Am mai facut si eu ceva progrese:
Nasul e apropae reparat. Parapetii galbionului mi-au scos peri albi prima data, acum cred ca o sa ma duca la infarct.
Am finalizat portsarturile, inclusiv montarea capetelor de berbec:
Am inceput sa montez capacele sabordurilor (deocamdata doar pentru cele doua saborduri din pupa).
Acum incerc sa ma lamuresc cum as putea fixa parama care manevreaza oblonul sabordului. Pentru corveta e usor, pentru puntea principala, cele din borduri, am niste idei, dar pentru astea doua din pupa, mai ales cel dinspre bordul inchis (eu am facut-o cu un un bord deschis, ca in instructiuni), pare la limita imposibilului.
@Repulse: te rog nu te supara, dar nu prea imi place cum a iesit panza, din urmatoarele motive:
- materialul folosit pare foarte grosolan (scuza-mi cuvabtul, nu am gasit altul mai bun). Tesatura pare aspra, prea groasa. Ce material ai folosit? Traian propunea nanghin, Gobi, batista. Eu, pentru ca habar nu am cum se zive nanghin in franceza, oldandeza sau engleza, am luat cam un metru patrat de batist. Pare ok, o sa vad cand ajung acolo, probabil la iarna.
- culoarea atei de cusut: iese prea tare in evidenta. Poate un bej sau gri deschise.
- cusatura fertelor: trebuia sa te si introci pe cusatura, se vad urat spatiile libere
- cusatura grandeei (paraca asa se cheama "sfoara" aia care vine pe margine); nu e deloc ce trebuie. Mai pe la paginile 300- 310, atat Leo2003 cat si Jeli au expus niste vele cusute de mana, daca te uiti acolo o sa vezi ce vreau sa zic, nu stiu cum sa explic. Atasez mai jos o poza din cartea lui Mondfeld.
- grandeea insasi pare putin cam groasa
Spor
PS: legat de ate: aparatele foto din ziua de azi, chiar si pe un telefon, sunt foarte perfomante, scot orice detaliu in evidenta. Tu stii cel mai bine cum se vede "live". Ca idee, eu folosec un fir de crosetat de la DMC, vine in tor felul de grosimi de la 0.11 mm in sus, pe aici e cam 4-5 euro ghemul (in functie de grosimea firului, un ghem are intre 200 si 400 de metri). In Romania cred ca gasesti la goblenart sau pe alte site-uri similare.