Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 11 December 2012 - 04:32 PM
Z-mare, la 11 December 2012 - 01:07 PM, a spus:
Intradevar panzele sunt cele livrate de DeA, nemodificate. Si mie mi s-au parut tivurile cam mari dar din pacate nu am cu ce sa le modific. Asa cum spunea si Jack sunt montate cu tivul spre pupa. Cat despre parame pot sa spun ca am folosit asa cum mi-au recomandat cei mai vechi in ale modelismului macrameu din cel mai subtire si asta a iesit.
Postat 13 December 2012 - 12:09 PM
Si eu lucrez la SIB de ceva vreme si ma bucur ca e aproape gata . Insa pe masura ce avansez planurile mi se par tot mai proaste si nu se potrivesc cu instructiunile. Eu nu am respectat instructiunile pentru a ridica panzele, am incercat sa folosesc planurile date de DeA si informatiile de pe topicul Santa Locadia. Problemele principale sunt legate de planurile catargelor unde nu sunt figurati toti scripetii, la fel si pentru vergi, acum folosesc si instructiunile si tot gasesc piese in plus. Alta ciudatenie (aici e posibil sa fie vorba de lipsa mea de informatii) este ca manevrele nu se leaga simetric la cavile, in planuri, dar in instructiuni se leaga simetric, aici am respectat instructiunile ca mi se pare mai normal asa. Revenind la problema cu catargele, la trinchet (ca acolo lucrez acum) sub gabie sunt 3 perechi de scripeti, si par a fi folosite doar doua, una pentru balansine si una pentru strangatori, are cineva idee la ce serveste a treia ? iar sub cruceta este doar o singura pereche si tb sa fie doua, aviz celor care nu au montat inca etajul 2.
Postat 16 December 2012 - 07:16 PM
P1100184.jpg
P1100185.jpg
P1100186.jpg
P1100189.jpg
O sa ma apuc in curand de bibilit chestii miniscule si "misterul funiilor"
Zi buna voua.
Buna seara , ma bucur ca sunt multi care lucreaza la acest Galion , am aut mult de asimilat de la toti,. Va multumesc.
Postat 16 December 2012 - 09:12 PM
Corabia asta nu are patarantine la trinchet? Nu le-am gasit in planuri.
Daca are si nu le-am gasit eu, scuze si dau fuga la un control oftalmologic de urgenta.
Dca n-are, de ce n-are si daca trebuie. Eu ma gandesc ca trebuie . De ce ar fi trinchetul mai fraier decat ceilalti arbori ca doar el e "fruncea"?
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 16 December 2012 - 09:13 PM
Postat 17 December 2012 - 10:00 AM
Postat 17 December 2012 - 10:26 AM
O sa folosesc fizarea la portsarturi ca in figura de mai jos care se incadreaza in epoca. Nu stiu insa unde se prinde capatul paramei intinzatorului patarantinei. Se fixeaza de patarantina asa ca la sarturi sau de vreo cavila?
Traianeee..., Criooos... Gobiii...etc. ziceti si voi ceva. Nu ne lasati sa murim in chinuri.
@baloo57 Si nu ne-o arati si noua???
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 17 December 2012 - 11:09 AM
Postat 17 December 2012 - 11:46 PM
O sa le montez totusi cumva(poate doar una) sa mai echilibrez putin trinchetul.
Aceasta postare a fost editata de jack: 18 December 2012 - 12:01 AM
Postat 18 December 2012 - 12:55 PM
Si mai e o problema, de aceasta data mult mai naspa. Se pare ca profesorii nostrii au cam disparut de pe forum, sper ca temporar, si am ramas "fiii ploii". Asta "ne cam incurca itzele".
Postat 18 December 2012 - 01:23 PM
Pe de alta parte am vazut ca in fig. 1 din schite apar si pe portsartul trinchetului doua capete de berbec spre pupa (fara a se preciza daca de astea ar trebui legate pataratinele)
@jack - cred ca si eu am montat portsarturile pe dos, sa vad daca pot sa dau doua gauri suplimentare, daca nu, citat din clasici in viata, "Asta e. Asa raman."
Aceasta postare a fost editata de panzerseba: 18 December 2012 - 01:26 PM
Postat 18 December 2012 - 02:07 PM
Sa mor daca astia cu kit-urile lor nu-s batuti in cap. Mai mult ii incurca pe astia mai aburici, ca mine.
Pentru mine e clar si asta din ce am vazut prin cartile de modelism si nu de prin kit-urile lu' peste prajit.
In consecinta voi face cum am vazut in carti:
- La trinchet - o pereche patarantine de la cruceta gabierului si o pereche de la arboret.
- La arborele mare nu-s probleme.
- La artimaon - o pereche patarantine de la arboret.
Dixit.
Cand ma apuc de treaba numai Dumnezeu Dragutul stie, ca timp... nexam in aceasta perioda. Sper sa nu ma apuce Sf. Ion 2014, ca, de ziua lui in 2013 precis nu va fi gata.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 18 December 2012 - 02:35 PM