Sfatos, la 11 November 2014 - 08:38 PM, a spus:
Daca ai un trepied, daca nu foloseste un saculet umplut cu nisip uscat, pune aparatul fotografic pe el si seteaza intarzierea la fotografiere de 5 sau 10 secunde (timer). Pune setarea ISO pe 100 sau maxim 200. Inainte de a fotografia un detaliu al machetei, pune pe zona respectiva lumina de la o veioza sau de la o lanterna (daca ai una cu LED-uri este foarte buna), dar nu o pune aproape de macheta, ci la o departare de 40-80 de centimetri de locul pe care vrei sa il fotografiezi (departarea o stabilesti ochiometric dupa cum crezi ca este potrivita). Apoi apasa butonul si vezi ce iese. Daca nu este bine modifica amplasarile si repeta.
Mai sunt si chestii despre balansul de alb in diferite conditii de iluminare, dar asta este alta poveste.
Eu zic ca daca faci ce am zis mai sus o sa iasa niste poze super.
"SUCCESURI"!!!!!
Foarte pertinente sfaturile dumneavoastra si chiar voi tine cont de ele cu atat mai mult cu cat imi vine sa-mi musc limba de ciuda ca nu am folosit macar trepiedul( pe care-l am in dotare ) pentru camera foto .....
Am o laterna cu leduri destul de puternica ce emite lumina alba rece , ce spuneti ar fi potrivita ???