Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 30 September 2019 - 10:15 AM
Postat 14 October 2019 - 11:42 AM
Si am mai facut si calapodul pentru barca. Cam 9 cm lungime si 2.8 in zona cuplului maestru. Dupa adaugare coaste, bordaj, chila, etc estimez ca va ajunge cam la 9.5 cm pe 3. Incape numai bine pe bocaport.
Postat 04 November 2019 - 01:42 PM
Ramane sa mai instalez niste inele de punte si apoi sa asigur barca pe bocaport, si am incheiat si capitolul acesta.
PS am vazut ca topicul nu e chiar asa de parasit pe cat pare, uneori sunt 5 - 6 persoane care vizualizeaza topicul simultan. Orice sfat / parere sunt binevenite, in masura in care timpul si indemnarea imi permit voi fi fericit sa tin cont de ele.
Postat 05 November 2019 - 11:21 AM
Dupa ce o sa leg barcuta pe bocaport (cu putin noroc rezolv diseara) planul meu prevede urmatoarele:
- montat ferestre si usa balcon (sunt deja in lucru cele de la DeA, am incercat sa fac altele de la zero dar sincer nu prea mi-a placut rezultatul)
- sa fac scarile lipsa (de montat probabil le voi monta mai tarzium sa nu ma incurce la voltatul manevrelor
- felinarul (asta chiar as vrea sa il fac eu, e cam penal cel de la DeA)
- sa mai bibilesc putin oglinda pupa (nu am de gand sa pun stema aia - si nici calutii de mare - asa ca va trebui sa incropesc ceva)
- sa pregatesc suporturile pentru patarantine (am optat pentru o versiune diferita de ce am vazut pe aici, dar care pare mai apropiata de realitatea sfarsitului de secol XIV). Pentru asta va trebui sa montez si niste caviliere in plus si sa fac niste orificii in bordaj)
- sa pregatesc ancorele (nu sunt sigur daca se le pun acum sau dupa ce leg sarturile trinchetului)
Apoi, undeva in viitor, arborada. Va fi probabil un SIB batran cand va fi gata
Tu cum mai stai? Prin vara legai deja sarturile coloanelor, ma astept ca de-acum sa ne prezinti versiunea finala.
Aceasta postare a fost editata de Mitzone: 05 November 2019 - 11:22 AM
Postat 05 November 2019 - 05:31 PM
Postat 10 November 2019 - 10:48 PM
Spor,
Mitzone
Postat 11 November 2019 - 08:58 PM
Apoi daca ma apucam sa cos velele pe vergile deja fixate pe catarg cred ca ar fi fost foarte greu. Asa am putut sa le cos destul de bine.
Am preferat sa iau cate un segment de catarg si sa lucrez mai comod. Pana acum metoda asta nu mi-a pus probleme.
Aceasta postare a fost editata de Repulse: 11 November 2019 - 09:01 PM
Postat 13 November 2019 - 10:23 PM
Am imprimat pe o foaie de hartie textul. Poti incerca diferite caractere, marimi....Pe urma am lipit hartia pe locul in care am vrut sa apara textul. Apoi cu un cutter subtire am inceput sa scobesc literele. Dupa aia am pus in scobitura nitel tus negru folosind o penita. E migalos dar arata altfel.
Daca ai rabdare fa o proba pe o bucatica de lemn
Aceasta postare a fost editata de Repulse: 13 November 2019 - 10:25 PM
Postat 14 November 2019 - 06:07 PM
Postat 17 January 2020 - 12:20 PM
As avea o intrebare daca nu te superi: stiu ca tu ai refacut butucii (capetele de catarg) din lemn, din cauza gaurilor date aiurea de producator). Ti-am urmat exemplul, dar am o neliniste: au rezistat ok cand ai intins straiurile gabierilor? Ma tem ca de la tensiune, butucul de lemn sa nu se rupa in zona orificiului mai mare (oe unde trece arborele gabier). Oare e cuser sa fac o matisare in zona (chiar sub butuc) care sa asigure coloana si gabierul?
Cateva poze cu butucii facuti de mine si cu stadiul actual. Greu cu timpul.
Postat 18 January 2020 - 11:01 PM
Chiar m-am intrebat in ce stadiu mai esti cu constructia.
A mea nu este gata inca. Am luat o pauza de cateva zile. Sa vedem cand continui si cu ce.
Referitor la butunci : la mine au rezistat fara probleme. Din cate vad eu lemnul folosit de tine pare stejar. Sau gresesc ? In tot cazul daca e un lemn cu densitate mare nu cred ca or sa fie probleme. Eu am folosit de nuc.Arata fain butucii. Bravo.Poti face si matisare daca vrei sa te simti mai in siguranta. Poate chiar o sa aduca un + la aspect.
Postat 10 April 2020 - 10:31 AM
Prova:
Tribord:
Postat 23 April 2020 - 11:44 AM
PS recitind postul de mai sus, am vazut ca am mancat un "i" din arobri. Scuze.
Aceasta postare a fost editata de Mitzone: 23 April 2020 - 12:02 PM