Cu gratarele de la DeA (daca le faci cum trebuie, ca in cazul tau) arata mai bine. Doar ca citind prind Historic Ship Modelling am vazut ca pana spre 1600 nu se prea folosea gratarul. Am vazut apoi si realizarea lui Leo, si mi s-a parut interesant sa incerc asa. Mai vad, e o zona unde, pana la montarea bombresului put sa fac usor schimbari, poate ma razgandesc si pun si eu gratarele.
Scuze, am uitat sa zic de vopseluri: pana una alta corabia e in mare parte natur. Am folosit unele baituri dupa cum urmeaza:
- coastele si chila: bait de nuc in doua maini (cu exceptia catorva coaste vizibile in bordul deschis al corabiei, puteam sa nici nu le dau, oricum sunt ascunse de bordaj)
- taie val, ertava, carma, interiorul parapetilor galbionuluim coastele galbionului: acelasi bait de nuc, dat in patru - cinci maini, cu smilgheruit intre fiecare mana
- butucul cabestanului, o mana din acelasi bait
- puntile sunt date cu un lac mat ( ca asa a zis specialistul DeA, la vremea respectiva nu gasisem inca acest forum). A protejat foarte bine puntile, nu si-au schimbat absoulut de loc culoarea in 5 ani de cand am inceput treaba, nici praful nu se infiltreaza, dar cand a fost vorba sa lipesc ceva pe punte (baza cabestanului sau ale catargelor, a trebuit sa curat un pic zonele respective, altfel aracetul nu prea prindea.
- sipcile din care am facut gratarul galbionului, si gratarele bocaportilor au primit o pensula de ulei de in pentru parchet.
Produsele folosite au fost efectiv ce aveam prin casa, luate de la Brico in alte scopuri. Data viitoare cand mai vin in Romania ma gandesc sa iau doua trei nuante de bait pe baza de apa, preturile sunt mult mai reznabile decat ce gasesc pe aici.
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 01 April 2019 - 06:39 PM