Buna seara
Nu pot fi prompt in raspunsuri in permanenta, mai sunt si plecat de acasa ca tot omul pentru asigurarea traiului zilnic. Intai sunt dator o scuza lui ACHRISTIAN. Nu am intentionat sa te necajesc cu ornamentele, am fost cam superficial dar mai am si eu zile proaste si o mai stalcesc. Era una din ele. Nu am nimic cu calutii, sunt dragutei doar ca nu mi-i imaginez ca ornament pe o nava razboinica. Cadreaza mai mult la navele de agrement. Cu vopseaua e in regula dar cred ca ar trebui stearsa putin pe nervurile proeminente atat cat acestea sa iasa in evidenta. Daca vrei sa ii lipesti nu am nici o obiectie dar eu as incerca sa le dau o alta utilizare prin gospodarie. Am facut o confuzie cu ornamentul de la pupa, considerandu-l galion. Ma mentin pe parerea ca e prost realizat, se poate incerca o retusare cu o freza pentru a-i da ceva finete sau mai curand ,,metoda Leo'' nu neaparat cu clama de par, sunt si alte posibilitati. Imi place si mulajul cu fata sfantului, chiar si asa neretusata e mult mai realista decat ce da chitul, mai ales ca nu toate sculpturile ornamentale de la navele vremii erau realizate de mari sculptori si toate reparatiile ulterioare lansarii erau suportate de buzunarul comandantului care de obicei apela la tamplarul bordului. Ar fi bine de retinut pentru posibile situatii asemanatoare, niciodata nu critic munca unui om indiferent cum arata rezultanta, respect atat vointa cat si efortul depus. Daca se poate dau un sfat sau o parere care poate ajuta dar nu critic. In schimb intotdeauna critic un produs pentru care se plateste si nu e ceea ce ar trebui sa fie si aia s-a vrut cu ,,jenantele''.
Pentru legatura ancorei, informatia data de Leo e in regula. Se pot gasi si alte noduri dar sunt asemanatoare, o cautare cu gogu - noduri marinaresti si sapaturi la nodurile de ancora. Atasez si eu o imagine cu un nod si una cu mai multe modele de nod nu numai de ancora dar utile pe parcursul constructiei. ACHRISTIAN, al tau nu e bun.
Pentru pozitionarea si numarul coarnelor e bine de asteptat montarea catargelor, pozitia lor e data de manevrele curente de la vergi, oricum sunt aferente fiecarui catarg si inapoi de acesta.
Cosminator, intentia e de invidiat dar luand-o pe latura practica, cu cat te-ar costa un plan bun pentru o ,,HMS'' ti-ai putea lua un chit al aceleiasi, de buna calitate cu planuri de montaj incluse. Eu nu as incepe cu planuri daca e de facut o investitie, as cauta carti despre cum se face cand ai planuri.
Aceasta postare a fost editata de traian: 26 July 2012 - 09:12 PM