Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 18 June 2019 - 09:57 AM
vedere babord
Saula voltata la tachet
Saula oblonului este fixata la tachet cu un dublu 8, si apoi facut un colacel cu trei spirale, agatat de acelasi tachet (linia este continua, nu este un colac fals). Colacul l-am facut si agatat cam cum arata doamna in filmul de mai jos, doar ca nu am reusit sa rasucesc bucla de agatat. Nu a durat decat o ora.
https://www.youtube....h?v=tKfrKOaT0xw
Postat 19 June 2019 - 09:44 AM
Si o imagine cu colaceii aferenti:
@Florinx: stiam de culoarea rosie pt interior, multumesc. Totusi, nu cred ca voi merge pe varianta asta, intrucat SIB-ul meu e complet nevopsit in rest, si nu stiu cat de bine ar da. Din ce am mai vazut chiar un acest topic, prea putini au ales sa le coloreze, si sincer nu prea mi-a placut. Mi-am insusit totusi atat ideea, cat si codul de culoare, pentru viitoarele proiecte. La SIB voi vopsi doar ancorele, pentru a ascude acel gri-plastic, si tunurile de pe principala, care sunt aurii (pentru coverta am deja unele ceva mai mici, bronz patinat).
Postat 25 June 2019 - 10:51 AM
Cele doua tunuri le-am pus pentru efect artistic, sunt cele care au venit pe la numarul 21 sau 22, si pe care le-am montat nevopsite la momentul respectiv (aurii). Nu le voi folosi in montajul final. Pe cele care urmeaza sa le folosesc le voi da cu un strat de broz si apoi o pensuleala cu negru mat. Am facut o proba rapida aseara, revin azi sau maine cu poze.
Postat 02 July 2019 - 06:11 PM
florinx, la 02 July 2019 - 03:53 PM, a spus:
Multumesc, atat pentru laude cat si pentru "sursa de inspiratie" atasata. In mod cert afeturile tunutilor de pe coverta (cand voi ajunge acolo) vor fi un model mai elaborat, o sa aiba si saula aceea pentru oprirea tunului din recul, si daca reusesc sa fac scripeti suficient de mici, poate si caliorne pentru repunerea tunului in pozitie. Pentru cele de pe principala inca ma gandesc daca se merita un efort mai mare: din 16 tunuri, 9 au afetul aproape ascuns (cele doua din pupa plus cele 7 din babord - bordul inchis la mine). Pentru cele 7 din tribord, as pute pune niste inele pe afet, altceva nu vad ce, orice parama as lega va atarna in gol si cred ca se va vedea urat. Mai vedem, deocmadata trebuie sa le pun roti
Apreciez ca iti mai faci timp sa arunci un ochi pe aici, e foarte util sa ai o parerea suplimentara, mai ales de la cineva cu mai multa experienta.
Postat 09 July 2019 - 10:12 AM
Si legat de catarge, la ce te referi cand zici ca "le-ai inaltat"? Le-ai facut mai lungi? Si daca da, care sectiune: coloana, gabierul, arboretul? Parca spuneai ca ai mers pe tabelul postat de Leo2003 pentru lungime catargelor. Era ceva gresti pe acolo?
Postat 09 July 2019 - 10:45 AM
La tiv....pai indoit, calcat cu fierul, apoi "sigilata" un pic marginea intrebuintand aracet diluat cu apa. Pe urma cusut.Daca vrei pot face o poza si cu reversul panzei.
Da, am uitat sa precizez ce am inaltat la catarge. La baza (coloana), capatul ce se afla sub punte am adaugat 2 cm. Nu se observa ca e modificat. Sigur, eu am folosit dimensiunile din tabelul respectiv. La milimetru chiar dar......ceva nu dadea bine. Panzele principale pareau prea mari Si tu parca observasesi asta.
Aceasta postare a fost editata de Repulse: 09 July 2019 - 10:51 AM
Postat 09 July 2019 - 12:24 PM
Multumesc pentru clarificarile legate de catarg. Asa este, de cand ai pus poza cu artimonul, coloana parea prea mica. Raman dator pentru observatia asta, sper ca prin toamna sa ajung si eu la "bețe" siprefer sa tai doar o data, mai ales ca nu am alte baghete, daca fac ceva gresit. Spor maxim in continuare.
Postat 10 July 2019 - 05:25 PM
Postat 11 July 2019 - 09:57 AM
Ma rog, ar mai fi un pic de bibilit la ele (nu vreau sa las axul rotilor asa auriu, vreo doua tevi sau mai zgariat la manipulare), dar in mare cam asta e. Alte detalii nu cred ca vor mai primi.
Frumos tunuletul tau. Ceva in genul vreau sa le fac pe cele 8 de pe coverta. Interesanta ideea cu minele de pix. Eu ma gandisem la una din urmatoarele variante:
- roti de lemn (am mesterit deja mare parte din ele, dintr-un creion de culare neagra de la care am scos mina). As putea sa las fieasa cum e (culoarea neagra da impreia unui cer de metal, mai ales ca e si lucioasa) sau sa o imbrac in tabla de la o cutie de bere, vopsita tot neagra.
- sau rotile de la tunurile DeA, cele de metal, placate cu furnir, sa para de lemn, lasand sa se vada doar o idee din roata de metal, cat sa para ca est cercul care intareste roata de lemn
Postat 15 July 2019 - 09:57 AM
Nici eu nu am stat degeaba weekendul asta, am avut ceva insomnii. In concluzie:
1) Am pus tunurile din bordul inchis si pupa in pozitiile finale:
Le-am pus si pe cele doua din pupa, dar am uitat sa le trag in poza.
2) Am mesterit un capac cu rama pentru un fals bocaport pe puntea principala, altfel nu vad cum ajungea marfa in cala:
Aseara am mai mesterit un capac pentru tambuchiul de pe principala si am pus scarile din bocaport si am pregatit gratarele pentru bocaportul mare de pe coverta, dar n-am mai apucat sa fac poze.