Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 07 December 2014 - 03:44 PM
Am totusi doua observatii:
- Grijelele parca merg mai bine maro inchis, la fel ca sarturile, pote le poti vopsi acum. Eu nu le-am tesut decit la trinchet pina acum, dar am colorat ata de 0,15 cu marker permanent rosu si verde pina s-a maronit. Apoi m-am maronit si eu pe degete...
- Pe capetele rotunjite ale cavilelor merge o pensula de tempera sienna (eu am gasit pe la fiu-meu). Restul cavilei nu se mai vede oricum dupa ce legi manevrele.
Ma opresc aici cu obs., bafta cu facutul veleor (complet dezinteresat ))
Postat 08 December 2014 - 10:02 AM
vezi ca e lichidare de stoc pentru capace sabord la sierra punct ro, cauta la navomodele -> accesorii -> accesorii diverse.
sunt vreo trei marimi, eventual intreaba daca dimensiunea este exterioara a ramei sau a decupajului din bord, sa n-ai surprize.
mai au si niste capete de berbec de 5mm de calitate foarte buna comparativ cu ce am primit in chit, am luat de completare si le recomand.
Postat 10 December 2014 - 12:24 AM
calinux, la 08 December 2014 - 10:02 AM, a spus:
vezi ca e lichidare de stoc pentru capace sabord la sierra punct ro, cauta la navomodele -> accesorii -> accesorii diverse.
sunt vreo trei marimi, eventual intreaba daca dimensiunea este exterioara a ramei sau a decupajului din bord, sa n-ai surprize.
mai au si niste capete de berbec de 5mm de calitate foarte buna comparativ cu ce am primit in chit, am luat de completare si le recomand.
Multumesc ptr.raspuns
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 10 December 2014 - 09:22 AM
Postat 24 December 2014 - 09:34 AM
inainte de a masacra placa de mahon (1000x100x3), ceea ce se va intimpla curind, chiar anul acesta as zice, astept sugestii de imbunatatire.
ma gindesc (din pixul galben) la ceva briz-brizuri pe placa longitudinala si eventual sa o fac iesita si terminata cu pene pe exterioarele suportilor.
nu mi-e foarte clar daca ajunge un strat, adica 3mm sau sa pun doua, voi vedea.
pina una -alta voi reactiva traforajul ruginit si vechi de peste 4 decenii.
unde se poate face convenabil placuta memoriala (2buc)?
am intrebat la unii dar mi s-au parut scumpi la cca 30 ron/buc.
Sarbatori fericite!
Postat 31 December 2014 - 01:40 PM
m-a chinuit faptul ca nu e perfect orizontala suprafata de expunere (comoda) si am tot largit decuparea chilei ca sa o pot rasuci pe cavalet functie de bordul expus.
am mers pe un singur strat de mahon, pare sigur pina la forta 4 Beaufort (cu velele strinse).
galaxdelfin, am vazut mesajul, multumesc.
La multi ani!
Postat 08 January 2015 - 06:55 PM
calinux, la 31 December 2014 - 01:40 PM, a spus:
m-a chinuit faptul ca nu e perfect orizontala suprafata de expunere (comoda) si am tot largit decuparea chilei ca sa o pot rasuci pe cavalet functie de bordul expus.
am mers pe un singur strat de mahon, pare sigur pina la forta 4 Beaufort (cu velele strinse).
galaxdelfin, am vazut mesajul, multumesc.
La multi ani!
Daca rezista doar la vant moderat...eu stiu...sa te vad cum strangi velele
Postat 11 January 2015 - 12:29 PM
Trebuie sa acord credit mesterului rus kiv dar si lui Leo, velatura strinsa mi s-a parut compromisul ideal intre vergi goale si cene-adatdeAgostinipepostdevele.
Cam asa mi-a iesit pina acum, mai am de legat pe la artimon iar velele care lipseste inseamna ca nu exista (inca):
Postat 16 January 2015 - 01:23 PM
eu am folosit cu relativ succes metoda bigudiurilor din poze și ața unsa cu lipici, problema e ca la final colacul e cam 'bățos' și nu sta prea bine pe cavila.
știe cineva o metoda mai buna de finisare a capetelor școtelor? (cam pustiu pe-aici īn ultima vreme)
Postat 16 January 2015 - 03:14 PM
Postat 17 January 2015 - 11:55 AM
http://www.cartula.r...rafii-pe-forum/ . Limita pe fisier, adica pe toate pozele incarcate este de 2M, o poza nu are voie sa aiba mai mult de 400 k si 1200 pixeli.
Postat 17 January 2015 - 03:32 PM
- face doar doua legaturi / volte pe cavile sa nu le-ncarce prea tare
- termina cu un nod 'lipici' si taie excesul de dupa 'nod'
- colacul este facut separat pe cuie, cu inel de agatat pe cavila si apoi asamblat.
cred ca-i ies foarte uniform si arata bine, ca rosiile turcesti din supermarket.
off-topic relativ: activitatea recenta:
prin 2009 am incercat sa-i inoculez lui fiu-meu microbul barcilor desi era cam devreme, cu un kit de incepatori 'Dana' de la Billing Boats.
intre timp a barca cazut de pe dulap si a ajuns o epava, ghiu rupt, manevre rupte, focuri cazute, etc
am dus-o mai demult la 'santierul SIB' si ma gindeam la o RK, i-a venit rindul abia saptamina trecuta
am folosit materiale ramase de la SIB, in special mahonul aplicat pe bordaj si parapeti, dar si alte maruntisuri, inlocuit toate manevrele, etc
azi am scos-o din santier...
Postat 17 January 2015 - 09:36 PM
Postat 18 January 2015 - 04:10 PM
asa fac munca de chirurg chinez bătrān, adică noduri la doua pensete pe după manevrele deja montate.
dacă știam ce ma așteaptă mai optimizam (răsfiram) suportii cavilelor, aviz celor rămași īn urma.
acum am curățat punțile de capetele de ațe īnșirate, totul e buclat si aranjat (mai mult sau mai putin estetic)
Postat 22 January 2015 - 09:03 AM
recomand o slefuire zdravana, eu am folosit in aceasta faza un disc abraziv in bormasina, a ras capetele cuielor incredibil si am netezit si ceva denivelari.
in afara rindului din conturul deschiderii in bord oricum nu o sa se mai vada nimic din primul filaj, dar acesta are o grosime care-ti permite corectii, furnirul final nu.
am pus primele trei steaguri pe bompres, artimon si bastonul pupa si deja am reclamatii de la armator.
adevarul e ca arata din alt film si strica tot efectul de corabie veche, sunt prea albe, mari, rigide etc.
caut solutii.
Aceasta postare a fost editata de calinux: 22 January 2015 - 09:07 AM
Postat 22 January 2015 - 10:38 PM