raducindrea, la 5 Mar 2011, 00:07, a spus:
Relativ la "problemele" aparute - imi permit sa fac trei remarci: prima - problema gaurilor pentru catarg exista; poti sa le freci cit vei, sa le pilesti cit vrei - cind le montezi definitiv - puntea 1 cu 2 se aliniaza perfect - teuga nu; sau teuga cu 1 perfect, 2 nu; catargul va intra - dar un pic fortat (ceea ce nu cre' ca e neaparat rau!); dar nu cred ca e vreo sansa de potrivire daca nu se pileste macar un pic! (poate greii stiu ceva smecherii pe care noi "eshtia" nu le stim...)
Gaurile nu se aliniau nici la editia de acum 5 ani. Deci, asa cum am scris si in alt post, pilit, verificat cu o bagheta rotunda cu diametrul egal cu cel interior al inelor, lipirea inelelor sa se faca atunci cand cele 3 gauri sunt aliniate. In cazul in care s-a pilit prea mult se pot face alte inele cu diametrul exterior mai mare sau chiar cu conturul exterior patrat.
a doua - constatat pe propira piele, care piele nu a indreptat DELOC piesele, care is FOARTE strimbe: odata ce ajungeti la lipire finala - se aseaza toate fain la locul lor (la cit de subtirele si firave sint - nici nu ma mira; si a propos de asta - la mine in kit - coasta 12 sau 13 - nu mai stiu exact - era de-a dreptul plesnita...deci la un pic de fortare in directia "corecta" - se rupea in doua);
deci problema cu coastele strambe nu-i tocmai o problema asa cum nici cea a puntilor "elice" nu-i problema
exemplu: puntea teuga, in partea mai lata a trapezului pe care il formeaza - desi in toate pozicile din revista se potriveste PERFECT cu virfurile celei de-a treia coaste - in realitate ramine si de-o parte si de cealalta cite un spatiu de cca 1 mm (daca nu mai bine) intre cele doua; si daca restul problemelor de gen de pina acuma - se pot si se vor rezolva intr-un fel - asta chiar nu vad cum are sa se rezolve... da' din nou - poate nu stiu io....
O solutie ti-a dat Longinus eu mai spun doar ca atat in fata cat si in spate trebuia ca filele din margine babord si tribord sa aiba continuitate peste capatul coastelor 1 si 3.
raducindrea, la 5 Mar 2011, 17:24, a spus:
Da' om scoate-o cumva la capat si astia mai nerabdatori :)
Cu siguranta!
Sa-ti traiasca micutii!
Leo2003, la 5 Mar 2011, 17:46, a spus:
E si multa lume OK p'aici.
Asa ziceam si eu.
Bafta!