florinx, la 31 July 2012 - 06:40 PM, a spus:
am vazut prin diferite muzee nave,dar ce ma frapat ,ca indiferent cat de bine era executat modelul, postamentul era facut din esente rare,si foarte bine finisat;
Am spus de cateva ori, cavaletul e cartea de vizita a modelului, el singur putand fi o mica opera de arta. respectul pe care modelistul il acorda modelului sau se oglindeste si in grija cu care lucreaza cavaletul iar un element esential al cavaletului e timbrul, acea bucatica de ceva pe care e trecuta identitatea modelului si care la randul sau poate fi o mica opera. Ceea ce ofera DeAg, e un cavalet comun, nepersonalizat si avand in vedere ca e comanda inafara revistei s-ar fi putut bucura de o atentie ,,mai atenta''
Leo - varianta de sus mi se pare mai interesanta. S-ar putea lua in considerare placarea cu furnir de mahon pe suprafetele plane si canturi cu un furnir contrastant. Bratele pot fi ceva mai scurte si eventual cu cate un ,,melc'' pe capete in genul cum sunt capetele de la griful de vioara. Pentru timbru as opta pentru tabla de alama sau cupru de 0,3 mm lucrat in tehnica ,,metaloplastie''.
,,
Pe prosti nu ii doare prostia dar durerea provocata celorlalti e insuportabila''