Culoarea noua e mai buna, in opinia mea, dar intr-adevar firul e cam gros. Oricum, daca nu e graba, ia intr-o zi un petic de material si du-te la o mercerie, te uiti la cateva papiote, le pui langa material si vezi care da un contrast ok (sa se vada, fara sa fie batator la ochi). Nu zic, prima varianta de panza e ok, dar parca nu e la standardele la care ai lucrat pana acum si cred ca e pacat. Inca o data, nu mi-o lua in nume de rau, stiu ca nu e usor ce faci tu acolo (eu am mari emotii pentru etapa asta). Si as reveni la cusatura, cu ceea ce am zis mai sus: asa cum e acum, liniuta, pauza, liniuta, pauza, are un aspect neterminat. Mai mult, cand cosi grandeea, din cauza asta marginea velei parca are un model cu creneluri. Ce spuneam mai sus (din ce am mai citit pe aici si prin alte parti) e: dupa ce ai cusut pe o parte, revino pe partea cealalta, folosind pe cat se poate aceleasi gaur de ac lasate la prima trecere. Asa, la final, o sa obtii o cusatura continua, mult mai apropae de realiate.
Leo, pe_dos si jeli expun pe la paginile 308, 310 panze cusute de mana si jeli explica un pic ce si cum. Cred ca merita sa arunci o privire. Saptamana viitoare o sa incerc sa cos si eu pe un colt de material 2 ferte, ca sa exemplific ce vreau sa zic (si sa vad cat de bun sunt si cu practica, nu doar cu teoria
)