Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 15 January 2014 - 05:57 PM
shiiloh, la 14 January 2014 - 06:52 PM, a spus:
Nu stiu daca pot sa te destup dar verifica lungimea segmentelor catargelor dupa tabelul de mai jos. Tot mai jos ai o fotografie cu catargele montate. Poate ar fi bine sa mai arunci o privire pe blogul meu. Sunt muuulte poze si poti sa t- faci o idee.
Bafta!
ATENTIE pentru doritori!!! 4 saborduri artilerie+rame si 8 capete de berbec mici au fost arvunite. Mai sunt numai doua.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 15 January 2014 - 06:36 PM
Postat 15 January 2014 - 09:20 PM
shiiloh, la 14 January 2014 - 06:52 PM, a spus:
Eu cred ca tu nu ai gresit cu nimic, Mama baietilor de la DeA. a gresit si este de vina pt. ca nu ia invatat si pe ei ca trebuie respectata o ordine in confectionarea pieselor si logica in montare ma refer la instructiuni de toata jena si pe multi dintre noi ne-a facut sa gresim si posibil sa renunte in finalizarea SIB-ului!
Plus ca unele piese nu bat cu altele, am observat si la tine aceeasi problema cu piesele G si E ce ajuta la legatura intre catarg si arboret, arborele trebuia sa intre direct in cel de-al doilea locas din ramele gabiei, nu sa vina pe langa, cine a stiut..... , a improvizat si a facut cum arata in instructiunile DeA., cine nu, a facut putin altfel.
Sa nu ma intelegeti gresit ca fac o altfel de aluzie, respect si stima pt. toti cei care s-au implicat in constructia SIB-ului dar imi este necaz cand furnizorul, editorialul a permis o gafa de acest gen, consider ca s-au inecat ca tiganul la mal si rezulta o reala tiganie!
Revin pe subiect , Leo a pus un tabel care este sfant, personal pana sa il gasesc ma apucasem sa fac si eu unul, dar cand l-am gasit am zis bogdaproste, l-am listat si am respectat o elementara ordine in constructie pe care cumetrii mai sus mentionati trebuia sa o puna in instructiuni + multe altele.
Acum nu mai conteaza, personal am luat o invatatura din asta si ma dreg cum pot mai bine!
Postat 16 January 2014 - 07:48 AM
johnreno36, la 14 January 2014 - 03:46 PM, a spus:
Cum dintr-o bucata???
Sa nu le faci dintr-o bucata ca iese ca 'reaq. Catargele trebuie segmentate ca in planuri (coloana, gabier, arboret + piesele care formeaza intregul catarg).
Postat 16 January 2014 - 12:55 PM
Aceasta postare a fost editata de MoRb: 16 January 2014 - 01:34 PM
Postat 16 January 2014 - 02:44 PM
Revin nitel la catarge. Nu pot sa fiu de acord sub nicio forma cu catarg dintr-o singura bucata. Nu respecta nimic. Nici instructiuni, nici un minim de adevar istoric si este si mai complicat ulterior. Pentru a nu va blestema zilele cu planurile cam naspa, cu montarea tuturor manevrelor aferente arborilor, ridicarea arborilor pe nava se face pe etaje, preferabil incepand din pupa. Eu, recunosc, le-am montat pe etaje, dar incepand din prova. Coloanele cu toate manevrele sale (sarturi, straiuri draci-laci), apoi gabierii cu manevrele si, in final, zburatorii. La fel si cu vergile si apoi velele. Asta ca sa nu va umpleti de nervi.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 16 January 2014 - 03:05 PM
Postat 16 January 2014 - 08:48 PM
ObY, la 14 January 2014 - 04:05 PM, a spus:
Inconveniente nu ar fi in afara de faptul ca va trebui sa pilesti, slefuiesti mai mult pt. a le aduce la diametrul cerut
Am inteles gresit, sorry, eu nu as face asta la catarge, sa le faci dintr-un singur bat fara coloana, gabier si arboret, strici tot ce ai muncit si o transformi in artizanat, asa am gresit si eu cu geamurile de termopan cu doua si trei canate , habar n-aveam care este diferenta intre artizanat si o macheta la scara !
Postat 22 January 2014 - 06:23 PM
Postat 28 January 2014 - 11:34 PM
Postat 29 January 2014 - 11:55 AM