Salutări, prieteni!
Au trecut aproape 10 ani de când nu am mai dat pe aici. Abandonasem când am înțeles că am nevoie de o vitrină întreagă ca să-l expun și nu aveam loc pentru ea. Între timp, mi-am schimbat locuința și m-a vizitat un prieten căruia i-a plăcut jucăria și m-a capacitat să o termin. Înainte de a veni el, starea machetei era următoarea: era montată velatura și manevrele până la vela gabier trinchet și vela mare. Mai erau de montat vela gabier, brigantina, zburătorii manevrele lor mobile și ceva mărunțișuri.
Am învățat foarte multe de pe acest forum. Nu doar despre galioane (dar și despre acestea destule), cât despre tehnici de lucru cu lemnul (fasonări, încleieri, vopsiri) și altele. Am prins curaj și am făcut lucrări la altă scară, multe finisaje în lemn la noua locuință, pentru care aș fi dat foarte mulți bani la meșteri.
Dar să revin la SIB. Nu pretind că SIB-ul meu este perfect, acum sunt conștient de greșelile pe care le-am făcut. Dacă ar fi să fac altă machetă a unei nave din epocă, multe lucruri le-aș face în altă ordine, dar, fiind prima mea machetă, zic că e cum e. Vă pun câteva poze cu aspectul final.