Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 03 February 2013 - 03:43 PM
@ pe_dos - fungile in discutie sunt duble si trec prin gaurelele de 1 mm, capetele fiind legate de verga. Celelalte capete prevazute cu macarale, conform < Imagine 4 > , impreuna cu manevrele ce continua respectivele, alcatuiesc un sistem de intinzatoare ce se leaga simetric in borduri suplinind si rolul de pataratine pentru arborele de dune provin.. Daca refaci calculele, o sa vezi ca functioneaza. In nici un caz vergile nu se ridica cu cabestanul, cel putin cat nava e in mars.
Postat 03 February 2013 - 07:17 PM
Daca Traian zice ca totusi e ok inseamna ca sunt pe calea cea buna.
Azi am reusit sa urcat civada. I-am legat funga asa cum am zis, in gabia bompres, si am pus balansinele. Cand sa le voltez la caviliera din prova... , am uitat sa pun toate cavilele acolo.
Asa ca, maine vopsesc cavilele, le pun la locul lor si voltez balansinele. Cel mai probabil marti pun poze cu ce mi-a iesit pana aici.
Pentru azi gata ca m-am sacristit.
Postat 04 February 2013 - 07:19 PM
Nu neg, arata bine dar iese prea perfect. Ma batuse si pe mine gandul dar am renuntat.
Repet daca nu s-a inteles: Acele bucle nu se baga pe verga
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 04 February 2013 - 08:17 PM
Postat 05 February 2013 - 10:21 AM
de la distanta arata ok, nu as fi avut rabdare sa cos de mana 10 vele....
am priceput cu buclele, le voi repara.
Postat 05 February 2013 - 09:27 PM
Postat 05 February 2013 - 11:35 PM
Imi asum culpa de a nu fi calculat nici grosimea baiereii de invergare nici numarul de bucle din simplul motiv ca nu am stiut cu 6 zecimale exacte Cp-ul velei. Puteam sa-l apreciez cu doua zecimale dar am considerat ca fac o "barbarie stiintifica", asa ca... m-am abtinut.
Postat 06 February 2013 - 09:03 AM
Înțeleg gluma ta cu calculatul. La scara asta și vântul trebuie să fie la scară, deci forța scade cu puterea 4, în timp ce secțiunile parâmelor scad doar cu puterea 2. Dacă vrei să faci compromisul obișnuit în modelări subsonice cu scăderea scării de timp cu un ordin de mărime, ar rezulta că pentru forță proporțională, un vânt slab, de 10 noduri, ar trebui să sufle cu 100 de noduri, un uragan fantastic.
Postat 06 February 2013 - 12:16 PM
Pai in experimentari aerodinamice tocmai asta e chestia si dibacia. Obiectul este la o scara, in general mai mica, iar conditiile de experimentare (viteze, presiuni, etc.) reale. De similitudinri - numar Reynolds - nu are rost sa discutam aici ca zapacim completamente sarmanii ( eu fiind primul) useri.
Normal ca totul este o gluma din partea mea. Numai ca, recunosc, este cu dedicatie, ca asa sunt io... rau, te-ai prins... Imi era frica sa nu ma intrebi cu ce grosime de baiere am facut invergarea si de ce 8 inele in loc de... pana mea, cat ti-a dat tie din nu stiu ce calcule.
Hai bre, ca nu sunt rau. Ma "ma amuza rasul" cateodata.
Postat 06 February 2013 - 02:19 PM
Îmi cer scuze pentru off-topic. Leo, dacă crezi, putem discuta pe privat.
On topic: Am cusut 5 dintre vele (am refăcut contracivadiera), mai am patru. Sper ca la sfârșitul săptămânii să pot pune o poză cu toate.