Revin cu ultimele "noutati": am terminat manevrele fixe aferente "parterului" - sarturi si straiuri. Cred ca au iesit destul de bine, desi capetele de berbec nu sunt perfect paralele. Catargele par foarte bine aliniate (gabieri si arboetii sunt doar montati orientativ, nu sunt inca fixati). Arborele mare e putin inclinat spre spate, trinchetul o idee spre inainte si artimonul pare perfect vertical. Nu stiu daca asa bine, dar mie asa mi-a iesit, si pare sa fie in concordanta cu planurile DeA.
Ca bonus, am instalat si cuvenitele caliorne, sa mearga treaba mai usor cu marfa:
Aici mai am un pic de lucru, sa le mai reglez putin din "ate", nu vreau sa incomodeze vela mare. Am folosit ate de 4 diametre diferite, nu stiu insa cat de bine se vede diferenta. De asemenea, am incercat pe cat se poate sa fac nodurile ca la carte, desi nu mi-a iesit mereu, iar in unele locuri e practic imposibil la scara asta (cel putin pentru mine).
Urmeaza grijelele, fixarea ancorelor in pozitia finala, cavile, si apoi trecerea la etajul gabierilor. Mai am si pe la pupa ceva treaba (batul de steag, felinarul) dar astea le pastrez pentru cand o sa ma plictisesc de ate, nu ma incurca cu nimic.