Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 10 January 2013 - 09:49 PM
Spunea cineva pe aici, Staric, sau cine, că nu poți învechi/uza doar unul dintre detalii. Dacă te hotărăști să se vadă o anumită uzură pe un detaliu, toate detaliile trebuie să prezinte grade de uzură plauzibile. Eu, cum nu știu cum arată aceste detalii în stare uzată - de tehnicile care realizează asta nici nu mai vorbesc - am zis să reprezint SIB-ul „scos din cutie”. Bănuiesc eu că nici la data intrării în serviciu nu era tocmai-tocmai, că până au montat greementul puteau să murdărească restul binișor, dar mă rog, să zicem că au fost puși să frece punțile etc...
Postat 11 January 2013 - 02:53 PM
Postat 11 January 2013 - 07:21 PM
Pun si eu cateva poze cu micile mele progrese....
Inainte :
Ce am mai lucrat :
Parapetii de la prova i-am facut eu ; cei de la Dea nu se potriveau de nici o culoare...
Streasina de deasupra usilor e facuta tot de mine (aveam o bucatica de lemn de nuc negru) si este facuta dintr-o singura bucata.
Asa cum spuneam m-am hotarat sa fixez mai intai tunurile si apoi sa vin cu filele de bordaj. Am demarat si actiunea asta.
Sub fiecare tun am adaugat :
Rotile sunt nituite nu lipite.
Apoi am incercat sa le distribui cat mai simetric pe punte, am curatat lacul unde era necesar si le-am lipit.
Apoi am inceput sa adaug filele de bordaj.
Pana acum :
Am adaugat si tunurile de la pupa :
Ca bonus un mic ornment ce o sa vina intre usile de la prova :
Saptamana ce vine sper sa reusesc sa inchid complet partea asta si sa incep finisarea.
P.S.
Leo, imi place mult corabia ta.
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 11 January 2013 - 07:27 PM
Postat 11 January 2013 - 07:47 PM
Citeaza
Asa ca una este "scos ca din cutie", alta uzat si alta cu detliile evidentiate.
Scuzati prea lunga dizertatie.
Postat 11 January 2013 - 07:57 PM
Repulse, la 11 January 2013 - 07:21 PM, a spus:
Multam Repulse.
Sa mor de pricep eu cum o sa reusesti sa finisezi bordajul cu tunurile montate. Stiu ca la vremea respectiva am slefuit destul de serios coca. Ba am mai folosit si chit pentru unele gherle evidente. Daca zici tu ca se poate, nu te contrazic dar e anevoios rau.
Postat 11 January 2013 - 10:50 PM
Pe de altă parte, dacă am înțeles bine, traian zice că SIB-ul e cam țipător, „mobilă cu intarsii”, iar el recomandă estomparea nuanțelor, culori care eu voiam să le folosesc la evidențierea detaliilor. Bineînțeles că evidențiere facem când punem manevre fixe negre în loc de negricioase și manevre curente aproape albe în loc de cânepii. Și multe alte detalii - unii lasă toate fierătaniile ca alama furbișată, tocmai ca să se vadă (eu cred că sunt din bronz sau fier forjat, așa că le vopsesc, bronz sau negru, însă așa se văd mult mai greu). Cred că pe undeva este un compromis.
Postat 11 January 2013 - 11:02 PM
@ Repulse - nu vreau sa iti tai elanul, da-i 'nainte cu tupeu, dar oricat ti-ar place sa finisezi sunt portiuni care trebuiesc slefuite in lung pentru o suprafata plana si uniforma. Printre saborduri e cam greu, o sa iti ramana cate un ,,guleras''
la fiecare. Asta pentru cei mai nazurosi ca altfel suprafata ar trebui sa fie cam ,,una'' din filare deci nu e prea mult de rectificat. Spor!
Postat 11 January 2013 - 11:53 PM
Postat 12 January 2013 - 12:41 AM
Pai usile tunurilor le pun ulterior, dupa ce inchid corabia. Daca te-ai referit la deschizaturile prin care ies tunurile : astea le trasez pe filele de bordaj apoi le tai la dimensiuni inainte sa le fixez definitiv...
Am foarte multa rabdare ; daca as putea s-o folosesc si in alte domenii he he...
O sa o scot la capat.
Postat 12 January 2013 - 09:16 PM
M-am apucat de vela mare. Am lipit sablonul cu scotch dublu adeziv si am insemnat cusaturile pentru ferte.
Am scos sablonul si am trasat liniile cusaturilor.
Am tras la masina tighelurile respective. Pasul tighelului 2mm
Apoi am relipit sablonul pe material in vederea croirii velei. Atat pentru azi ca am obosit si fac prostii.