a spus:

Eu am trecut la pila, pilesc pana fac din tractor, mecedes :)!! Sper sa nu stric daca mai pilesc la gaurile alea pana pot baga un pix care trece prin toate odata, de ramana gaura pe langa sper sa pot masca cu inelul din lemn, acum Dumnezeu cu ,ila, ca daca tine de experienta mea si de inventivitate .............

Si eu ma consider incepator, cel putin in kituri de lemn, deoarece plastic am destule, dar un lucru s-a tot subliniat aici: strangeti piese si aveti rabdare. Sau daca n-ai rabdare sa te vezi cu catargul in mână, fa rost de planuri, strunjeste un catarg exact pe marime si potriveste-l... nu are rost sa construiesti pana la acel nivel, dupa care sa constati ca totul este un fiasco.

#403 Useril este offline   NicuZ 

• Nou venit
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 25-February 11

Postat 25 February 2011 - 01:17 PM

Salutare si bun gasit !

Am intrat si eu in aceasta vrie creata de un hobby de care, recunosc, uitasem.

Mi-e si teama sa ma bucur de aparitia acestei colectii si spun asta datorita celor citite chiar si pe aici, cum ca a mai fost o aparitie similara care insa s-a "oprit"dupa cateva numere.

Am zambit in coltul gurii cand am vazut saptamana trecuta cum la chiscul de langa blocul meu eram 4 sau 5 insi care asteptam cuminti sa putem lua numarul 3 din Mari Corabii. Toti eram de peste 30 de ani ca varsta.

Miercuri insa, cand sa ridic nr. 4, temerile au fost justificate si aparitia a .... disparut.

Nu stiu daca si in alte zone ale tarii a fost aceasta sincopa - eu locuiesc in Braila - dar pana la urma s-a dovedit ca a fost doar o intarziere datorata zapezii.

Am stat si am finalizat procesul pana la etapa a 4-a si chiar am simtit o bucurie cand am asezat "proiectul" pe raftul special amenajat.

Am si o intrebare pentru cei care aveti mai multa experienta : Credeti ca valoarea de 1500 Ron pe care o va avea - teoretic - la final aceasta lucrare este justificata ?

Va multumesc.

AMR : 96 !!! :rolleyes:

Aceasta postare a fost editata de NicuZ: 25 February 2011 - 01:28 PM

#404 Useril este offline   MalasorteChris 

• Membru deplin
  • Postari: 51
  • Inregistrat: 15-January 10

Postat 25 February 2011 - 01:56 PM

Vezi postareaNicuZ, la 25 Feb 2011, 13:17, a spus:

Salutare si bun gasit !
Am si o intrebare pentru cei care aveti mai multa experienta : Credeti ca valoarea de 1500 Ron pe care o va avea - teoretic - la final aceasta lucrare este justificata ?

Salutare si bun venit. Asteptam sa vedem poze cu lucrarea ta de pe raftul tau special. Sa avem si noi ce carcoti. :rolleyes:

Cat despre intrebarea ta.... s-a discutat foarte mult.... si ea isi are locul (daca mai trebuie pusa) in celalalt topic.

O zi buna :-D

#405 Useril este offline   coszmin_art 

• Membru deplin
  • Postari: 13
  • Inregistrat: 20-February 11
  • Interests:Pictura monumentală, iconografie, design interior,

Postat 25 February 2011 - 02:34 PM

nu ai dreptate, dar totuţi fie cum zici tu. Montează-le una cu numerele în faţă şi cealaltă cu numerele în spate. Spor la trabă

#406 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 25 February 2011 - 03:08 PM

Vezi postareacoszmin_art, la 25 Feb 2011, 14:34, a spus:

nu ai dreptate, dar totuţi fie cum zici tu. Montează-le una cu numerele în faţă şi cealaltă cu numerele în spate. Spor la trabă

Nu am dreptate? :rolleyes: :-D

Bafta!

#407 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 25 February 2011 - 03:55 PM

nu ai dreptate

Conform cu cele descrise de tine si fireste cu ceea ce zice geometria vazut dinspre numarul inscris pe coasta, pe conturul acestei coaste ar trebui sa vad complet latura

Imagine atasata: coasta1_detaliu.jpg

Bafta!

#408 Useril este offline   MariusCezar 

• Membru deplin
  • Postari: 14
  • Inregistrat: 16-February 11

Postat 25 February 2011 - 06:43 PM

http://forum.deagost...?TOPIC_ID=22468

#409 Useril este offline   traian 

• Membru senior
  • Postari: 1218
  • Inregistrat: 01-May 08
  • Interests:Nave-navigatie clasica

Postat 25 February 2011 - 07:21 PM

Vezi postareacrios, la 25 Feb 2011, 15:55, a spus:

.......... fireste cu ceea ce zice geometria vazut dinspre numarul inscris pe coasta, pe conturul acestei coaste ar trebui sa vad complet latura

Scuze, dar esti efectiv enervant. Habar n-ai vazut in viata ta un kit ca asta, te-ai invatat sa rasfoiesti de 100 de ori un plan, te zbati cu saptamanile pana sa tai o piesa si acum incerci sa dai lectii de geomertie. Unde s-a mai intalnit ca un fascicol laser sa taie pe directia de propagare? Daca unghiul sub care ataca suprafata e de 90 gr. urmare a multiplelor reflexii date de urmatoarele file din componenta placajului taietura iese inclinata sub un unghi (X) dorit de beneficiar. :rolleyes:
Acum fara gluma, vad ca foarte putini iau un seama tot ce se discuta primand propriile pareri asa ca nu vad de ce te implici in toate scornelile. Poate kitul respectiv e vre-un mutant si a iesit altfel decat celelalte.
Na ca iar m-a mancat limba.
Spor!

#410 Useril este offline   Ady 

• Membru senior
  • Postari: 157

Postat 25 February 2011 - 07:25 PM

Vezi postareatraian, la 25 Feb 2011, 19:21, a spus:

Scuze, dar esti efectiv enervant. Habar n-ai vazut in viata ta un kit ca asta, te-ai invatat sa rasfoiesti de 100 de ori un plan, te zbati cu saptamanile pana sa tai o piesa si acum incerci sa dai lectii de geomertie. Unde s-a mai intalnit ca un fascicol laser sa taie pe directia de propagare? Daca unghiul sub care ataca suprafata e de 90 gr. urmare a multiplelor reflexii date de urmatoarele file din componenta placajului taietura iese inclinata sub un unghi (X) dorit de beneficiar. :rolleyes:
Acum fara gluma, vad ca foarte putini iau un seama tot ce se discuta primand propriile pareri asa ca nu vad de ce te implici in toate scornelile. Poate kitul respectiv e vre-un mutant si a iesit altfel decat celelalte.
Na ca iar m-a mancat limba.
Spor!

Si eu cand spuneam ca laserul nu e acelasi cu cel chirurgical, voi nu Batman, Batman, Vader, Vader.
No ofense. :-D

#411 Useril este offline   traian 

• Membru senior
  • Postari: 1218
  • Inregistrat: 01-May 08
  • Interests:Nave-navigatie clasica

Postat 25 February 2011 - 07:36 PM

Vezi postareaAdy, la 25 Feb 2011, 19:25, a spus:

Si eu cand spuneam ca laserul nu e acelasi cu cel chirurgical, voi nu Batman, Batman, Vader, Vader.

:rolleyes:

#412 Useril este offline   raducindrea 

• Membru senior
  • Postari: 333
  • Inregistrat: 20-February 11
  • Interests:papercrafting, goblen, origami

Postat 25 February 2011 - 08:09 PM

Poate kitul respectiv e vre-un mutant si a iesit altfel decat celelalte.

Deci pina la urma bag s'ama ca tot la concluzia mea ajungem - ca fiecare-si are kitul lui unicat :)

#413 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior
  • Postari: 1799
  • Inregistrat: 08-February 11
  • Interests:Tot ce nu tine de aviatie ca doar in aviatie lucrez.

Postat 25 February 2011 - 08:15 PM

Cam asta a iesit pana acum:

Imagine atasata: DSCF0251.JPG Imagine atasata: DSCF0252.JPG

Imagine atasata: DSCF0253.JPG Imagine atasata: DSCF0254.JPG

Imagine atasata: DSCF0255.JPG Imagine atasata: DSCF0256.JPG

N-am intampinat nicio problema majora.
N-am folosit nicio fila de punte date la nr.4. Mi-au ajuns cele ramase de la numerele anterioare.
Gaurile pentru catarg au fost ajustate inainte asa cum ziceam intr-un post anterior si sunt OK. Le-am verificat cu o tija de 8, de 9 n-am avut la indemana.
Cavaletul facut de mine chiar mi-a folosit.

Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 25 February 2011 - 09:02 PM

#414 Useril este offline   SorinR 

• Membru senior

Postat 25 February 2011 - 08:40 PM

si eu pana la urma ce fac cu orificiile mele (de la corabie evident), pana acum am incercat sa le pilesc nitel pana reusesc sa introduc acel pix prin ele? daca mai vin celelate piese nu cred ca se centreaza!! As dori va rog un raspuns sa pot dormi si eu noaptea! :rolleyes:

#415 Useril este offline   Ady 

• Membru senior

Postat 25 February 2011 - 08:53 PM

Vezi postareaLeo2003, la 25 Feb 2011, 20:15, a spus:

Cam asta a iesit pana acum:

Atasament DSCF0251.JPG Atasament DSCF0252.JPG

Atasament DSCF0253.JPG Atasament DSCF0254.JPG

Atasament DSCF0255.JPG Atasament DSCF0256.JPG
N-am intampinat nicio problema majora.
N-am folosit nicio fila de punte date la nr.4. Mi-au ajuns cele remase de la numerele anterioare.
Gaurile pentru catarg au fost ajustate inainte asa cum ziceam intr-un post anterior si sunt OK. Le-am verificat cu o tija de 8, de 9 n-am avut la indemana.
Cavaletul facut de mine chiar mi-a folosit.

Parerea mea; baga baitul sau cu ce ai dat pana acum pe nava undeva la intuneric si nu-i modifica compozitia chimica cu vre-un diluant sau ceva, impreuna cu nava, pentru ca lumina si timpul lucreaza in defavoarea lor.
Incearca sa strangi toata osatura si dupa aia DISTRACTIE!! :-D :rolleyes:

#416 Useril este offline   Razvan 

• Membru senior
  • Postari: 499
  • Inregistrat: 10-July 06

Postat 25 February 2011 - 09:12 PM

@SorinR ai incercat sa muti pozitia inelului?Vezi daca acopera spatiul creat de ,,pileala,, .Oricum cred ca diamentrul catargului e mai mic decat pixul folosit de tine.

@Ady Spor in continuare .

P.S. Aceasta este parerea unui incepator si orice spun poate fi folosit impotriva mea dar sa nu va asteptati sa recunosc. :rolleyes:

Toate cele bune!

#417 Useril este offline   SorinR 

• Membru senior

Postat 25 February 2011 - 09:21 PM

nu am lipit nimic, am sa vad si cu inelul, de pilit am pilit numai vre-un milimetru mavim, mi-e frica mai mult sa nu stric tot!!

#418 Useril este offline   Ady 

• Membru senior

Postat 25 February 2011 - 09:29 PM

Vezi postareaRazvan, la 25 Feb 2011, 21:12, a spus:

@SorinR ai incercat sa muti pozitia inelului?Vezi daca acopera spatiul creat de ,,pileala,, .Oricum cred ca diamentrul catargului e mai mic decat pixul folosit de tine.

@Ady Spor in continuare .

P.S. Aceasta este parerea unui incepator si orice spun poate fi folosit impotriva mea dar sa nu va asteptati sa recunosc. :rolleyes:

Toate cele bune!

Sa sti ca sunt incepator; NICIODATA NU VOI STI "ABSOLUT" TOTUL, CAT TRAIESC INVAT.
Asa ca ma plec in fata maestrului.

#419 Useril este offline   DGDaniel 

• Membru senior
  • Postari: 471
  • Inregistrat: 31-May 08

Postat 25 February 2011 - 09:45 PM

:rolleyes: :-D :diablo: :hi: :bang: :bang: :bang: :bang: :bang:

dar stati, sa-i cerem si parerea lui Ady

#420 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 25 February 2011 - 11:03 PM

Scuze, dar esti efectiv enervant. Habar n-ai vazut in viata ta un kit ca asta, te-ai invatat sa rasfoiesti de 100 de ori un plan, te zbati cu saptamanile pana sa tai o piesa si acum incerci sa dai lectii de geomertie. Unde s-a mai intalnit ca un fascicol laser sa taie pe directia de propagare? Daca unghiul sub care ataca suprafata e de 90 gr. urmare a multiplelor reflexii date de urmatoarele file din componenta placajului taietura iese inclinata sub un unghi (X) dorit de beneficiar. :-D

:hi: :bang: :rolleyes:

Vezi postareaSorinR, la 25 Feb 2011, 20:40, a spus:

si eu pana la urma ce fac cu orificiile mele (de la corabie evident), pana acum am incercat sa le pilesc nitel pana reusesc sa introduc acel pix prin ele? daca mai vin celelate piese nu cred ca se centreaza!! As dori va rog un raspuns sa pot dormi si eu noaptea! :diablo:

Nu stiu daca pixul tau se potriveste cu diametrul cercurilor pe care le-ai primit pana acum (cu mici ajustari ale diametrului exterior al catargului, aceea este dimensiunea care te intereseaza). Probabil ca va trebui sa pilesti gaura la o punte catre babord si la o alta punte catre tribord. In principiu nu-i bai atata timp cat se acopera cu inelulele.
Pentru aliniere, ar trebui sa faci un bat care sa intre usor pe inele, fara prea mare joc si cu ajutorul lui sa pozitionezi inelele, trecand prin punti, ca sa vezi daca dupa ce ai pilit inelele acopera gaura. Daca nu acopera va trebui sa faci alte inele cu diametrul exterior mai mare.
Nu se fac greu, dar iti doresc sa n-ai nevoie.
Si scuze ca am uitat sa-ti raspund la postul unde puneai prima data problema, dar m-am luat cu tot soiul de unghiuri si intrebarea ta mi-a iesit din minte.
Oricum nu stiu daca si la mine este aceasta problema pentru ca n-am inceput montajul.

Bafta!

Arata acest topic

• 355 Pagini +
  • « Prima
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic