Leo2003, la 13 January 2013 - 07:47 PM, a spus:
Chiar daca nu e perfecta parca e mai bine ca cea originala.
Parerea mea e ca nu se poate compara. Deja e o mare diferenta iar cand o sa fie prinsa si grandeea compararea cred ca e jenanta.
@ gobi - eu am venit cu bordeea si imi asum termenul. E drept ca notiunea are mai multe utilizarii printre care si nu numai pentru acea distanta, printre celelalte, si am mai avut mai demult o discutie asemanatoare e si pentru marginea velei. Cel putin asa am invatat eu pe vremuri la marinarie. Daca ,,tovarasul'' a gresit atunci gresesc si eu,. Explicatia era aproximativ ,, vela are dejuramprejur o margine de intaritura sau bordee de care se coase o parama numita grandee''. Treaba e ca termenul e folosit si de persoane care nu au facut aceeasi scoala dar sunt velisti si se refera la aceeasi chestie cand e vorba despre vele. Nu vreau sa fie subiect de o noua disputa, dealtfel nu e un curs de navigatie si oricum eu dupa cum ziceam, ma incapatanez sa folosesc termenul. Sunt unii mai dastepti decat mine si cu toate ca scot niste perle de nu e adevarat se intelege ce vorbesc, dapoi la maruntusuri din astea