gobi71, la 06 October 2013 - 10:35 AM, a spus:
era de asteptat , bubba, numai ca eu am riscat . am vopsit o punte cu spray-ul, si bordul liber al aceluiasi model cu acrilic. adica una langa alta , dar nici asa nu s-au inteles... m-am gandit ca nu stii , de aia ti-am spus.
Sincer sa fiu nu prea inteleg cum de nu-ti iese. Am vopsit acrilice peste enamel, enamel peste acrilice, ulei peste acrilice si enamel, acrilice peste ulei, enamel peste ulei si n-am avut nici un fel de probleme.
Adevarata problema este vopseaua lucioasa (nu prea conteaza care) pentru ca daca se doreste sa se aplice peste un alt strat de vopsea (nu prea conteaza de care) acesta are aderenta scazuta, vopseaua proaspata tinzand sa "fuga" in locurile unde se poate aduna (santuri, muchii, etc.) Acesta este si unul dintre principiile de aplicare al wash-urilor.
Cele mai bune rezultate se obtin atunci cand vopseaua lucioasa este enamel si se face wash cu acrilice sau ulei ca si atunci cand vopseaua lucioasa este acrilic si se face wash cu enamel sau ulei.
Cel mai bine adera, strat peste strat, acelasi tip de vopsea.
Vopseaua dupli-color metalizata este o vopsea foarte lucioasa lucru care face ca peste ea sa adere foarte greu orice alta vopsea (dar nu este imposibil). Pentru a mari aderenta este suficient sa se matuiasca suprafata cu hartie abraziva cu granulatie mica.
Bafta!