Ai dreptate, ochiurile alea sunt prea mari, trebuie să le micșorez și să le transform în urechi. Poza pusă de tine este mai elegantă și o să pun o poză cu varianta care o s-o fac.
Eu cred că voi avea spor la cusut, că am viroză și stau în pat, nu pot face altceva decât să mă uit la tv, să citesc o carte sau să cos la vele.
Altă chestiune, pentru tine și pentru ceilalți: pentru fungile trincăi, a velei mari și a velei latine de la artimon pe arbori sunt prevăzute câte două raiuri (simulate prin găurile alea de 1 mm). Deci, aceste fungi sunt duble? Întinderea lor se face cu un palanc format dintr-o vioară și stâlpii ăia de lângă catarge. Cum lângă fiecare catarg există câte un singur stâlp, înseamnă că este o singură vioară. Verga trebuie să poată fi coborâtă complet, deci cele două fungi nu se pot reuni imediat după ce trec prin raiuri. Rezultă că fungile respective au de fapt forma de „V” cu vioara în vârful V-ului? Din pozele DeA nu rezultă asta.
Pe de altă parte, vergile respective sunt foarte mari, sunt niște bucăți de lemn de aproape o tonă. Cu velă cu tot au și mai mult. Palancul, cum zice DeA are 5 curenți, iar la aceste palancuri forța de acționare este de cam 1/3 din greutatea ridicată (teoretic 1/5, dar doar teoretic). Deci, ar trebui vreo 500 kgf. Mă tem că dacă unuia din cei 15-20 de marinei care trag îi alunecă piciorul se întâmplă o nenorocire. Întrebarea mea este dacă nu cumva vergile respective se ridicau/coborau cu cabestanul, caz în care aranjarea curenților palancului respectiv se poate face cu 4 curenți, cu doar un rai pe stâlpul de lângă catarg, rai unic care apare într-o poză pusă de tine, bănuiesc că a modelistului rus.