jack, la 09 August 2012 - 09:56 AM, a spus:
A, scuze, eu am înțeles că stâlpișorii ar fi ceva ca cei de la balustrade, pe care să-i pui între profilul cavaletului și fundul navei, dar ai probleme cu stabilirea lungimii lor. Eu pentru aia dădeam o soluție. Cum zice și Traian, o poză lămurește lucrurile.
@cristikc: M-am uitat la materialele care au apărut la ruși, dar nu apare nicăieri unde ar putea fi puse toate ferestrele, așa că nu m-am lămurit.
La cabina căpitanului trebuie două, iar la careul ofițerilor (dedesubt) patru, plus ușa. Restul nu știu unde pot veni. În pagina 276 a acestui topic cristi2004 a plasat una la cabina căpitanului, deasupra cuștii cârmaciului. O bucată (tăiată) din a opta ar putea fi plasată la careul ofițerilor la tribord, simetrică cu cea de la babord. dar asta nu se arată nicăieri, și poate lipsi foate bine. Dacă ții neapărat să pui jumătatea aia acolo, tai fereastra mea (a opta) în două și-ți trimit o jumătate.
Opt ferestre ar fi necesare dacă se face corabia cu ambele borduri închise, caz în care careul ofițerilor ar necesita 6 ferestre, iar cabina căpitanului două.