Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 25 February 2011 - 10:31 AM
Postat 25 February 2011 - 11:14 AM
SorinR, la 25 Feb 2011, 10:31, a spus:
Si eu ma consider incepator, cel putin in kituri de lemn, deoarece plastic am destule, dar un lucru s-a tot subliniat aici: strangeti piese si aveti rabdare. Sau daca n-ai rabdare sa te vezi cu catargul in mână, fa rost de planuri, strunjeste un catarg exact pe marime si potriveste-l... nu are rost sa construiesti pana la acel nivel, dupa care sa constati ca totul este un fiasco.
Postat 25 February 2011 - 01:17 PM
Am intrat si eu in aceasta vrie creata de un hobby de care, recunosc, uitasem.
Mi-e si teama sa ma bucur de aparitia acestei colectii si spun asta datorita celor citite chiar si pe aici, cum ca a mai fost o aparitie similara care insa s-a "oprit"dupa cateva numere.
Am zambit in coltul gurii cand am vazut saptamana trecuta cum la chiscul de langa blocul meu eram 4 sau 5 insi care asteptam cuminti sa putem lua numarul 3 din Mari Corabii. Toti eram de peste 30 de ani ca varsta.
Miercuri insa, cand sa ridic nr. 4, temerile au fost justificate si aparitia a .... disparut.
Nu stiu daca si in alte zone ale tarii a fost aceasta sincopa - eu locuiesc in Braila - dar pana la urma s-a dovedit ca a fost doar o intarziere datorata zapezii.
Am stat si am finalizat procesul pana la etapa a 4-a si chiar am simtit o bucurie cand am asezat "proiectul" pe raftul special amenajat.
Am si o intrebare pentru cei care aveti mai multa experienta : Credeti ca valoarea de 1500 Ron pe care o va avea - teoretic - la final aceasta lucrare este justificata ?
Va multumesc.
AMR : 96 !!!
Aceasta postare a fost editata de NicuZ: 25 February 2011 - 01:28 PM
Postat 25 February 2011 - 01:56 PM
NicuZ, la 25 Feb 2011, 13:17, a spus:
Am si o intrebare pentru cei care aveti mai multa experienta : Credeti ca valoarea de 1500 Ron pe care o va avea - teoretic - la final aceasta lucrare este justificata ?
Salutare si bun venit. Asteptam sa vedem poze cu lucrarea ta de pe raftul tau special. Sa avem si noi ce carcoti.
Cat despre intrebarea ta.... s-a discutat foarte mult.... si ea isi are locul (daca mai trebuie pusa) in celalalt topic.
O zi buna
Postat 25 February 2011 - 07:21 PM
crios, la 25 Feb 2011, 15:55, a spus:
Scuze, dar esti efectiv enervant. Habar n-ai vazut in viata ta un kit ca asta, te-ai invatat sa rasfoiesti de 100 de ori un plan, te zbati cu saptamanile pana sa tai o piesa si acum incerci sa dai lectii de geomertie. Unde s-a mai intalnit ca un fascicol laser sa taie pe directia de propagare? Daca unghiul sub care ataca suprafata e de 90 gr. urmare a multiplelor reflexii date de urmatoarele file din componenta placajului taietura iese inclinata sub un unghi (X) dorit de beneficiar.
Acum fara gluma, vad ca foarte putini iau un seama tot ce se discuta primand propriile pareri asa ca nu vad de ce te implici in toate scornelile. Poate kitul respectiv e vre-un mutant si a iesit altfel decat celelalte.
Na ca iar m-a mancat limba.
Spor!
Postat 25 February 2011 - 07:25 PM
traian, la 25 Feb 2011, 19:21, a spus:
Acum fara gluma, vad ca foarte putini iau un seama tot ce se discuta primand propriile pareri asa ca nu vad de ce te implici in toate scornelile. Poate kitul respectiv e vre-un mutant si a iesit altfel decat celelalte.
Na ca iar m-a mancat limba.
Spor!
Si eu cand spuneam ca laserul nu e acelasi cu cel chirurgical, voi nu Batman, Batman, Vader, Vader.
No ofense.
Postat 25 February 2011 - 08:15 PM
N-am intampinat nicio problema majora.
N-am folosit nicio fila de punte date la nr.4. Mi-au ajuns cele ramase de la numerele anterioare.
Gaurile pentru catarg au fost ajustate inainte asa cum ziceam intr-un post anterior si sunt OK. Le-am verificat cu o tija de 8, de 9 n-am avut la indemana.
Cavaletul facut de mine chiar mi-a folosit.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 25 February 2011 - 09:02 PM
Postat 25 February 2011 - 08:40 PM
Postat 25 February 2011 - 08:53 PM
Leo2003, la 25 Feb 2011, 20:15, a spus:
DSCF0251.JPG DSCF0252.JPG
DSCF0253.JPG DSCF0254.JPG
DSCF0255.JPG DSCF0256.JPG
N-am intampinat nicio problema majora.
N-am folosit nicio fila de punte date la nr.4. Mi-au ajuns cele remase de la numerele anterioare.
Gaurile pentru catarg au fost ajustate inainte asa cum ziceam intr-un post anterior si sunt OK. Le-am verificat cu o tija de 8, de 9 n-am avut la indemana.
Cavaletul facut de mine chiar mi-a folosit.
Parerea mea; baga baitul sau cu ce ai dat pana acum pe nava undeva la intuneric si nu-i modifica compozitia chimica cu vre-un diluant sau ceva, impreuna cu nava, pentru ca lumina si timpul lucreaza in defavoarea lor.
Incearca sa strangi toata osatura si dupa aia DISTRACTIE!!
Postat 25 February 2011 - 09:12 PM
@Ady Spor in continuare .
P.S. Aceasta este parerea unui incepator si orice spun poate fi folosit impotriva mea dar sa nu va asteptati sa recunosc.
Toate cele bune!
Postat 25 February 2011 - 09:29 PM
Razvan, la 25 Feb 2011, 21:12, a spus:
@Ady Spor in continuare .
P.S. Aceasta este parerea unui incepator si orice spun poate fi folosit impotriva mea dar sa nu va asteptati sa recunosc.
Toate cele bune!
Sa sti ca sunt incepator; NICIODATA NU VOI STI "ABSOLUT" TOTUL, CAT TRAIESC INVAT.
Asa ca ma plec in fata maestrului.
Postat 25 February 2011 - 11:03 PM
traian, la 25 Feb 2011, 19:21, a spus:
SorinR, la 25 Feb 2011, 20:40, a spus:
Nu stiu daca pixul tau se potriveste cu diametrul cercurilor pe care le-ai primit pana acum (cu mici ajustari ale diametrului exterior al catargului, aceea este dimensiunea care te intereseaza). Probabil ca va trebui sa pilesti gaura la o punte catre babord si la o alta punte catre tribord. In principiu nu-i bai atata timp cat se acopera cu inelulele.
Pentru aliniere, ar trebui sa faci un bat care sa intre usor pe inele, fara prea mare joc si cu ajutorul lui sa pozitionezi inelele, trecand prin punti, ca sa vezi daca dupa ce ai pilit inelele acopera gaura. Daca nu acopera va trebui sa faci alte inele cu diametrul exterior mai mare.
Nu se fac greu, dar iti doresc sa n-ai nevoie.
Si scuze ca am uitat sa-ti raspund la postul unde puneai prima data problema, dar m-am luat cu tot soiul de unghiuri si intrebarea ta mi-a iesit din minte.
Oricum nu stiu daca si la mine este aceasta problema pentru ca n-am inceput montajul.
Bafta!