Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 09 September 2014 - 04:25 PM
Aceasta are arborele mare si artimonul inclinate iar trinchetul este drept.
In poza atasata de crios este inclinat trinchetul.
Nu cred ca se aplica galionului nostru...
Eu cred ca a fost pur si simplu o greseala a chinezilor.
Poate gresec dar, personal nici nu mi-ar placea sa-l fac asa.
Aceasta postare a fost editata de Repulse: 09 September 2014 - 04:27 PM
Postat 10 September 2014 - 01:34 PM
Postat 11 September 2014 - 03:14 PM
Ma gandeam si eu cum sa fac balustrada aceea, dar nu prea am ajuns la o concluzie care sa ma convinga inca. O sa incerc probabil niste variante in photoshop inainte sa trec la fapte.
Pe moment sunt la barcuta.
Postat 11 September 2014 - 04:30 PM
Emanuel, la 11 September 2014 - 03:14 PM, a spus:
Ma gandeam si eu cum sa fac balustrada aceea, dar nu prea am ajuns la o concluzie care sa ma convinga inca. O sa incerc probabil niste variante in photoshop inainte sa trec la fapte.
Pe moment sunt la barcuta.
Si eu am incercat cateva in paint. Nu mi-au placut...
Abia astept sa vad barcuta.
Spor.
Postat 12 September 2014 - 12:46 PM
Am taiat filele primite pentru barcuta in doua, ca sa aiba mai multe detalii. Am prelungit chila si la capat si in varf, era prea scurta. Ca sa fie in ton cu corabia, am reluat tema cu triunghiurile si pe barca.
Postat 12 September 2014 - 05:11 PM
Asa mi-a iesit dupa filare, si mi-a fost cam teama sa slefuiesc prea tare filele si coastele dupa ce am desprins-o de pe suport pentru ca placajul e destul de fragil.
Postat 18 September 2014 - 04:13 PM
si un tuci cu care ramasesem dator. :) Si le-am facut si un gulas marinarilor. :D
Cum va mai merge modelatul? Repulse, ai facut chila falsa pana la urma? Ai putea pune niste poze? Ma gandesc sa o fac si eu.
Postat 19 September 2014 - 09:44 AM
Vad ca m-ai luat in serios cu tuciul ala dar bine ai facut. Imi place foarte mult. Si gulasu arata comestibil ca sa zic asa. Acum iti mai trebuie o lingura de lemn.
Glumesc.
Chila falsa credeam ca am facut deja dar poate gresesc eu. Care e pana la urma chila falsa ?
Eu sunt la sparge val unde mi-am cam prins urechile... M-am complicat pentru ca am vrut sa prelungesc parapetii si acum nu stiu cum sa o mai scot la capat.
Sper sa izbutesc dar mai dureaza.
Ceva idei pentru balustrada nr 4 ?
Aceasta postare a fost editata de Repulse: 19 September 2014 - 09:45 AM
Postat 19 September 2014 - 02:59 PM
tuciul oricum l-as fi facut, ca nu mi-a luat mult, multumesc. :)
Imi cer scuze ca nu prea stiu termenii navali, e prima mea corabie reala (am mai facut una virtuala, 3d, mai demult) si am inceput-o in martie 2014. Pana nu demult ii ziceam timonei carma. :D
Cand ziceam de chila falsa ma refeream la inca o punte inferioara, sub care, am vazut ca unii au pus pietre, asa cum era in realitate, la vremea aceea.
La sparge-val am avut si eu probleme cu lipirea, pana m-am decis sa folosesc niste clame metalice care au functionat perfect. Daca ai prelungit parapetii spre varf cred ca va arata ok daca-i vei taia pe forma si rotunji un pic, daca e cazul.
Cat despre balustrada, cam asta e solutia la care am ajuns pana acum. Eu nu as urca-o pe copastie (sper ca zic bine) ci as pune-o chiar langa, ca si in simularile astea:
si o simulare cu galionul meu:
Postat 19 September 2014 - 04:41 PM
Cea care incepe imediat de sub carma si tine pana la prova. Poate gresesc.
Tin minte cand eram copil si citeam carti de aventuri (de ex Robison Crusoe sau Comoara din insula) acolo erau multi termeni marinaresti si nu pricepeam nimic din ei.
Corabia mea nu are sectiune deci nu am cum sau de ce sa mai pun o punte sub care sa fie balast (pietris).
Parapetii i-am prelungit spre corpul navei astfel incat sa formeze o linie cu braul ei. Dar acum nu mai sunt suficient de flexibili si nu se aseaza cum trebuie.
I-am refacut din alt material care pare mai flexibil. Sa vedem.
A trebuit sa refac cam tot in zona aia ; si cadrele pe care vin fixati parapetii.
Mare mirare daca iese ceva...
Uitasem sa precizez : unde vrem noi sa punem balustrada suplimentara o sa vina o vela. E posibil sa incomodeze balustrada aia.
Uita-te in sectiunea in care apar galioanele finalizate ca sa vezi la ce ma refer.
Aceasta postare a fost editata de Repulse: 19 September 2014 - 04:44 PM
Postat 19 September 2014 - 05:14 PM
Puntea cu balast sub ea s-ar putea sa o fac. "Armatorul" meu (logodnica mea, ea mi-a facut cadou kitul) vrea sa audaug puntea + balastul.
Sunt curios cum arata parapetii de care spui, eventual pune o poza cand sunt de vazut.
Intre timp am modelat 3d cateva obiecte, ori imi lipsesc ori vreau sa le inlocuiesc. Nu stiu insa cum o sa iasa printarea 3d (si cat o sa coste), cat de fine o sa fie obiectele. Banuiesc o sa am de slefuit din greu.
Postat 19 September 2014 - 06:07 PM
Prietena mea imi cumpara revista in fiecare miercuri (parca miercuri aparea) .
Sigur ca am sa pun poze cand am sa termin cu sparge valul.
Crinii aia de pe embleme nu erau simbolul Frantei ?
Buna ideea cu felinarele. Si eu m-am gandit sa presar cateva pe punte dar din ce sa le fac habar nu am.
Oricum asta poate sa mai astepte.
Postat 19 September 2014 - 06:33 PM
Postat 19 September 2014 - 06:46 PM
Mereu mi-a placut simbolul asta. Am facut mai de mult unul din alama.
La un moment dat ma batea gandul sa inchei parapetii de la sparge val cu acest simbol sau cu o cruce malteza dar cred ca era prea complicat.
Aceasta postare a fost editata de Repulse: 19 September 2014 - 06:48 PM