Repulse, la 18 September 2019 - 10:24 PM, a spus:
Multumesc
Sunt facute din lemnd de... inghetata Serios, sunt factue din bagetele de la inghetata (de cand m-a prins flama cu modelsimul, toti amicii imi aduc din astea, betisoare de mestecat in cafea, baghete de la vata pe bat, etc. Am un stoc maricel.) Nu stiu exact ce lemn e, dupa culoare si rezistenta, tind sa cred ca e ceva brad sau molid. S-a taiat foarte usor cu traforajul, fara aschii sau alte belele, dar apoi cand a fost vorba sa fac canturile penru roti si pentru teava, a trebuit sa am mare grija, se farama imediat. Am pus deoparte si dou ladite de mandarine (doar laditele, evident), sunt din placaj de 2mm, initial am vrut sa fac afeturile din ele, dar apoi m-am zgarcit si am zis sa pastrez placajul pentru un proiect viitor (daca mai apuc, ca la cum ma misc...).
O sa fac experimentul cu un ulei mineral, sa vad cum vine. Am si ceva ulei de in pentru parchet, o sa fac cateva probe pe bucatile care mi-au ramas si vad ce aleg. Pana acum am folosit cat mai putin baituri, lacuri si uleiuri, imi place lemnul naturm dar daca se vede bine, de ce nu?
Tu cum stai cu crosetatul?