Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
#6517
Postat 27 May 2013 - 08:12 AM
Citeaza
Citeaza
Acolo e multa, multa munca individuala, cunostinte pa masura si o gramada de materiale extra, bagate in macheta. Ceea ce vezi tu acolo altfel, nu sunt piese mai bune, facute de DeA pentru rusi, ci piese muncite de om, ca nu i-a placut cum sunt cele din revista.
Asa ca, inca o data, mai usor cu acuzatiile nefondate! Acolo e munca de machetist sadea, nu machetist vorbitor!
#6518
Postat 28 May 2013 - 01:45 PM
Z-mare, la 27 May 2013 - 08:12 AM, a spus:
Te rog mult, termina cu prostiile astea! DeA, nu face reviste special pentru Romania. Ar fi si absurd sa crezi ca cineva sta sa programeze un CNC pentru a scoate pise proaste, sa le vinda la romani, si piese bune sa le vinda la nemti! Gindeste putin inainte de a scrie asa ceva!
Acolo e multa, multa munca individuala, cunostinte pa masura si o gramada de materiale extra, bagate in macheta. Ceea ce vezi tu acolo altfel, nu sunt piese mai bune, facute de DeA pentru rusi, ci piese muncite de om, ca nu i-a placut cum sunt cele din revista.
Asa ca, inca o data, mai usor cu acuzatiile nefondate! Acolo e munca de machetist sadea, nu machetist vorbitor!
Credeam ca subiectul s-a inchis de ceva vreme, nu stiu de ce revii atat de hotarat asupra lui. A doua remarca imi apartine si m-o asum. Intr-adevar n-am dovezi palpabile dar ceva imi spune ca am dreptate. S-au vazut diferente intre kituri inca de la primirea tunurilor. Care or fi fost mai bune si care mai proaste ramane la latitudinea fiecaruia. Cert e ca diferenta a fost. Si tot la fel de cert este ca uneori intre proiectare, productie,materialul de productie si produsul finit nu e intotdeauna o foarte stransa legatura. O alta diferenta a fost barca de salvare care doar la noi am vazut-o in forma asta(recunosc mai ok decat varianta initiala). Nu raspundeam pentru a nu crea iar polemici dar remarca cu "machetistul vorbitor" m-a deranjat, si cred ca a deranjat si pe alti colegi de forum. N-am avut niciodata pretentia de a fi machetist sadea, si nici nu cred ca am facut remarci in acest sens, legate de proiectare, tehnici si mod de lucru. Ca moderator al unui forum nu cred ca e foarte corect sa faci asemenea remarci (ma rog e dreptul tau), mai ales ca acest topic era destinat in mare parte tocmai "machetistilor vorbitori" . Acestea fiind spuse, multumesc inca o data pentru ajutor celor mai experimentati, mult spor celor mai putin experimentati si numai ganduri bune la prova.
#6519
Postat 29 May 2013 - 01:48 PM
Initial am crezut ca este vorba de prezenta lucrarea facut de tine, sa vezi cuma u facut altii, sa vezi unde ai gresit tu, unde au gresit altii, astfel incat la urmatoarea macheta sau pas (dupa caz) sa stii ce si cum sa faci sa-ti imbunatatesti produsul finit. Dar. din cele de mai sus,(in general vorbind) nu reies de cat orgolii extrem de sensibile, si foarte multa condescendenta.
Cine stie poate ca sunt naiv si nu ma prind de miscare....
PS
e doar o parere...
#6521
Postat 09 June 2013 - 12:21 PM
Prima poza e cu blitzul in mijlocul sufrageriei. A doua mai catre balcon la lumina naturala. Adevarul este undeva la mijloc.
Mare lucru nu cred ca mai sunt in stare sa-i fac. Urmeaza sa-i mai dau cel putin doua maini de ulei de in si oarece slefuire ultrafina.
P.S. Gabi, daca ti-am stricat blatul ireversibil nu te jena, accept suturile cuvenite. Ai mila totusi, e facut numai cu bait de apa in diverse combinatii si nu sunt nici pe departe tamplar de mobila. Asa ca...
#6522
Postat 09 June 2013 - 01:51 PM
#6524
Postat 08 July 2013 - 06:40 PM
Am o nelamurire : la catargul mare conteaza unde se afla suportul catargului trinchet ?
La mine orificiul se afla in dreapta cum privim de la pupa spre prova ; in revista se afla in stanga.
Poate afecta constructia si ulterioara asezare a paramelor daca il las asa ?
#6527
Postat 10 July 2013 - 11:01 AM
Succes in continuare la finalizarea galionului!!! Mai ai ceva de munca. Daca mai ai nelamuriri, intreaba fara jena. Io inca sunt pe aproape.
In ceea ce ma priveste, saptamana ce vine, montez geamurile la vitrina si ce mai trebuie. Musai pana in 5 august trebuie sa "scap" de corabie.
P.S. Intrebare retorica: Unde or fi cei ce faceau aceasta corabie si erau extrem de activi pe forum??? Sper... sa nu se fi "inecat la mal".
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 10 July 2013 - 11:03 AM
#6531
Postat 10 July 2013 - 10:04 PM
Usor, usor, se ridica si copaia mea, asa ca macar cateva poze tot or sa mai apara, nu promit cand dar e sigur. Doar sa ajung la faza de plantat primul arbore.
Aceasta postare a fost editata de traian: 10 July 2013 - 10:09 PM
#6532
Postat 14 July 2013 - 09:06 PM
Eu ma apropii cu pasi repezi de finalizarea galionului. SIngurele lucruri pe care le mai am de executat sunt usile tunurilor, ferestrele si calutii de mare. Vreau sa ii vopsesc si nu adera vopseaua pe ei. Daca le dau cu grund inainte, va adera vopseaua?
Sau ce sfaturi aveti?
De asemenea, imi poate oferi cineva o poza cum a vopsit el coroana(stema), as vrea sa nimeresc cat de cat culorile.
Seara buna!
#6534
Postat 14 July 2013 - 10:10 PM
O varianta de vopsire pentru stema a fost data cu ceva timp in urma in topic si sper sa nu se supere colegul dar eu am mai adunat din imagini si o am mai la indemana asa ca o atasez cu unele mici retusuri
Desi cam aproximativa, stema aduce mult spre cea a Toscanei doar ca trebuie ceva modificari la culoare. In primul rant tot ce e contur, chenar, cant, e trasat foarte subtire cu negru. fondul rosu din inima e auriu iar bobitele, exceptand pe cea de sus care e albastra, sunt rosii. Celelalte culori pot fi pastrate.