traian, la 21 July 2012 - 07:52 PM, a spus:
mi se pare cam mica barcuta.
Da, e „cam” mică.
Conform lucrării „Ship Modeling from Stem to Stern” de Milton Roth ceea ce s-ar dori (cu cârmă) ar fi o
yawl barge, a cărei dimensiune minimă (cu min. 4 perechi de rame pe două rânduri) este de 24 ft, adică 7,3 m. La scara 1:50 asta ar veni de 146 mm, nu încape pe SIB.
Fără cârmă, cu 2-3 perechi de rame pe două rânduri ar fi o
gig, a cărei dimensiune minimă (cu min. 2 perechi de rame) este de 20 ft, adică 6,1 m. La scara 1:50 asta ar veni de 122 mm, care cu greu ar putea fi amplasată pe bocaportul SIB-ului, dar puțin înghesuit s-ar putea.
Fără cârmă, cu o singură pereche de vâsle pe un rând ar fi o
dinghy, a cărei dimensiune minimă este de 12 ft, adică 3,7 m. La scara 1:50 asta ar veni de 73 mm, mai mare decât cea dată de DeA.
Cea dată de DeA are 65 mm, ceea ce la scară reală este de 3,3 m, adică de aproape 11 picioare, foarte-foarte mică. Nici vorbă de 4 banchete, cum zice DeA.
Eu,
în topicul în care o fac velier o consider la scara 1:72, adică de lungimea 4,7 m = 15.3 ft, dimensiune rezonabilă pentru un dinghy, dar nu pentru cele cu mai multe perechi de vâsle.
----
Da, eu o să mă duc la vot, chiar dacă pentru asta trebuie să fac un drum de câțiva km. Nu mi-e indiferent. Nu „politic”, nu „civic”. Pur și simplu pentru ocupația mea contează.
@Leo2003: Conform heraldicii, însemnele de tip stemă trebuie să fie pe scut. Chiar și pe scut oval, „de domnișoară”.
----
Cu ferestrele, eu am renunțat să decupez ochiurile de geam. Nu m-am apucat încă, deoarece mâine vin și celelalte piese pe care vreau să le vopsesc deodată. După vopsire, în ochiurile de geam voi lipi mici bucățele 3 x 4 de hârtie albastru foarte deschis și voi lăcui mat pe deasupra, dând impresia de sticlă translucidă. Cu felinarul am un plan mai complicat, îl las pe mai târziu.