Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 29 December 2013 - 10:27 PM
ObY, la 29 December 2013 - 09:09 PM, a spus:
O sa incer varianta ta, am facut unele calcule, pare si nu prea pare dar cel putin am o baza. Merci!
Rasfoieste forumul, daca ai rabdare, si vezi ca a zis Leo la un moment dat treaba asta cu 1,1. A zis-o la momentul cand au sosit planurile sau putin dupa. Eu nu pot cauta acum pentru ca scriu de pe telefon, fiind plecat de acasa. As face-o cu placere, dar conditiile tehnice nu ma ajuta in acest moment.
"Succesuri!"
Aceasta postare a fost editata de Sfatos: 29 December 2013 - 10:28 PM
Postat 30 December 2013 - 09:01 AM
@Oby Eu am facut asa cum a zis Sfatos. Planurile date sunt nitel mai mici decat ar trebui. Pentru a corecta dimensiunile, se inmulteste dimensiunea masurata pe plan cu 1.1.
Ca idee, monteaza catargele si manevrele aferente, pe etaje, incepand din pupa.
Vezi si blogul meu. Acolo sunt mai multe poze si poti sa-ti faci o idee. Explicatiile de pe blog le-am pus si pe forum la momentul respectiv.
Bafta!
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 30 December 2013 - 09:40 AM
Postat 30 December 2013 - 09:20 AM
Postat 30 December 2013 - 06:33 PM
acris, la 30 December 2013 - 09:20 AM, a spus:
Leo nu stiu cum de mi-a scapat calculul cu dimensiunea de pe plan x 1.1 .Va multumesc !
La Multi Ani tuturor, ne auzim in anul viitor mai voiosi, mai bucurosi cu SIB-urile finalizate, angrenati cu totii in alte lucrari !
Postat 08 January 2014 - 10:41 AM
Postat 11 January 2014 - 12:55 PM
Ati ramas fara piese??? Nu-i bai. Azi m-am uitat prin cutia cu maimute sa vaz ce mai am. Au ramas pe stoc:
- 6 saborduri tunuri cu ramele aferente;
- 12 pontili balustrade;
- 2 caluti de mare furnizati cu revista;
- 1 clopot nava;
- 1 stema pupa;
- 1 usa;
- 8 ferestre;
- 2 feresre (ornamentale) laterale pupa;
- capete de berbec mai mari si mai mici - nu stiu cati ca mi-a fost lene sa-i numar;
- scripeti inima si vioara - idem cu lenea;
- parame - cele furnizate de revista - astea nu sunt in cutia cu maimute dar le am pe undeva;
- mere de catarg - vreo 8... cred;
- piese pentru trotele de verga - mere si "culisele" alea metalice cu doua gauri (nu mai stiu cum le zice);
- piese de lemn pentru gratarele bocaportilor - cred ca iese un gratar mare;
- ceva piese metalice de la gabii;
Poate mai sunt si altele dar nu am avut timp sa mai sap.
Deci... Astept oferte, licitatii, bataie, omor pe ele. Piesele au devenit raritati si in consecinta sunt scumpe. Asta e.
Glumesc, desigur. Totul e moca si le ofer cu cel mai mare drag. O singura problema. Cine vrea, vine la mine atunci si acolo unde pot eu. Nu am timp sa trimit in provincie. Combinati-va intre voi si cine dispune de mai mult timp poate trimite si altora.
Si mai e o conditie. Cine vrea ceva din materialele de mai sus imi aduce "declaratie notariala" ca termina lucrarea si posteaza aici poze cu ce a reusit sa faca. Daca ma minte... vai si amar de el daca se intalneste cu mine.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 11 January 2014 - 12:57 PM
Postat 11 January 2014 - 01:08 PM
Postat 14 January 2014 - 01:51 PM
Postat 14 January 2014 - 04:05 PM
Inconveniente nu ar fi in afara de faptul ca va trebui sa pilesti, slefuiesti mai mult pt. a le aduce la diametrul cerut, materialul oferit de DeA este moale si modeleaza usor, probleme la catarge pe diametru nu am intalnit dar am intalnit la vergile velelor, dar nu va sta nimeni sa verifice ca este cu 1mm sau 500 de microni +/- fata de tabel!
O sa mai intalnesti probleme de aliniament cand va trebui sa montezi arboretii in gabiile catargelor folosind capetele de ancorare G si E !!!
Postat 14 January 2014 - 04:41 PM
johnreno36, la 13 January 2014 - 06:02 PM, a spus:
Tu stii de unde sa ma iei. Dai un telefon, stabilim o intalnire (de preferat ca ultima data) si e ca si rezolvat.
Bafta.
Postat 14 January 2014 - 06:52 PM
Am montat cele 4 catarge si anume 1,2,3,4 dispre fata spre spate(scuzati limbajul atehnic).
La catargul 1 mai trebuie sa pilesc gaura ca el sa pice pe un suport, catargul 2 este putin inclinat spre fata(nu stiu daca este bine), catargul 3(cel mai mare) am mai taiat din partea de jos(cea ingusta) ca sa intre pe gaura lui si catargul 4 (cel de langa felinar) cred ca este prea jos. Cotele sunt cele din revista(in loc de 105 am modificat la 150 la catargul mare la un varf), ideea este ca vreau ca cineva sa ma destupe un pic. CATARGELE centrale trebuie sa fie la acelasi nivel mai sus fata de catargul 1 (din fata) si mai jos fata de cel de langa felinar, pot sa mai adaug
ca sa ajung la aceste cote ar trebuii sa mai lipesc niste prelungiri.