Eu ziceam că am primit trei piese identice, cu traverse, care vin în zonele încercuite cu roșu. La trinchet și arborele mare acolo nu sunt gabii (platforme), ci doar traversele, dar arboreții respectivi au câte patru sarturi. Cred că și acolo vin întinzătoare de sart, dar cică acolo capetele de berbec ar fi mai mici, de 4 mm (astea de acum au 5) însă mă îndoiesc că DeA se complică cu două tipuri diferite de capete de berbec.
La bompres este o „combinație” între traverse mici și o mică gabie. Eu cred că acolo sarturile vin mai lateral decât la tine, adică ca la zonele roșii de la catarge. Chestiune de descompunere a forțelor.
M-am mai uitat la vele. Parcă civada și contracivada vin ambele sub bompres. Până la urmă cum e?
@pasionatul: Eu m-am fript tăind bagheta coloanei trinchetului la 252 mm și a trebuit s-o „lipesc” la loc, că gabia trinchetului venea prea jos și nu încăpea trinca, a cărei înălțime este de 110 mm, și mai trebuie ca sub gabie să încapă verga ei și macaralele. Acum aștept să vină și coloana arborelui mare și o să văd apoi alinierea gabiilor, deci cât trebuie să tai din coloanele trinchetului și a arborelui mare. De notat că vela mare are înălțimea de 145 mm și și acolo trebuie să încapă sub gabie verga ei și macaralele.
LE:
@Zoltan190D: Acum am văzut postarea dv. Mulțumesc pentru informații.
Deci, scutul ar fi al Toscanei, coroana și lanțul din partea de jos ale Aragonului, iar ramura verde a Spaniei moderne. Ziceți să revopsesc scutul, galben cu 5 puncte roșii și unul albastru?
Aceasta postare a fost editata de pe_dos: 03 September 2012 - 08:57 PM