Postat 06 August 2012 - 11:58 AM
@laly: Trebuia să inventez interioare, să fac ferestrele transparente, găuri în dreptul lor... Pentru mine era prea mult. Am văzut poza rusului, cea cu lămpașe în interior, dar interioarele lui erau golașe. Am zis că nu fac.
----
Am rămas rău în urmă cu asamblarea. Am făcut o mulțime de detalii, dar nu le-am lipit, în ideea că până sunt operații „de forță” (apăsări, ciocăneli) să nu se lovească. Însă acum s-a ajuns la arboradă, așa că nu mai pot amâna. Mă apuc să montez sabordurile. La mine, capacele lor vor fi acționate de o singură parâmă, legată de un inel trecut prin urechea existentă. Pe covertă (unde se vede, că sub covertă nu mă complic) aceată parâmă va fi voltată pe un tachet. Unde să pun tachetul pe parapet: în dreapta tunurilor, în stânga lor, sau simetric în cele două borduri, caz în care să le pun spre prova sau spre pupa? Șii... explicația dacă se poate, de ce tocmai așa, că sunt curios. Dacă ar fi după mine, le-aș pune asimetric în borduri, întotdeuna în stânga tunului, pentru dreptaci.