CristiS, la 5 Mar 2011, 16:52, a spus:
Multumesc de aprecieri, intii de toate.
Cit despre coaste - evident ca mi-au dat de furca....
DAR! - le-am intarit lipiturile pe exterior cu aracet (de-ala care se usca transparent, deci nu afecteaza extetic); apoi - cind incepi sa le pui toate la locul lor, cu rabdare - se aseaza fiecare unde trebuie... Problema o sa fie cind apar urmatorul set de punti si n-or sa potriveasca :) de-aia ne tot zic batrinii sa avem rabdare :D Da' om scoate-o cumva la capat si astia mai nerabdatori :)
Si - un sfat primit aseara de la DGDaniel, a propos de jocul coastelor: sa incercam lipirea initiala, "pe pozitie", cu superglue si abia apoi sa adaugam aracetul. Eu unul o sa incerc sigur miercuri cind vine no. 6 :)
Longinus, la 5 Mar 2011, 12:19, a spus:
...si sa-ti traiasca fata.
Din toate cate le-ai spus,eu am o singura...hai sa zic ,remarca.
Daca ai distante/spatii de umplut-ceea ce este aproape inevitabil,amesteca rumegus de lemn (cat poti tu de fin) cu niscai adeziv si umple spatiul gol.Eu atunci cand am facut HMS Victory ,am avut cam aceleasi probleme (inca odata spun,mi se par de neevitat in cazul kiturilor produse pe banda). Personal am procedat prin aplicarea de superglue si imediat peste , rumegus din lemn(mai fin sau mai putin fin, dupa cum am gasit pe masa de lucru).Cand toata "umplutura"s-a-ntarit,am dat la smirghel(cu granulatie adecvata) si gata problema.Puteam da si cu chit fin pentru lemn,dar pe ala nu prea prinde baitul,sau lasa o nuanta diferita fata de restul lucrarii.
Mentiune speciala pentru tehnica de lustruire/slefuire expusa de Crios(frecarea cu lemn de brad).Bine de luat aminte.
Saru'mina de respecte :) Si de urari (pe linga pitica din poza, care acuma are 9 jumate - mai am una care luna asta in 20 face 4 si un piticot de 1 an si 2 luni :)) )
Si multumesc de ideea cu rumegusul (cu ce se aduna de la pilituri - ar trebui sa ajunga sa umplem golurile; de fapt - cre' ca de-aia e si facut asa kitul :)))
SorinR, la 5 Mar 2011, 12:21, a spus:
Sper numai sa o si termin inaintea lor