Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 26 July 2012 - 08:30 AM
Postat 26 July 2012 - 10:45 AM
Cosminator, la 26 July 2012 - 07:06 AM, a spus:
Ornamentul si calutii luati separat *(in poza facuta de tine) nu-mi inspira prea mare incredere. Adica nu m-as fi grabit sa le lipesc. In cealalta postare cu ele montate, sincer nu-mi place cum da. Poate este fotograful de vina iar incadrarea e deficitara. Ia incearca o abordare frontala a ornamentului dar sa intre in cadru si felinarul.
In ceea ce privesc calutii raman la parerea anterioara. Nu au ce cauta acolo. Sunt prea mari in comparatie cu geamurile.
Buna ziua!@Cosminator, pentru a fi mai explicit ,iti recomand sa pui si tu ceva poze cu ce ai lucrat si tu,nu de alta ,dar poate inteleg mai bine.Spor!
Postat 26 July 2012 - 12:15 PM
Salutare! Ma refeream la poza, poate unghiul , poate lumina nu stiu. Incearca o poza din alt unghi.
In ceea ce priveste lucrarea mea, inca nu e. Acum sunt la partea de strans informatii. Orice ma poate ajuta in viitorul imediat.
In legatura cu SIB-ul m-am trezit tarziu dar devreme, zic eu, pentru HMS. Problema e ca nu mai am rabdaresi uite asa am luat net-ul la cautare. Am dat de un site de pe care pot comanda planurile lui Victory dar cered ca voi comanda lua planurile la toata gama HMS.
Postat 26 July 2012 - 12:36 PM
Leo2003, la 26 July 2012 - 10:32 AM, a spus:
DSCF0002.JPG DSCF0001.JPG
Parama e facuta de mine ca sfoara furnizata a jenanta. Nodul de ancora propus chiar ca e de tot rasul.
Nu ii prea scurta parama ?
Pentru a putea face un "sul" si sa il asezi pe puntea inferioara am impresia ca parama ar trebui sa fie mai lunga un pic. Eu am pregatit parame de 80 si 100 cm si o sa vad eu la cat le ajustez dupa montarea ancorei pe galion.
Aceasta postare a fost editata de titishor: 26 July 2012 - 12:36 PM
Postat 26 July 2012 - 01:52 PM
Pentru cine nu stie cum trebuie sa arate un nod de ancora pun mai jos o schema.
Si inca doua poze:
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 26 July 2012 - 02:24 PM
Postat 26 July 2012 - 02:40 PM
Io l-am facut pe ala, nr.1.
L. E. Am uitat sa va zic... Parama mea e impletita din macrame si are 1.4mm diametru. Am incercat si cu 0.8mm dar arata naspa.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 26 July 2012 - 02:58 PM
Postat 26 July 2012 - 07:23 PM
Cosminator, la 26 July 2012 - 12:15 PM, a spus:
Cosminatorule io zic sa o iei mai incet. Vrei tu sa termini chiar toata "gama" HMS. Nu e cam mult? Cred ca mai intai ar trebui sa vezi ce inseamna acea abreviere HMS.
Bafta!
@gorgoth Bine ai venit! Pana aici este promitator. Atentie pe la etrava aia. Interesant si ornamentul din pupa. Tribordul nu ni-l arati?
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 26 July 2012 - 07:28 PM
Postat 26 July 2012 - 09:10 PM
Nu pot fi prompt in raspunsuri in permanenta, mai sunt si plecat de acasa ca tot omul pentru asigurarea traiului zilnic. Intai sunt dator o scuza lui ACHRISTIAN. Nu am intentionat sa te necajesc cu ornamentele, am fost cam superficial dar mai am si eu zile proaste si o mai stalcesc. Era una din ele. Nu am nimic cu calutii, sunt dragutei doar ca nu mi-i imaginez ca ornament pe o nava razboinica. Cadreaza mai mult la navele de agrement. Cu vopseaua e in regula dar cred ca ar trebui stearsa putin pe nervurile proeminente atat cat acestea sa iasa in evidenta. Daca vrei sa ii lipesti nu am nici o obiectie dar eu as incerca sa le dau o alta utilizare prin gospodarie. Am facut o confuzie cu ornamentul de la pupa, considerandu-l galion. Ma mentin pe parerea ca e prost realizat, se poate incerca o retusare cu o freza pentru a-i da ceva finete sau mai curand ,,metoda Leo'' nu neaparat cu clama de par, sunt si alte posibilitati. Imi place si mulajul cu fata sfantului, chiar si asa neretusata e mult mai realista decat ce da chitul, mai ales ca nu toate sculpturile ornamentale de la navele vremii erau realizate de mari sculptori si toate reparatiile ulterioare lansarii erau suportate de buzunarul comandantului care de obicei apela la tamplarul bordului. Ar fi bine de retinut pentru posibile situatii asemanatoare, niciodata nu critic munca unui om indiferent cum arata rezultanta, respect atat vointa cat si efortul depus. Daca se poate dau un sfat sau o parere care poate ajuta dar nu critic. In schimb intotdeauna critic un produs pentru care se plateste si nu e ceea ce ar trebui sa fie si aia s-a vrut cu ,,jenantele''.
Pentru legatura ancorei, informatia data de Leo e in regula. Se pot gasi si alte noduri dar sunt asemanatoare, o cautare cu gogu - noduri marinaresti si sapaturi la nodurile de ancora. Atasez si eu o imagine cu un nod si una cu mai multe modele de nod nu numai de ancora dar utile pe parcursul constructiei. ACHRISTIAN, al tau nu e bun.
Pentru pozitionarea si numarul coarnelor e bine de asteptat montarea catargelor, pozitia lor e data de manevrele curente de la vergi, oricum sunt aferente fiecarui catarg si inapoi de acesta.
Cosminator, intentia e de invidiat dar luand-o pe latura practica, cu cat te-ar costa un plan bun pentru o ,,HMS'' ti-ai putea lua un chit al aceleiasi, de buna calitate cu planuri de montaj incluse. Eu nu as incepe cu planuri daca e de facut o investitie, as cauta carti despre cum se face cand ai planuri.
Aceasta postare a fost editata de traian: 26 July 2012 - 09:12 PM
Postat 27 July 2012 - 09:57 AM
Postat 27 July 2012 - 10:18 AM
doru2, la 27 July 2012 - 10:02 AM, a spus:
Nu se poate, la orice nava ,,linia ancorei'' se odihneste intr-un spatiu special destinat. Vinciul sau cabestanul servesc doar la manevrare. Gandeste cam ce dimensiuni ar trebui sa aiba un tambur pe care sa infasori macar 50 m de parama cu un diametru de 7 - 8 cm. Poate ai vazut tamburii cu cablu de la renel.