Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 16 March 2011 - 12:02 PM
Am gasit (si urmarit) acest forum de la aparitia primului numar al revistei, cand cautam informatii pe net, iar aici mi s-a raspuns - indirect :), pentru ca nu am intrebat eu - la toate nelamuririle si, mai mult de atat, am prins cateva idei bune de la cei mult mai experimentati ca mine, iar cu aceasta ocazie le multumesc.
Cum nimeni nu mai are intrebari "arzatoare" momentan, as dori sa intreb eu ceva, mai mult de curiozitate: din poze si cum, de altfel, se mentioneaza si pe DVD, corabia va avea tribordul deschis - presupun ca nu exista nici o problema daca eu am pitici pe creier si as vrea sa o construiesc cu tribordul inchis si babordul deschis, nu? ca doar sunt jumatati identice

Probabil ca e o intrebare cam stupida, e mai mult o curiozitate, am profitat de linistea de pe forum :).
In alta ordine de idei, iata ca a aparut si numarul 7. Greul a trecut, mai sunt 93 numere si gata

Postat 16 March 2011 - 01:52 PM
ropotan, la 16 Mar 2011, 12:02, a spus:
Nu e stupida.
Acest tip (stil) de model se numeste "ADMIRALTY" si de regula se face cu unul din borduri deschis (chiar ambele). Desigur, acest "stil" ar presupune mult mai multe lucruri nu numai unul din borduri deschise (materiale identice; structura identica, detalii identice, etc. toate la scara, identice cu originalul).
Evident ca se poate face si cu babordul deschis.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 16 March 2011 - 02:23 PM
Postat 16 March 2011 - 02:46 PM
ropotan, la 16 Mar 2011, 12:02, a spus:

Singura regula ascunsa in situatia de fata este: o faci dupa cum iti place.
Pana la urma beneficiarul acestei lucrari esti tu. Felul in care a fost gandita constructia iti va permite sa faci cum vrei.
Leo2003, la 16 Mar 2011, 13:52, a spus:
Avand in vedere ca nici macar structura nu e ce trebuie pentru o sectiune, la restul cerintelor nici nu mai am pretentii.
Probabil ca cel mai aproape de adevar ar fi cu coca inchisa pe ambele borduri.
Bafta!
Postat 16 March 2011 - 03:36 PM
Postat 16 March 2011 - 07:14 PM
Ce am constatat eu:
- am montat coastele 13 - 16 impreuna cu traversele pe care se va aseza partea centrala a puntii inferioare;
- am pus un liniar pe traversele coastelor 12 - 16 pentru a verifica daca sunt coplanare;
- liniarul s-a asezat corect pe traversele coastelor 12, 13, 16;
- traversele coastelor 14 si 15 erau mai jos cu 1 - 1.5mm;
- am verificat si planeitatea "umerilor" pe care se vor monta traversele pentru puntea superioara atat catre babord cat si catre tribord;
- aici lucrurile par OK;
Ce am considerat eu ca fiind corect bazandu-ma numai pe bunul simt:
- nu cred ca puntea inferioara are selatura in acea zona;
- intradosul puntii inferioare ar trebui sa se aseze pe toate traversele coastelor 12 - 16 asa cum indica si ghidul;
Cum am decis sa remediez problema aparuta:
- am adaugat (lipit) adaosuri de furnir pe traversele coastelor 14 si 15 pentru a le aduce in acelasi plan;
- am mai ajustat (pilit, smirgheluit) traversele respective pentru a devenii cit mai posibil coplanare cu celelalte;
- rezultatul este multumitor si alta solutie nu mi-a trecut prin cap;

Se observa in imagine ca traversele coastelor 14 si 15 sunt acum mai inalte.
ATENTIE !!! Ceea ce am prezentat mai sus mi s-a intamplat mie, nu este obligatoriu sa apara si la altii, si nu acuz in acest moment niciun fel de erori de kit.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 16 March 2011 - 07:50 PM
Postat 16 March 2011 - 11:54 PM
Leo2003, la 16 Mar 2011, 19:14, a spus:
Ce am constatat eu:
- am montat coastele 13 - 16 impreuna cu traversele pe care se va aseza partea centrala a puntii inferioare;
- am pus un liniar pe traversele coastelor 12 - 16 pentru a verifica daca sunt coplanare;
- liniarul s-a asezat corect pe traversele coastelor 12, 13, 16;
- traversele coastelor 14 si 15 erau mai jos cu 1 - 1.5mm;
- am verificat si planeitatea "umerilor" pe care se vor monta traversele pentru puntea superioara atat catre babord cat si catre tribord;
- aici lucrurile par OK;
Ce am considerat eu ca fiind corect bazandu-ma numai pe bunul simt:
- nu cred ca puntea inferioara are selatura in acea zona;
- intradosul puntii inferioare ar trebui sa se aseze pe toate traversele coastelor 12 - 16 asa cum indica si ghidul;
Cum am decis sa remediez problema aparuta:
- am adaugat (lipit) adaosuri de furnir pe traversele coastelor 14 si 15 pentru a le aduce in acelasi plan;
- am mai ajustat (pilit, smirgheluit) traversele respective pentru a devenii cit mai posibil coplanare cu celelalte;
- rezultatul este multumitor si alta solutie nu mi-a trecut prin cap;

Se observa in imagine ca traversele coastelor 14 si 15 sunt acum mai inalte.
ATENTIE !!! Ceea ce am prezentat mai sus mi s-a intamplat mie, nu este obligatoriu sa apara si la altii, si nu acuz in acest moment niciun fel de erori de kit.
Si la mine am observat aceeasi problema. Inca nu m-am apucat sa lipesc coastele si de aceea intreb: asezarea puntii s-a rezolvat, dar acele santuri laterale sunt aliniate?
Bafta!
Postat 17 March 2011 - 07:36 AM
daniil, la 16 Mar 2011, 23:54, a spus:
Bafta!
Daca te referi la santurile laterale ale puntii in care vor intra coastele, vom vedea cand va veni puntea.
@Ady Vad ca nici cu imagini lucrurile nu se prea inteleg. In tot topicul nu am vazut nici "coneseori" nici ne-connaisseur-i sa fi facut modificari la coaste.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 17 March 2011 - 08:28 AM
Postat 17 March 2011 - 11:12 AM
Postat 17 March 2011 - 11:46 AM
NightAngel, la 17 Mar 2011, 11:12, a spus:
Probabil ca la aceste santuri se referea.
NightAngel, la 17 Mar 2011, 11:12, a spus:

Stiu asta. Evident ca puntea are selatura continua pe toata lungimea ei. Eu nu spun ca puntea trebuie sa fie orizontala in acea zona, ci numai ca ea ar trebui sa se aseze pe toate traversele.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 17 March 2011 - 11:49 AM
Postat 17 March 2011 - 03:12 PM

Aceasta postare a fost editata de SorinR: 17 March 2011 - 03:14 PM
Postat 17 March 2011 - 03:29 PM
SorinR, la 17 Mar 2011, 15:12, a spus:
Nici mie nu mi se pare concludent daca coastele nu sunt lipite. Numai ca eu am lipit coastele, zic eu, corect si tot a aparut gap-ul (spatiu, luft, interstitiu) de care vorbeam.