Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
#6756
Postat 12 September 2014 - 05:11 PM
Asa mi-a iesit dupa filare, si mi-a fost cam teama sa slefuiesc prea tare filele si coastele dupa ce am desprins-o de pe suport pentru ca placajul e destul de fragil.
#6757
Postat 18 September 2014 - 04:13 PM
si un tuci cu care ramasesem dator. :) Si le-am facut si un gulas marinarilor. :D
Cum va mai merge modelatul? Repulse, ai facut chila falsa pana la urma? Ai putea pune niste poze? Ma gandesc sa o fac si eu.
#6758
Postat 19 September 2014 - 09:44 AM
Vad ca m-ai luat in serios cu tuciul ala dar bine ai facut. Imi place foarte mult. Si gulasu arata comestibil ca sa zic asa. Acum iti mai trebuie o lingura de lemn.
Glumesc.
Chila falsa credeam ca am facut deja dar poate gresesc eu. Care e pana la urma chila falsa ?
Eu sunt la sparge val unde mi-am cam prins urechile... M-am complicat pentru ca am vrut sa prelungesc parapetii si acum nu stiu cum sa o mai scot la capat.
Sper sa izbutesc dar mai dureaza.
Ceva idei pentru balustrada nr 4 ?
Aceasta postare a fost editata de Repulse: 19 September 2014 - 09:45 AM
#6759
Postat 19 September 2014 - 02:59 PM
tuciul oricum l-as fi facut, ca nu mi-a luat mult, multumesc. :)
Imi cer scuze ca nu prea stiu termenii navali, e prima mea corabie reala (am mai facut una virtuala, 3d, mai demult) si am inceput-o in martie 2014. Pana nu demult ii ziceam timonei carma. :D
Cand ziceam de chila falsa ma refeream la inca o punte inferioara, sub care, am vazut ca unii au pus pietre, asa cum era in realitate, la vremea aceea.
La sparge-val am avut si eu probleme cu lipirea, pana m-am decis sa folosesc niste clame metalice care au functionat perfect. Daca ai prelungit parapetii spre varf cred ca va arata ok daca-i vei taia pe forma si rotunji un pic, daca e cazul.
Cat despre balustrada, cam asta e solutia la care am ajuns pana acum. Eu nu as urca-o pe copastie (sper ca zic bine) ci as pune-o chiar langa, ca si in simularile astea:
si o simulare cu galionul meu:
#6760
Postat 19 September 2014 - 04:41 PM
Cea care incepe imediat de sub carma si tine pana la prova. Poate gresesc.
Tin minte cand eram copil si citeam carti de aventuri (de ex Robison Crusoe sau Comoara din insula) acolo erau multi termeni marinaresti si nu pricepeam nimic din ei.
Corabia mea nu are sectiune deci nu am cum sau de ce sa mai pun o punte sub care sa fie balast (pietris).
Parapetii i-am prelungit spre corpul navei astfel incat sa formeze o linie cu braul ei. Dar acum nu mai sunt suficient de flexibili si nu se aseaza cum trebuie.
I-am refacut din alt material care pare mai flexibil. Sa vedem.
A trebuit sa refac cam tot in zona aia ; si cadrele pe care vin fixati parapetii.
Mare mirare daca iese ceva...
Uitasem sa precizez : unde vrem noi sa punem balustrada suplimentara o sa vina o vela. E posibil sa incomodeze balustrada aia.
Uita-te in sectiunea in care apar galioanele finalizate ca sa vezi la ce ma refer.
Aceasta postare a fost editata de Repulse: 19 September 2014 - 04:44 PM
#6761
Postat 19 September 2014 - 05:14 PM
Puntea cu balast sub ea s-ar putea sa o fac. "Armatorul" meu (logodnica mea, ea mi-a facut cadou kitul) vrea sa audaug puntea + balastul.
Sunt curios cum arata parapetii de care spui, eventual pune o poza cand sunt de vazut.
Intre timp am modelat 3d cateva obiecte, ori imi lipsesc ori vreau sa le inlocuiesc. Nu stiu insa cum o sa iasa printarea 3d (si cat o sa coste), cat de fine o sa fie obiectele. Banuiesc o sa am de slefuit din greu.
#6762
Postat 19 September 2014 - 06:07 PM
Prietena mea imi cumpara revista in fiecare miercuri (parca miercuri aparea) .
Sigur ca am sa pun poze cand am sa termin cu sparge valul.
Crinii aia de pe embleme nu erau simbolul Frantei ?
Buna ideea cu felinarele. Si eu m-am gandit sa presar cateva pe punte dar din ce sa le fac habar nu am.
Oricum asta poate sa mai astepte.
#6763
Postat 19 September 2014 - 06:33 PM
#6764
Postat 19 September 2014 - 06:46 PM
Mereu mi-a placut simbolul asta. Am facut mai de mult unul din alama.
La un moment dat ma batea gandul sa inchei parapetii de la sparge val cu acest simbol sau cu o cruce malteza dar cred ca era prea complicat.
Aceasta postare a fost editata de Repulse: 19 September 2014 - 06:48 PM
#6769
Postat 20 September 2014 - 05:51 PM
#6771
Postat 21 September 2014 - 01:27 PM
Singurul numar pe care il am peste 100 este nr. 101. Daca iti e de folos spune-mi, il scanez si ti-l trimit.
Cred ca cel mai bine ar fi sa postezi un mesaj si pe pagina dedicata sectiunii:
http://www.cartula.r...a/page__st__240
@florinx
Desi pana acum nu am folosit, nu vad niciun motiv pentru care nu as folosi piese din plastic la corabie. Deja am folosit vopsele acrilice, aracet, superglue, lac, chit (unii au folosit folie de plastic transparent sau chiar scoci ca inlocuitor pentru sticla) si niciunul nu existau (sau cel putin in forma actuala) in sec. XVI. Parerea mea e ca cei care nu folosesc niciunul dintre materialele astea isi pun singuri bete in roate. Si daca ar fi sa fim puritani atunci am putea pune in discutie si placajele si furnirul pe care le folosim, ba chiar si compozitia pieselor de metal. Din punctul meu de vedere conteaza cel mai mult nivelul de detalii (la care modelele din plastic sunt aproape inegalabile) si pana la urma pentru mine conteaza cel mai mult sa arate bine. Imprimante 3d care printeaza cu "lemn" (click aici) sau metal (click aici) exista deja, doar ca va trece ceva vreme pana vor putea scoate detalii fine, vor avea costuri accesibile si vor aparea si in Romania, asa ca pana atunci ma multumesc si cu alte materiale, fie ele si diverse feluri de plastic. Satisfactia mea e ca eu am modelat piesele, chiar daca in 3ds max.
#6774
Postat 04 October 2014 - 06:18 PM
Sa recapitulez : am lungit jardiniera cu 1 cm, am construit balustarde din furnir, am refacut sparge valul (cam tot).Adica parapetii si grinzile.
Parapetii sunt din tabla de alama peste care am lipit 3 straturi de furnir la exterior si 2 straturi de file la interior. Am folosit alama pt ca era mai usor de modelat. Lemnul era cam rigid, nu se aseza usor in forma dorita de mine.
In ce priveste sparge valul nu sunt pe deplin multumit dar nici nu e definitivat.
Acum nu stiu ce bait sa folosesc pentru parapetii din sparge val... Nuc (ca jumatatea de jos a corabiei) sau stejar (ca jumatatea de sus).
Ma gandesc sa pun si niste placute de alama care sa faca mai usor trecerea de la brau la inceputul parapetului sparge val.
Ce ziceti ?
Ce lant pentru carma ziceti ca merge ?
P.S.
In realitate puntea nu este atat de galbena cum apare in poze.
Probabil din cauza luminii.
#6775
Postat 05 October 2014 - 12:46 PM
arată excelent galionul! Īmi place īn special cum arată baluștrii, arată exact ca cei pe care i-am văzut īn pozele cu galioane reale care se pot găsi pe net. Și jardiniera arată bine așa prelungită, parcă echilibrează mai bine forma generală a galionului. Așa ca o sugestie, eu aș băițui un pic și ramele ferestrelor. Parapeții sparge-valului eu i-am lăsat mai deschiși la culoare, dar poate o nuanță subtilă de stejar nu le-ar strica. Dintre lanțuri eu l-aș alege pe primul de sus (sau ultimul, par la fel, doar culoarea pare să difere). Eu am pus unul ca cel din mijloc pe moment, dar o sa īncerc sa găsesc dacă găsesc un lanț ca cel de sus din poză, īl voi inlocui. Problema cu lumina galbenă de la lampa de birou s-ar putea rezolva schimbānd balansul de alb de la aparatul foto - la "White Balance" alege presetul "Tungsten". Sau și mai bine, fă poze la lumina zilei.
Eu am pus pe pauză galionul meu pe moment.