Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 20 November 2014 - 08:44 PM
florinx, la 20 November 2014 - 06:36 PM, a spus:
Adevarat graiesti .
Ma tot gandesc cum sa-i fac scripetii aia ca de gasit nu prea se gasesc facuti de-a gata , sau poate ai tu vreo idee .
Orice idee este bine venita din partea orcui .
Postat 21 November 2014 - 04:30 PM
florinx, la 20 November 2014 - 09:14 PM, a spus:
Pe navomodelism am vazut si eu insa pretul e ca maricel , dar na de acolo a sa-mi iau si eu insa scripeti dubli de 3 mm pentru cei de 5 mm mi se par cam in afara proportilor ( mari raportat la gabaritul afetului ) .
Arata bine afeturile tale ...dar cu singurul amendament ca scripetii sunt mult prea mari .
Eu ma gandeam la ceva de genul acesta sa iasa in final
Aceasta postare a fost editata de dominicue: 21 November 2014 - 04:31 PM
Postat 21 November 2014 - 10:18 PM
florinx, la 21 November 2014 - 05:53 PM, a spus:
Si eu am facut greseli si mai mari :lol:.
Orcum una peste alta si tunurile tale sunt frumoase
Aceasta postare a fost editata de dominicue: 21 November 2014 - 10:27 PM
Postat 04 December 2014 - 11:28 AM
calinux, la 02 December 2014 - 01:53 PM, a spus:
Are cineva nr. 99 disponibil? Sunt velele superioare de pe catargul principal.
Evident ma intereseaza velele, nu fituica anexata.
Astept MP / PM
Am eu toate velele,oricum eu am facut altele...
Postat 05 December 2014 - 12:53 PM
Momentan nu pot trimite mesaj privat, pot doar primi, n-am inca cele 10 posturi regulamentare.
Acum mai am cu manevrele fixe si grijelele pentru vreo doua saptamini, apoi o sa ma apuc de invergat velele.
Am ridicat doar velele bompresului sa vad cum arata si m-am oprit, nu-mi era clar cum o sa continui dupa ce am constatat ca-mi lipsesc cele de la 99.
Postat 07 December 2014 - 03:44 PM
Am totusi doua observatii:
- Grijelele parca merg mai bine maro inchis, la fel ca sarturile, pote le poti vopsi acum. Eu nu le-am tesut decit la trinchet pina acum, dar am colorat ata de 0,15 cu marker permanent rosu si verde pina s-a maronit. Apoi m-am maronit si eu pe degete...
- Pe capetele rotunjite ale cavilelor merge o pensula de tempera sienna (eu am gasit pe la fiu-meu). Restul cavilei nu se mai vede oricum dupa ce legi manevrele.
Ma opresc aici cu obs., bafta cu facutul veleor (complet dezinteresat ))
Postat 08 December 2014 - 10:02 AM
vezi ca e lichidare de stoc pentru capace sabord la sierra punct ro, cauta la navomodele -> accesorii -> accesorii diverse.
sunt vreo trei marimi, eventual intreaba daca dimensiunea este exterioara a ramei sau a decupajului din bord, sa n-ai surprize.
mai au si niste capete de berbec de 5mm de calitate foarte buna comparativ cu ce am primit in chit, am luat de completare si le recomand.
Postat 10 December 2014 - 12:24 AM
calinux, la 08 December 2014 - 10:02 AM, a spus:
vezi ca e lichidare de stoc pentru capace sabord la sierra punct ro, cauta la navomodele -> accesorii -> accesorii diverse.
sunt vreo trei marimi, eventual intreaba daca dimensiunea este exterioara a ramei sau a decupajului din bord, sa n-ai surprize.
mai au si niste capete de berbec de 5mm de calitate foarte buna comparativ cu ce am primit in chit, am luat de completare si le recomand.
Multumesc ptr.raspuns
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 10 December 2014 - 09:22 AM
Postat 24 December 2014 - 09:34 AM
inainte de a masacra placa de mahon (1000x100x3), ceea ce se va intimpla curind, chiar anul acesta as zice, astept sugestii de imbunatatire.
ma gindesc (din pixul galben) la ceva briz-brizuri pe placa longitudinala si eventual sa o fac iesita si terminata cu pene pe exterioarele suportilor.
nu mi-e foarte clar daca ajunge un strat, adica 3mm sau sa pun doua, voi vedea.
pina una -alta voi reactiva traforajul ruginit si vechi de peste 4 decenii.
unde se poate face convenabil placuta memoriala (2buc)?
am intrebat la unii dar mi s-au parut scumpi la cca 30 ron/buc.
Sarbatori fericite!
Postat 31 December 2014 - 01:40 PM
m-a chinuit faptul ca nu e perfect orizontala suprafata de expunere (comoda) si am tot largit decuparea chilei ca sa o pot rasuci pe cavalet functie de bordul expus.
am mers pe un singur strat de mahon, pare sigur pina la forta 4 Beaufort (cu velele strinse).
galaxdelfin, am vazut mesajul, multumesc.
La multi ani!