Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 22 January 2015 - 11:20 PM
Succes!
Postat 25 January 2015 - 11:04 AM
in faza in care e acum, cu filele groase batute nu se mai permite ridicarea sabordurile iar de pilit ar fi o gresela pentru ca nu o sa se mai potriveasca capacele.
eu tunurile de pe puntea superioara le-am facut special cu 'garda la sol' mai mica.
Postat 28 January 2015 - 02:57 PM
Postat 28 February 2015 - 07:18 PM
Am incercat sa cupruiesc tunurile in solutie de clorura ferica dar nu am reusit sa curat vopseaua aurita. Cineva a aratat cum a facut asta dar nu mi-am dat seama cu ce scula. Intrebarea este, cum se curata vopseaua aurita de pe tunuri ? Tunului pe care am reusit sa-l curat cu greu i-am dat o patina de bronz corodat foarte reusita, zic eu, folosind clorura ferica si o sursa de tensiune. Tot cu clorura ferica am reusit sa fac ancorele sa para fier corodat de apa marii mult mai aproape de realitate decat cu vopsea. Daca e tinuta suficient de mult in clorura ferica, dar nu prea mult, apar si puncte de coroziune in profunzime specifice fierului mancat rugina. Si cosul de la bucatarie a primit acelasi tratament.
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 01 March 2015 - 02:19 PM
Postat 02 March 2015 - 08:24 PM
Postat 14 March 2015 - 10:48 AM
M-am apucat sa-mi fac portsarturile.
La portsartul catargului principal gaurile in care vin capetele de berbec (5 la numar) sunt la distante inegale.
De ce ?
Este o problema daca le distribui asa incat sa aiba aceeasi distanta intre ele ? Ma refer doar la cele 5.
Postat 16 March 2015 - 01:42 PM
Repulse, la 14 March 2015 - 10:48 AM, a spus:
M-am apucat sa-mi fac portsarturile.
La portsartul catargului principal gaurile in care vin capetele de berbec (5 la numar) sunt la distante inegale.
De ce ?
Este o problema daca le distribui asa incat sa aiba aceeasi distanta intre ele ? Ma refer doar la cele 5.
Daca le lasi asa e ok,cu distanta inegala intre ele...studiaza putin poze si-ti vei da singur seama de ce.Spor la modelit...
Postat 16 March 2015 - 05:54 PM
Repulse, la 16 March 2015 - 01:47 PM, a spus:
M-am tot uitat la poze si nu mi-am dat seama de ce.
Le-am distribuit ceva mai egal ; 17 mm distanta intre.
Sper sa nu am probleme mai tarziu din pricina asta.
Ok,de fapt fiecare suntem "marangozii" si "capitanii" propriei corabii la care mesterim...tocmai asta e frumusetea,cred ca nici un SIB nu e identic cu altul, pentru ca fiecare a intervenit sau a schimbat ceva.Esential este sa fi satisfacut de ceea ce faci...ai grija la tunul care este pozitionat acolo!