Forum Machete,Modelism,Hobby: Sfantul Ioan Botezatorul - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 355 Pagini +
  • « Prima
  • 348
  • 349
  • 350
  • 351
  • 352
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid

#6974 Useril este offline   Mitzone 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 110
  • Inregistrat: 06-February 19
  • Interests:IT, motociclete si bineinteles machetute

Postat 06 June 2019 - 01:52 PM

Vezi postareaRepulse, la 06 June 2019 - 10:55 AM, a spus:

Referitor la panza : am folosit un cearsaf. Nu stiu daca e asa gros materialul. Mie mi se pare ok.

Cum ziceam mai sus, poza poate sa mai insele. Tu stii cel mai bine, cu panza in fata.

Nu te contrazic dar mie imi pare ca a iesit bine.

Daca tu esti multumit, asta e cel mai important. Imagine postata

Nici nu vreau sa o compar cu ce panze au dat ei.

Asta asa e.Imagine postata

#6975 Useril este offline   Repulse 

• Membru senior
  • Postari: 229
  • Inregistrat: 03-August 08

Postat 06 June 2019 - 04:06 PM

Totusi m-ai pus un pic pe ganduri. poate ca e un pic prea incarcata panaza din cauza culorii alese ?
Am incercat sa cos marginea cu alta culoare.
Imagine atasata: DSC07564.jpg

Din pacate e cam gros firul si parca tot varianta initiala era mai buna.... Chiar nu mai stiu ce sa spun.

#6976 Useril este offline   Mitzone 

• Membru senior

Postat 06 June 2019 - 04:38 PM

Culoarea noua e mai buna, in opinia mea, dar intr-adevar firul e cam gros. Oricum, daca nu e graba, ia intr-o zi un petic de material si du-te la o mercerie, te uiti la cateva papiote, le pui langa material si vezi care da un contrast ok (sa se vada, fara sa fie batator la ochi). Nu zic, prima varianta de panza e ok, dar parca nu e la standardele la care ai lucrat pana acum si cred ca e pacat. Inca o data, nu mi-o lua in nume de rau, stiu ca nu e usor ce faci tu acolo (eu am mari emotii pentru etapa asta). Si as reveni la cusatura, cu ceea ce am zis mai sus: asa cum e acum, liniuta, pauza, liniuta, pauza, are un aspect neterminat. Mai mult, cand cosi grandeea, din cauza asta marginea velei parca are un model cu creneluri. Ce spuneam mai sus (din ce am mai citit pe aici si prin alte parti) e: dupa ce ai cusut pe o parte, revino pe partea cealalta, folosind pe cat se poate aceleasi gaur de ac lasate la prima trecere. Asa, la final, o sa obtii o cusatura continua, mult mai apropae de realiate.

Leo, pe_dos si jeli expun pe la paginile 308, 310 panze cusute de mana si jeli explica un pic ce si cum. Cred ca merita sa arunci o privire. Saptamana viitoare o sa incerc sa cos si eu pe un colt de material 2 ferte, ca sa exemplific ce vreau sa zic (si sa vad cat de bun sunt si cu practica, nu doar cu teoria Imagine postata )

#6977 Useril este offline   Repulse 

• Membru senior

Postat 06 June 2019 - 04:54 PM

Nu e nici o problema Mitzone. E bine sa mai vad si alte pareri. Referitor la cusatura continua ; stiu cum se face si am si incercat. Problema e ca aglomereaza prea tare. Asa imi pare mie.
Imi e greu sa iau o decizie...Poate am sa incerc cusatura continua pentru margini si centrul sa-l las asa cum e. Are totusi o hiba cusatura asta. Daca nu sunt foarte bine aliniate gaurile se vede imediat.

Aceasta postare a fost editata de Repulse: 06 June 2019 - 04:55 PM

#6978 Useril este offline   florinx 

• Membru senior
  • Postari: 251
  • Inregistrat: 07-April 11
  • Interests:marina

Postat 06 June 2019 - 07:48 PM

<div>
In realitate cusaturile se vad foarte putin spre deloc. Nu vad ce motiv ar fi avut constructorii din trecut sa foloseasca alta culoare.https://66.media.tumblr.com/9f66a3a3633521e5c6b5df8eb182e125/tumblr_mkxsn1oux91r22d6wo5_1280.jpg

Aceasta postare a fost editata de florinx: 06 June 2019 - 08:00 PM

#6979 Useril este offline   Repulse 

• Membru senior

Postat 06 June 2019 - 11:23 PM

Florinx, nu contest. Am incercat si alte variante. Am cumparat alta ata azi. Un bej. Nu-mi place deloc cum se vede.

Aceasta postare a fost editata de Repulse: 06 June 2019 - 11:47 PM

#6980 Useril este offline   Repulse 

• Membru senior

Postat 08 June 2019 - 12:43 PM

Am mai modificat un pic. Parca e ceva mai bine.Am incercat sa cos liniile verticale cu o ata bej dar nu imi place.
Deci pentru liinile verticale raman la varianta initiala. S-a modificat cusatura de pe margini.
Imagine atasata: DSC07569.jpg

Aceasta postare a fost editata de Repulse: 08 June 2019 - 01:40 PM

#6981 Useril este offline   moshu 

• Nou venit
  • Grup: New Users
  • Postari: 6
  • Inregistrat: 09-June 19

Postat 09 June 2019 - 05:06 PM

Salutare si felicitari tuturor pentru realizari ! ... Citesc de multa vreme forumul si v-am furat si folosit ideile in lucrarea mea ... Cand voi putea, ... voi prezenta si eu ce am lucrat ...

Spor ...

#6982 Useril este offline   Repulse 

• Membru senior

Postat 11 June 2019 - 02:01 PM

Salut Moshu
Bine ai venit. Spor la mesterit si te asteptam cu poze.

#6983 Useril este offline   Mitzone 

• Membru senior

Postat 11 June 2019 - 04:31 PM

@Repulse Arata mult mai bine cusatura de pe margine acum. Sa o vedem si invergata Imagine postata

@Moshu Bine ai venit. De "furat", si eu am facut-o. Avantajul celui care vine la sfarsitul petrecerii.

Cateodata, intru si vad ca sunt cate 8 sau chiar 10 useri anonimi care citesc topicul. Ceva imi spune ca mai sunt destui care inca mesteresc la sfantul lor, in diverse etape.

LE: Repulse, m-am mai uitat odata la ultima varianta: e de la aparatul foto, sau ata cu care ai cusut tivul si grandeea e mai lucioasa?

Aceasta postare a fost editata de Mitzone: 11 June 2019 - 04:48 PM

#6984 Useril este offline   Repulse 

• Membru senior

Postat 11 June 2019 - 05:55 PM

Nu te inseli Mitzone. Cica e ata de matase....zicea vanzatoarea. E lucioasa dar cu ochiul liber nu prea se vede. Probabil a accentuat blitz-ul.

#6985 Useril este offline   moshu 

• Nou venit

Postat 11 June 2019 - 08:36 PM

Vezi postareaRepulse, la 11 June 2019 - 02:01 PM, a spus:

Salut Moshu
Bine ai venit. Spor la mesterit si te asteptam cu poze.

Multumesc Repulse ! Am toata admiratia pentru ce lucrezi tu ... Imi place migala si acuratetea detaliilor si faptul ca ai gasit solutii deosebite, personale acolo unde poate cele ale revistei nu te-au multumit ...
Felicitari ! Vin si eu cu poze curand ...

Vezi postareaMitzone, la 11 June 2019 - 04:31 PM, a spus:

@Repulse Arata mult mai bine cusatura de pe margine acum. Sa o vedem si invergata Imagine postata

@Moshu Bine ai venit. De "furat", si eu am facut-o. Avantajul celui care vine la sfarsitul petrecerii.

Cateodata, intru si vad ca sunt cate 8 sau chiar 10 useri anonimi care citesc topicul. Ceva imi spune ca mai sunt destui care inca mesteresc la sfantul lor, in diverse etape.

LE: Repulse, m-am mai uitat odata la ultima varianta: e de la aparatul foto, sau ata cu care ai cusut tivul si grandeea e mai lucioasa?

Salut Mitzone ! Da ... ai dreptate ... Eu am inceput SIB-ul de prin 2012 si am dus-o cam pana la stadiul in care se afla corabia ta ... dupa care au urmat niste ani ... multi din pacate in care doar praful mai lucra cate ceva ... Anul acesta, am reinceput santierul si am fost unul dintre anonimii care au citit si s-au inspirat din topic si incet incet prinde contur si sfantul meu.
Sa stii ca imi pare lucrat frumos si ingrijit SIB-ul tau si apreciez ca l-ai lasat natural, ... "nevopsit" ... Poate doar deocamdata ... dar mie imi place asa ...cat mai aproape de culoarea lemnului ...

Cam asa se prezinta dansul ...

Imagine atasata: IMG_0138_800x600.jpg

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 11 June 2019 - 10:37 PM

#6986 Useril este offline   Repulse 

• Membru senior

Postat 12 June 2019 - 01:41 PM

Multumesc pentru incurajare Moshu.
Sunt aici doua puncte de vedere : bine ar fi fost ca nava noastra sa fie gandita si sa nu fie nevoie de tot soiul de inovatii si modificari ca asa fara sa-ti dai seama te pomenesti ca nu mai corespunde cu epoca respectiva.. Pe de alta parte mi-a facut placere sa gasesc solutii la problemele aparute.

Aceasta postare a fost editata de Repulse: 12 June 2019 - 02:24 PM

#6987 Useril este offline   Mitzone 

• Membru senior

Postat 12 June 2019 - 02:37 PM

Draga Moshule Imagine postata

In primul rand multumesc pentru aprecieri, ma bucur ca iti place. Da, planul e ca sfantul meu sa ramana cat mai natural posibil, doar cate un pic de bait unde e absoluta nevoie. Va veni un strat de lac mat la final, pentru protectie, care sper sa nu afecteze prea mult aspectul de lemn natur (o sa fac niste teste pe cateva capete de bete, dar mai e mult pana acolo). Cred ca suntem pe aceeasi lungime de unda, din poza am impresia ca nici tu nu ai facut abuz de culori. Mult succes mai departe, mie imi place ce se vede pana aici.

Aceasta postare a fost editata de Mitzone: 12 June 2019 - 02:39 PM

#6988 Useril este offline   moshu 

• Nou venit

Postat 13 June 2019 - 03:56 PM

Vezi postareaRepulse, la 12 June 2019 - 01:41 PM, a spus:

Multumesc pentru incurajare Moshu.
Sunt aici doua puncte de vedere : bine ar fi fost ca nava noastra sa fie gandita si sa nu fie nevoie de tot soiul de inovatii si modificari ca asa fara sa-ti dai seama te pomenesti ca nu mai corespunde cu epoca respectiva.. Pe de alta parte mi-a facut placere sa gasesc solutii la problemele aparute.

Sigur ca da ... dar poate ca tocmai imperfectiunile planurilor si etapelor de constructie ne-au ajutat sa punem amprenta personala si cum zici ... multumirea de a gasi solutii si rezolvari personale ... Oricum parerea mea ca este cu atat mai frumos cu cat puse una langa cealalta sunt, atat de diferite ...

#6989 Useril este offline   Repulse 

• Membru senior

Postat 13 June 2019 - 07:51 PM

Bine zis Moshu. Imagine postata

#6990 Useril este offline   Mitzone 

• Membru senior

Postat 17 June 2019 - 12:33 PM

Am mai bricolat si eu un pic:
- terminat reparatiile la nas (ramane sa ii pun gratarul)
- pus narile pentru ancore
- am montat obloanele sabordurilor (ramane sa le si priponesc acum)
- am inceput sa produc tachetii pentru paramele ce manevreaza obloanele sabordurilor de pe coverta (am nevoie de 8, am reusit sa fac 4 pana acum). Niste purici, au cam 3 pe 2 mm, si tot par un pic cam mari lanaga saborduri (10 mm). Asta e, mai mici eu nu reusesc sa ii fac.

Intrebare pentru cunoscatori daca se poate: cam cat de sus ar trebui ridicate obloanele, cand sunt deschise? Am vazut poze cu obloanele la orizontala (practic perpendiculare pe bordaj) sau oblic, la diferite unghiuri. Eu as inclina spre prima varianta, dar pe aici am vazut ca mai toti au pus obloanele oblice.

Si o poza, din profil:
Imagine atasata: 20190615_014928.jpg

#6991 Useril este offline   florinx 

• Membru senior

Postat 17 June 2019 - 02:08 PM

Victory

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 100_2231.thumb.JPG.26853f4f045a3a4145414a213bbe4e65.JPG

#6992 Useril este offline   Mitzone 

• Membru senior

Postat 17 June 2019 - 02:29 PM

Multumesc Florin. Cam asa ma gandeam sa le pun, dar nu eram sigur daca e bine (ma gandesc mai ales la unda de soc cauzata de tun atunci cand trage, cum afecteaza oblonul). Acum, ca am confirmarea, asa le voi lega.

#6993 Useril este offline   florinx 

• Membru senior

Postat 17 June 2019 - 02:59 PM

De fapt in poza sabordurile sunt deschise pentru inspectie,in lupta erau deschise la maxim.

Arata acest topic

• 355 Pagini +
  • « Prima
  • 348
  • 349
  • 350
  • 351
  • 352
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

11 useri citesc topicul