Forum Machete,Modelism,Hobby: Sfantul Ioan Botezatorul - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 355 Pagini +
  • « Prima
  • 329
  • 330
  • 331
  • 332
  • 333
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid

#6594 Useril este offline   ObY 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 68
  • Inregistrat: 23-July 11

Postat 29 December 2013 - 06:24 PM

Salut si La Multi Ani all.
Mai oameni buni, am si eu o dilema pe cat de simpla pt voi pe atat de complicata pt mine, va rog sa ma ajutati!
Ma refer la instructiunile DeA. care sunt de toata jena. Nu inteleg unde trebuie montate anumite piese (zibiri, scripeti, macarale) la ce distante, la ce cote fata de margine sau alt reper sau gauri cu diametru de Ø1, pe bompres, arbori, vergi, distanta fata margine sau un alt reper, ma repet!
Ex. pe arboretul bompresului dupa ce l-am taiat, slefuit, vopsit, va trebui sa montez 4 scripeti la o distanta pe care decat mama celor de DeA. o stie, la fel trebuie sa dau o gaura cu diametru de Ø1 la o distanta pe care decat mama celor de la DeA. o stie, vergile arborilor si altele care se monteaza la o distanta pe care o stie decat mama celor de DeA. dar te directioneaza catre "sfantul plan", in plan este un: "pistol cu apa si unul care face lumina si sunete"

Va rog sa imi spulberati aceasta frustrare de a ma mai lega de mama celor de la DeA.
Posibil sa fi scapat eu ceva, unde trebuie sa caut sau sa nu am planul sfant, ca doar nu cred ca ati facut, la cum da in poze, dupa ochi.
Va multumesc anticipat !

Aceasta postare a fost editata de ObY: 29 December 2013 - 06:25 PM

#6595 Useril este offline   Sfatos 

• Membru senior
  • Postari: 106
  • Inregistrat: 07-March 11
  • Interests:Fotografia, navomodelism şi din cānd īn cānd "Computer Hardware"

Postat 29 December 2013 - 08:12 PM

La multi ani la toata lumea! Sarbatori cu bine si cu multa fericire.

In legatura cu ce spune Oby, nu bag mana in foc deoarece nu am verificat, dar dupa spusele lui Leo, pe care il cred pe cuvant deoarece ne-a demonstrat-o de multe ori, toate lungimile pe care le masori pe planurile date de DeA le inmultesti cu 1,1 si ai cotele care te intereseaza. Eu nu am ajuns pana la nivelul la care ai ajuns tu, dar asta am retinut-o de cand a zis-o Leo, pentru a tine cont de specificatia respectiva atunci cand ajung la lucrul cu planurile trimise de DeA.
Cu stima, respect si gratitudine pentru membrii si existenta acestui forum,
Sfatos

#6596 Useril este offline   ObY 

• Membru deplin

Postat 29 December 2013 - 09:09 PM

Merci Sfatos, caut de vineri in reprize scurte un raspuns asemanator si astazi mi-am cumparat picaturi de ochi Imagine postata.
O sa incer varianta ta, am facut unele calcule, pare si nu prea pare dar cel putin am o baza. Merci!

#6597 Useril este offline   Sfatos 

• Membru senior
  • Postari: 106
  • Inregistrat: 07-March 11
  • Interests:Fotografia, navomodelism şi din cānd īn cānd "Computer Hardware"

Postat 29 December 2013 - 10:27 PM

Vezi postareaObY, la 29 December 2013 - 09:09 PM, a spus:

Merci Sfatos, caut de vineri in reprize scurte un raspuns asemanator si astazi mi-am cumparat picaturi de ochi Imagine postata.
O sa incer varianta ta, am facut unele calcule, pare si nu prea pare dar cel putin am o baza. Merci!

Rasfoieste forumul, daca ai rabdare, si vezi ca a zis Leo la un moment dat treaba asta cu 1,1. A zis-o la momentul cand au sosit planurile sau putin dupa. Eu nu pot cauta acum pentru ca scriu de pe telefon, fiind plecat de acasa. As face-o cu placere, dar conditiile tehnice nu ma ajuta in acest moment.
"Succesuri!"

Aceasta postare a fost editata de Sfatos: 29 December 2013 - 10:28 PM

#6598 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior
  • Postari: 1799
  • Inregistrat: 08-February 11
  • Interests:Tot ce nu tine de aviatie ca doar in aviatie lucrez.

Postat 30 December 2013 - 09:01 AM

La multi ani, tuturor!!!

@Oby Eu am facut asa cum a zis Sfatos. Planurile date sunt nitel mai mici decat ar trebui. Pentru a corecta dimensiunile, se inmulteste dimensiunea masurata pe plan cu 1.1.

Ca idee, monteaza catargele si manevrele aferente, pe etaje, incepand din pupa.

Imagine atasata: aaa.jpg Imagine atasata: bbb.jpg Imagine atasata: ccc.JPG

Vezi si blogul meu. Acolo sunt mai multe poze si poti sa-ti faci o idee. Explicatiile de pe blog le-am pus si pe forum la momentul respectiv.

Bafta!

Imagine atasata: aaa.JPG Imagine atasata: bbb.JPG Imagine atasata: ccc.JPG Imagine atasata: ddd.JPG Imagine atasata: eee.JPG

Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 30 December 2013 - 09:40 AM

#6599 Useril este offline   acris 

• Membru deplin
  • Postari: 29
  • Inregistrat: 18-November 12

Postat 30 December 2013 - 09:20 AM

La multi ani tuturor, un an nou fericit si mai bun decat cel care se termina si, poate o noua provocare lansata de cei de la De agostini, Hachette (poate HOOD..., ar fi frunos, desi inca mai pigulesc la Bismarck care, intre noi fie vorba imi pune din ce in ce mai tare ochii la incercare).

#6600 Useril este offline   ObY 

• Membru deplin

Postat 30 December 2013 - 06:33 PM

Vezi postareaacris, la 30 December 2013 - 09:20 AM, a spus:

intre noi fie vorba imi pune din ce in ce mai tare ochii la incercare).
Eu dupa un control scurt la cea mai tare doctorita folosesc picaturi NetilDex si ma simt mai bine! Imagine postata

Leo nu stiu cum de mi-a scapat calculul cu dimensiunea de pe plan x 1.1 .Va multumesc !
La Multi Ani tuturor, ne auzim in anul viitor mai voiosi, mai bucurosi cu SIB-urile finalizate, angrenati cu totii in alte lucrari !Imagine postata

#6601 Useril este offline   johnreno36 

• Membru senior
  • Postari: 542
  • Inregistrat: 27-February 11

Postat 31 December 2013 - 12:28 AM

La multi ani tuturor si bine v-am regasit.Am redeschis santierul naval. Am nevoie de nr 82 de la sf Ioan Botezatorul daca are cineva. Astept mesaj, multam.

Aceasta postare a fost editata de johnreno36: 31 December 2013 - 12:29 AM

#6602 Useril este offline   zanuGreuu 

• Membru deplin
  • Postari: 95
  • Inregistrat: 03-January 11

Postat 08 January 2014 - 10:41 AM

Salutare si la multi ani voua. In 2luni maxim vreau sa termin SIBul .Dar mai am cateva lipsuri , unul din ele > imi lipsesc cateva usite de la tunuri. Mai are careva /cumva /cateva in plus, cred ca vreo 3, azi cand ajung acasa ma uit si va zic numarul exact. :drinks: an nou fericit

#6603 Useril este offline   johnreno36 

• Membru senior

Postat 10 January 2014 - 02:20 PM

Salut. Si eu am nevoie de o usita pentru tun, am pierdut una. Multumesc.

#6604 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior

Postat 11 January 2014 - 12:55 PM

Salut baieti Imagine postata si... La multi ani! Imagine postata

Ati ramas fara piese??? Imagine postataNu-i bai. Azi m-am uitat prin cutia cu maimute sa vaz ce mai am. Imagine postata Au ramas pe stoc:

- 6 saborduri tunuri cu ramele aferente;
- 12 pontili balustrade;
- 2 caluti de mare furnizati cu revista;
- 1 clopot nava;
- 1 stema pupa;
- 1 usa;
- 8 ferestre;
- 2 feresre (ornamentale) laterale pupa;
- capete de berbec mai mari si mai mici - nu stiu cati ca mi-a fost lene sa-i numar;
- scripeti inima si vioara - idem cu lenea;
- parame - cele furnizate de revista - astea nu sunt in cutia cu maimute dar le am pe undeva;
- mere de catarg - vreo 8... cred;
- piese pentru trotele de verga - mere si "culisele" alea metalice cu doua gauri (nu mai stiu cum le zice);
- piese de lemn pentru gratarele bocaportilor - cred ca iese un gratar mare;
- ceva piese metalice de la gabii;
Poate mai sunt si altele dar nu am avut timp sa mai sap.

Deci... Astept oferte, licitatii, bataie, omor pe ele. Piesele au devenit raritati si in consecinta sunt scumpe.Imagine postata Asta e.

Glumesc, desigur. Totul e moca si le ofer cu cel mai mare drag. O singura problema. Cine vrea, vine la mine atunci si acolo unde pot eu. Nu am timp sa trimit in provincie. Combinati-va intre voi si cine dispune de mai mult timp poate trimite si altora.

Si mai e o conditie. Cine vrea ceva din materialele de mai sus imi aduce "declaratie notariala" ca termina lucrarea si posteaza aici poze cu ce a reusit sa faca. Daca ma minte... vai si amar de el daca se intalneste cu mine. Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 11 January 2014 - 12:57 PM

#6605 Useril este offline   zanuGreuu 

• Membru deplin
  • Postari: 95
  • Inregistrat: 03-January 11

Postat 11 January 2014 - 01:08 PM

Ok, eu am nevoie de 3 usite de tunuri. Sa vedem cum facem.. Daca e careva din cluj si putem face treaba..cat mai ""rapida si curata "e ok , daca nu ..ne descurcam :).
Am atasat si stadiul lucrarii :D

Imagine atasata: sib.JPG

Imagine atasata: sib2.JPG

Aceasta postare a fost editata de zanuGreuu: 11 January 2014 - 01:14 PM

#6606 Useril este offline   johnreno36 

• Membru senior

Postat 13 January 2014 - 06:02 PM

Salut Leo. Eu tocmai vroiam sa astup o gaura de tun cu furnir, dar acum ma abonez si eu la o usita daca mai sunt disponibile. Azi am vopsit tevile tunurilor. Saptamana asta cred ca trec la catarge.

#6607 Useril este offline   johnreno36 

• Membru senior

Postat 13 January 2014 - 06:07 PM

Eu oricum o termin, sper cat mai curand. Am muncit prea mult la ea ca sa o las balta acum. Am vazut cateva gata la voi, sunt nemaipomenite.

#6608 Useril este offline   ObY 

• Membru deplin

Postat 14 January 2014 - 01:51 PM

Vezi postareajohnreno36, la 13 January 2014 - 06:02 PM, a spus:

Saptamana asta cred ca trec la catarge.

Mare grije la catarge, ce a fost pana acum este relativ usor greul acum urmeaza, ma refer la instructiunile haotice pe care le ofera DeA. + ca sunt greseli de cote, aliniament in piesele oferite de DeA.

#6609 Useril este offline   johnreno36 

• Membru senior

Postat 14 January 2014 - 03:46 PM

Multam Oby, am sa incerc.As vrea sa fac catargele dintr-o singura bucata. Ce inconveniente ar fi ?

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: CAM03385.jpg

#6610 Useril este offline   ObY 

• Membru deplin

Postat 14 January 2014 - 04:05 PM

Sa inteleg ca ai materialul tau pt. catarge?!!!
Inconveniente nu ar fi in afara de faptul ca va trebui sa pilesti, slefuiesti mai mult pt. a le aduce la diametrul cerut, materialul oferit de DeA este moale si modeleaza usor, probleme la catarge pe diametru nu am intalnit dar am intalnit la vergile velelor, dar nu va sta nimeni sa verifice ca este cu 1mm sau 500 de microni +/- fata de tabel!
O sa mai intalnesti probleme de aliniament cand va trebui sa montezi arboretii in gabiile catargelor folosind capetele de ancorare G si E !!!

#6611 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior

Postat 14 January 2014 - 04:41 PM

Vezi postareajohnreno36, la 13 January 2014 - 06:02 PM, a spus:

Salut Leo. Eu tocmai vroiam sa astup o gaura de tun cu furnir, dar acum ma abonez si eu la o usita daca mai sunt disponibile. Azi am vopsit tevile tunurilor. Saptamana asta cred ca trec la catarge.

Tu stii de unde sa ma iei. Dai un telefon, stabilim o intalnire (de preferat ca ultima data) si e ca si rezolvat.
Bafta.

#6612 Useril este offline   johnreno36 

• Membru senior

Postat 14 January 2014 - 05:35 PM

Da Leo asa ramane. Pentru catarge am baghete de brad de 6, 8 si 10 mm diametrusi 1 m lungime. Azi am facut un catarg , nu se vede bine in poza .Se prelucreaza foarte bine.

#6613 Useril este offline   shiiloh 

• Membru deplin
  • Postari: 11
  • Inregistrat: 10-May 12

Postat 14 January 2014 - 06:52 PM

Buna seara, am urmarit si eu ce au postat veteranii in modelism si am ajuns si eu la aceasta etapa unde cred ca am gresit ceva dar nu-mi dau seama.
Imagine postata
Am montat cele 4 catarge si anume 1,2,3,4 dispre fata spre spate(scuzati limbajul atehnic).
La catargul 1 mai trebuie sa pilesc gaura ca el sa pice pe un suport, catargul 2 este putin inclinat spre fata(nu stiu daca este bine), catargul 3(cel mai mare) am mai taiat din partea de jos(cea ingusta) ca sa intre pe gaura lui si catargul 4 (cel de langa felinar) cred ca este prea jos. Cotele sunt cele din revista(in loc de 105 am modificat la 150 la catargul mare la un varf), ideea este ca vreau ca cineva sa ma destupe un pic. CATARGELE centrale trebuie sa fie la acelasi nivel mai sus fata de catargul 1 (din fata) si mai jos fata de cel de langa felinar, pot sa mai adaug
Imagine postata
ca sa ajung la aceste cote ar trebuii sa mai lipesc niste prelungiri.

Arata acest topic

• 355 Pagini +
  • « Prima
  • 329
  • 330
  • 331
  • 332
  • 333
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

8 useri citesc topicul