Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 03 January 2013 - 11:25 AM
@jack: asa e cum zici, multe manevre sunt suprapuse. Eu am constatat, dupa ce am apucat sa fac vreo doua suprapuneri, si dupa ce mi-au iesit ochii din orbite studiind planurile ca raman destule cavile libere pentru fiecare catarg in parte asa ca acolo unde instructiunile nu sunt clare, gen "se indreapta spre parapet" am folosit fara remuscari cavilele libere ramase... Pana la urma am reusit sa leg toate manevrele (parca asa le zice) la cavilele corespunzatoare de asa maniera ca sa aiba si o oarecare logica in functionare. Numa ca mi-am blestemat zilele!! Am regretat de multe ori ca nu am mainile unui pianist sau macar ale lui ET din filmul cu acelasi nume... O nedumerire pe care o am si eu e legata insa de niste scripeti dubli de pe straiurile trinchetului si catargului mare care raman neutilizati. Ce ar trebui sa treaca prin ei? Ca in instructiuni nu arata ca ar trece si la vela mare si trinca buline cum au gabierii si zburatorii.
Postat 03 January 2013 - 01:40 PM
Am luat măsuri de protecție să nu-și rupă gâtul marinarii.
Gobi, merge gabia? L-am întrebat pe Gobi, căci el a dat sugestia, dar sunt binevenite comentariile oricui.
Cu manevrele mobile și eu mi-am bătut capul, dar încă nu mi-am actualizat planurile date de DeA. Am găsit explicații detaliate cu planul manevrelor de la Gorch Fock și incerc să deslușesc logica lor (bănuiesc că în secolul al XVII-lea nu erau mai proști cu logica manevrelor). După ce înțeleg cum vin, care este direcția (cât mai puține schimbări de direcție = scripeți) o să înțeleg și unde trebuie legate. Sigur că mi-ar fi util un plan corect, elaborat de un expert. Aș „da o bere”, cum se obișnuiește.
Gobi, merge gabia? L-am întrebat pe Gobi, căci el a dat sugestia, dar sunt binevenite comentariile oricui.
Cu manevrele mobile și eu mi-am bătut capul, dar încă nu mi-am actualizat planurile date de DeA. Am găsit explicații detaliate cu planul manevrelor de la Gorch Fock și incerc să deslușesc logica lor (bănuiesc că în secolul al XVII-lea nu erau mai proști cu logica manevrelor). După ce înțeleg cum vin, care este direcția (cât mai puține schimbări de direcție = scripeți) o să înțeleg și unde trebuie legate. Sigur că mi-ar fi util un plan corect, elaborat de un expert. Aș „da o bere”, cum se obișnuiește.
Postat 06 January 2013 - 05:16 PM
Am pus si arboretii zburatorilor cu sarturile straiurile si patarantinele.
Din pacate, maine incep serviciul si iar apare problema timpului liber.
Mai e o problema. In acest moment nu stiu cu ce ar fi mai normal sa continui. Ma poate sfatui cineva?
Din pacate, maine incep serviciul si iar apare problema timpului liber.
Mai e o problema. In acest moment nu stiu cu ce ar fi mai normal sa continui. Ma poate sfatui cineva?
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 06 January 2013 - 05:26 PM
Postat 06 January 2013 - 06:25 PM
sfaturi, cat doresti, leo , poti sa incepi sa montezi velele pe vergi, apoi sa fixezi vergile la locul lor , cu tot cu vela. poti sa incepi cu vela din prova, pentru ca e singura, daca nu ma insel, si nu te pierzi in ate. s.a.m.d... nu timpul este o problema, ci tu. doar tu il administrezi.
Postat 06 January 2013 - 08:21 PM
Leo2003, stai liniștit, că nici eu nu mai am timp.
Gobi, la navele adevărate am văzut grijele inclusiv pe sarturile arboreților, dar pe machete n-am prea văzut. Ceva îmi spune că marinarii trebuiau să se urce dacă se rupea ceva sau se bloca vreo macara acolo sus. Leo a pus la gabieri, ceea ce eu încă n-am apucat, dar nu văd să fi pus la arboreți. Deci, să punem la arboreți, sau e mai mare daraua decât ocaua?
Gobi, la navele adevărate am văzut grijele inclusiv pe sarturile arboreților, dar pe machete n-am prea văzut. Ceva îmi spune că marinarii trebuiau să se urce dacă se rupea ceva sau se bloca vreo macara acolo sus. Leo a pus la gabieri, ceea ce eu încă n-am apucat, dar nu văd să fi pus la arboreți. Deci, să punem la arboreți, sau e mai mare daraua decât ocaua?
Postat 06 January 2013 - 08:50 PM
Asta e, mai trebuie sa si muncim.
Io grijele la arboreti nu pun nici mort. Am vazut si cu si fara. Daca vor matelotii sa se cocoate pana la mar, n-au decit sa faca ca maimutele. Acu, pe bune, am intrebat chestia asta pe un modelist cu experienta. Mi-a zis ca nu e musai.
@gobi Multam fain. Asa am sa fac. Numai ca trebe sa modific, nitel macar, velele primite. Macar grandee sa le pun.
Io grijele la arboreti nu pun nici mort. Am vazut si cu si fara. Daca vor matelotii sa se cocoate pana la mar, n-au decit sa faca ca maimutele. Acu, pe bune, am intrebat chestia asta pe un modelist cu experienta. Mi-a zis ca nu e musai.
@gobi Multam fain. Asa am sa fac. Numai ca trebe sa modific, nitel macar, velele primite. Macar grandee sa le pun.
Postat 07 January 2013 - 06:57 PM
Ai dreptate preamarite Z. Fontul e orientativ. Acu' am vorbit cu "gravorul" si am lasat fontul la latitudinea lui. Asa ca nici io nu stiu cum va iesi la final. Daca nu-mi place fac alt timbru. Vi-l arat poimaine ca maine nu poci. Maine am paranghelie - de, unii o fac mai tarziu - si nu mai trec pe la atelier.
L.E. Multam gobi. Sa vaz daca mai pot sa schimb ceva in legatura cu fontul.
L.E. Multam gobi. Sa vaz daca mai pot sa schimb ceva in legatura cu fontul.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 07 January 2013 - 07:42 PM