Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 05 October 2013 - 01:07 PM
este posibil sa rupi ceva , bubba.adezivul folosit de tine s-a imprietenit cu lacul , si nu prea cred ca se vor dusmani prea curand! stratul vechi de vopsea ar trebui sa fie dat jos in intregime. daca dai alceva peste cel existent, ai mari sanse sa strici piesa. cel mai frecvent se increteste. vopseaua duplicolor nu este prietenoasa cu acrilicele tamya . am probat eu . sa ai spor.
Postat 06 October 2013 - 08:31 AM
Gobi, vopselele Duplicolor sunt emailuri (cred). Nu era de asteptat sa nu se prea impace cu acrilicele?
@florinx: interesant. Nu m-am gandit la asta. Pur si simplu tin pistolul de lipit pe piesa pana se desprinde? Dar asa nu e afectat lacul/furnirul din jur?
@florinx: interesant. Nu m-am gandit la asta. Pur si simplu tin pistolul de lipit pe piesa pana se desprinde? Dar asa nu e afectat lacul/furnirul din jur?
Postat 06 October 2013 - 03:05 PM
gobi71, la 06 October 2013 - 10:35 AM, a spus:
era de asteptat , bubba, numai ca eu am riscat . am vopsit o punte cu spray-ul, si bordul liber al aceluiasi model cu acrilic. adica una langa alta , dar nici asa nu s-au inteles... m-am gandit ca nu stii , de aia ti-am spus.
Sincer sa fiu nu prea inteleg cum de nu-ti iese. Am vopsit acrilice peste enamel, enamel peste acrilice, ulei peste acrilice si enamel, acrilice peste ulei, enamel peste ulei si n-am avut nici un fel de probleme.
Adevarata problema este vopseaua lucioasa (nu prea conteaza care) pentru ca daca se doreste sa se aplice peste un alt strat de vopsea (nu prea conteaza de care) acesta are aderenta scazuta, vopseaua proaspata tinzand sa "fuga" in locurile unde se poate aduna (santuri, muchii, etc.) Acesta este si unul dintre principiile de aplicare al wash-urilor.
Cele mai bune rezultate se obtin atunci cand vopseaua lucioasa este enamel si se face wash cu acrilice sau ulei ca si atunci cand vopseaua lucioasa este acrilic si se face wash cu enamel sau ulei.
Cel mai bine adera, strat peste strat, acelasi tip de vopsea.
Vopseaua dupli-color metalizata este o vopsea foarte lucioasa lucru care face ca peste ea sa adere foarte greu orice alta vopsea (dar nu este imposibil). Pentru a mari aderenta este suficient sa se matuiasca suprafata cu hartie abraziva cu granulatie mica.
Bafta!
Postat 06 October 2013 - 09:33 PM
Nu am un numar in plus, dar cred ca ala cu blogul de unde ai luat poza te poate ajuta cu un scan 1/1 al pieselor de care ai nevoie. Daca nu ma insel inca sunt neclintite. Si nu ma insel!
Aranjez cu el si vedem cum facem ca in ultima vreme n-a apucat sa stea pe acasa din cauza de servici.
Bafta!
Aranjez cu el si vedem cum facem ca in ultima vreme n-a apucat sa stea pe acasa din cauza de servici.
Bafta!
Postat 23 October 2013 - 09:04 AM
Leo2003, la 17 July 2012 - 12:25 PM, a spus:
Asa cum va ziceam, azi usa si ferestre.
DSCF0013.JPG DSCF0014.JPG
Piesele sunt gravate si taiate laser dupa desenele facute de mine in AutoCAD.
Pretul, fara material 30 lei.
Material folosit - placaj de aviatie mesteacan, grosime 0.4mm.
Momentan culoarea este "natur, dar, probabil , il voi da cu bait "stejar", dupa care nitel ulei de in.
Glajda din scotch mat mozolit cu acrilica verde albastrui. Nu decupez ferestrele si nu vreau sa se vada bordajul prin glajda.
Naspa e ca nu are "stralucirea" sticlei. O sa incerc sa remediez cu niste lac de unghii. Alta idee n-am.
Astept sugestii.
P.S. Daca vrea cineva ii dau moca fisierul dupa care au fost decupate piesele. Daca vrea si material astept PM.
DSCF0013.JPG DSCF0014.JPG
Piesele sunt gravate si taiate laser dupa desenele facute de mine in AutoCAD.
Pretul, fara material 30 lei.
Material folosit - placaj de aviatie mesteacan, grosime 0.4mm.
Momentan culoarea este "natur, dar, probabil , il voi da cu bait "stejar", dupa care nitel ulei de in.
Glajda din scotch mat mozolit cu acrilica verde albastrui. Nu decupez ferestrele si nu vreau sa se vada bordajul prin glajda.
Naspa e ca nu are "stralucirea" sticlei. O sa incerc sa remediez cu niste lac de unghii. Alta idee n-am.
Astept sugestii.
P.S. Daca vrea cineva ii dau moca fisierul dupa care au fost decupate piesele. Daca vrea si material astept PM.
Salut, pot sa primesc si eu fisierul cu ferestrele ? Ma deprima rau plumbii de somn de la revista ! Merci mult !
Postat 29 December 2013 - 06:24 PM
Salut si La Multi Ani all.
Mai oameni buni, am si eu o dilema pe cat de simpla pt voi pe atat de complicata pt mine, va rog sa ma ajutati!
Ma refer la instructiunile DeA. care sunt de toata jena. Nu inteleg unde trebuie montate anumite piese (zibiri, scripeti, macarale) la ce distante, la ce cote fata de margine sau alt reper sau gauri cu diametru de Ø1, pe bompres, arbori, vergi, distanta fata margine sau un alt reper, ma repet!
Ex. pe arboretul bompresului dupa ce l-am taiat, slefuit, vopsit, va trebui sa montez 4 scripeti la o distanta pe care decat mama celor de DeA. o stie, la fel trebuie sa dau o gaura cu diametru de Ø1 la o distanta pe care decat mama celor de la DeA. o stie, vergile arborilor si altele care se monteaza la o distanta pe care o stie decat mama celor de DeA. dar te directioneaza catre "sfantul plan", in plan este un: "pistol cu apa si unul care face lumina si sunete"
Va rog sa imi spulberati aceasta frustrare de a ma mai lega de mama celor de la DeA.
Posibil sa fi scapat eu ceva, unde trebuie sa caut sau sa nu am planul sfant, ca doar nu cred ca ati facut, la cum da in poze, dupa ochi.
Va multumesc anticipat !
Mai oameni buni, am si eu o dilema pe cat de simpla pt voi pe atat de complicata pt mine, va rog sa ma ajutati!
Ma refer la instructiunile DeA. care sunt de toata jena. Nu inteleg unde trebuie montate anumite piese (zibiri, scripeti, macarale) la ce distante, la ce cote fata de margine sau alt reper sau gauri cu diametru de Ø1, pe bompres, arbori, vergi, distanta fata margine sau un alt reper, ma repet!
Ex. pe arboretul bompresului dupa ce l-am taiat, slefuit, vopsit, va trebui sa montez 4 scripeti la o distanta pe care decat mama celor de DeA. o stie, la fel trebuie sa dau o gaura cu diametru de Ø1 la o distanta pe care decat mama celor de la DeA. o stie, vergile arborilor si altele care se monteaza la o distanta pe care o stie decat mama celor de DeA. dar te directioneaza catre "sfantul plan", in plan este un: "pistol cu apa si unul care face lumina si sunete"
Va rog sa imi spulberati aceasta frustrare de a ma mai lega de mama celor de la DeA.
Posibil sa fi scapat eu ceva, unde trebuie sa caut sau sa nu am planul sfant, ca doar nu cred ca ati facut, la cum da in poze, dupa ochi.
Va multumesc anticipat !
Aceasta postare a fost editata de ObY: 29 December 2013 - 06:25 PM
Postat 29 December 2013 - 08:12 PM
La multi ani la toata lumea! Sarbatori cu bine si cu multa fericire.
In legatura cu ce spune Oby, nu bag mana in foc deoarece nu am verificat, dar dupa spusele lui Leo, pe care il cred pe cuvant deoarece ne-a demonstrat-o de multe ori, toate lungimile pe care le masori pe planurile date de DeA le inmultesti cu 1,1 si ai cotele care te intereseaza. Eu nu am ajuns pana la nivelul la care ai ajuns tu, dar asta am retinut-o de cand a zis-o Leo, pentru a tine cont de specificatia respectiva atunci cand ajung la lucrul cu planurile trimise de DeA.
Cu stima, respect si gratitudine pentru membrii si existenta acestui forum,
Sfatos
In legatura cu ce spune Oby, nu bag mana in foc deoarece nu am verificat, dar dupa spusele lui Leo, pe care il cred pe cuvant deoarece ne-a demonstrat-o de multe ori, toate lungimile pe care le masori pe planurile date de DeA le inmultesti cu 1,1 si ai cotele care te intereseaza. Eu nu am ajuns pana la nivelul la care ai ajuns tu, dar asta am retinut-o de cand a zis-o Leo, pentru a tine cont de specificatia respectiva atunci cand ajung la lucrul cu planurile trimise de DeA.
Cu stima, respect si gratitudine pentru membrii si existenta acestui forum,
Sfatos