Cu, fara, sentimente sau resentimente m-am apucat sa "stric" vitrina asa cum promiteam.
Pe toate componentele am dat o mana de bait pe baza de apa, mahon. Hee, hee, ce s-a mai ciufulit fibra, bat-o vina. Asa ca, musai smirghel 220 sa se mai domoleasca si sa se reliefeze nitel fibrajul. Din poze nu stiu daca se observa dar incepe sa se vada fibrajul. Vor urma inca cel putin doua maini de bait, probabil nuante diferite, si iarasi slefuiri. In final ulei de in, slefuire, iar ulei si mai vedem. Sper sa iasa. Din pacate abia la sfarsitul saptamanii viitoare ma mai pot ocupa de vitrina ca saptamana care vine... tai, tai prin Olanda cu trebi de servici.
Partea naspa e alta. Am primit baghetele verticale cu coltarele de rasina lipite. Probabil, Gabi foloseste un adeziv poliuretanic care a cam mozolit baghetele si, in zonele respective, nu mai patrunde baitul pe baza de apa.
Bine mai Gabi, pai e frumos sa-mi complici mie viata. Las ca vad io cum o dreg. Oarece acrilica la nuanta in final, nu stiu acum si nici nu ma stresez.
Daca nu-mi iese si nu-mi iese trec la planul "B". Il mozolesc cu lac colorat mahon pe baza de solvent si gata. Treaba e ca am fobie la la lucruri lucioase. Da' pun smirghelul si pe ala dupa care ii dau o mana de lac mat si am terminat treaba.
Totusi, o sa ma straduiesc sa pun in valoare lemnul.
Pana una, alta...
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 26 May 2013 - 01:13 PM