Sfatos, la 31 Mar 2011, 12:00, a spus:
Pana la urma nu am inteles ce intra in gaura aia de fapt. Are importanta daca este pe stanga sau dreapta?
P.S...... acolo vine legata funga pentru pavilioane, nu?
Acolo, am spus mai devreme, se monteaza o binta (sau baba - e acelasi lucru, difera putin constructiv). La bordul navelor, paramele folosite in mod curent la manevre sunt manevre curente, Sunt manevre care nu sunt supuse unor forte mari, implicit mai subtiri care se leaga (volteaza) la caviliere si sunt manevre mai solicitate si implicit mai groase care se volteaza la babale. Acestea sunt dispuse functie de tipul de nava si necesitatile de manevra. Un exemplu ar fi manevrele pentru remorcare sau pentru legare la cheu sau pentru fixarea liniei de ancorare la virarea ancorei.
Si nu, fungile si contrafungile pavilioanelor si a velelor se volteaza la caviliere intr-o ordine strict definita si respectata.
Cat priveste planurile, de cand s-a declansat nebunia le caut dar inca nu am dat de ele asa ca singurele aprecieri pe care le pot face sunt cele de ordin general de constructie a unei nave care se aplica la toate navele.
Aceasta postare a fost editata de traian: 31 March 2011 - 01:12 PM