Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 15 July 2012 - 05:14 PM
Leo,intentionezi sa scoti coastele pe care ai construit modelul si sa plantezi altele ,false, mai aproape de scara reala? in situatia in care renunti la coastele existente, ar fi bine , inainte de operatiunea asta sa invelesti barcuta cu un celofan, o punga ceva, si sa torni o matrita din ipsos, care sa te ajute sa o tii adunata cat le montezi pe celelalte. in caz contrar, va avea tendinta sa se deformeze... succesuri.
Postat 16 July 2012 - 10:22 AM
Am mai continuat treaba la barcuta.
Am taiat barcuta de pe cala de montaj folosind traforajul, apoi cu minifreza am dat jos resturile de material. In final am subtiat nitel varful coastelor.
Apoi m-am ocupat de paiou. Am facut un sablon masurand distanta intre coaste si latimea interiorului coastei in zona unde se va aseza paioul. Linile de decupare ale paioului au fost transpuse si pe dosul foii pe care am facut sablonul. Am taiat filele de 3m pe jumate si le-am lipit la capete pe sablon. Intre coaste, am rigidizat filele paioului cu niste traverse.
Apoi am lipit paioul. A iesit ce se vede.
Urmeaza curentii, banchetii, copastia si ce-o mai fi p'acolo.
Am taiat barcuta de pe cala de montaj folosind traforajul, apoi cu minifreza am dat jos resturile de material. In final am subtiat nitel varful coastelor.
Apoi m-am ocupat de paiou. Am facut un sablon masurand distanta intre coaste si latimea interiorului coastei in zona unde se va aseza paioul. Linile de decupare ale paioului au fost transpuse si pe dosul foii pe care am facut sablonul. Am taiat filele de 3m pe jumate si le-am lipit la capete pe sablon. Intre coaste, am rigidizat filele paioului cu niste traverse.
Apoi am lipit paioul. A iesit ce se vede.
Urmeaza curentii, banchetii, copastia si ce-o mai fi p'acolo.
Postat 16 July 2012 - 02:28 PM
Am pus curentii si copastia. Copastia am facut-o din balsa de 1mm. Probabil ca aceasta barcuta va sta ca in imaginile de mai jos iar barcuta facuta anterior pe suport, asa cum ziceam intr-un post anterior. Am hotarat sa ma opresc aici cu prezentarea barcutei deoarece restul de acareturi sunt in general demontabile, si, in varianta mea nu se prea vad. Poate am sa le pun, poate nu, si nici nu vreau sa plictisesc lumea cu barcuta mea.
Maine, cel mai probabil, ma voi ocupa de usa si ferestrele din pupa.
Maine, cel mai probabil, ma voi ocupa de usa si ferestrele din pupa.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 16 July 2012 - 02:35 PM
Postat 17 July 2012 - 12:25 PM
Asa cum va ziceam, azi usa si ferestre.
Piesele sunt gravate si taiate laser dupa desenele facute de mine in AutoCAD.
Pretul, fara material 30 lei.
Material folosit - placaj de aviatie mesteacan, grosime 0.4mm.
Momentan culoarea este "natur, dar, probabil , il voi da cu bait "stejar", dupa care nitel ulei de in.
Glajda din scotch mat mozolit cu acrilica verde albastrui. Nu decupez ferestrele si nu vreau sa se vada bordajul prin glajda.
Naspa e ca nu are "stralucirea" sticlei. O sa incerc sa remediez cu niste lac de unghii. Alta idee n-am.
Astept sugestii.
P.S. Daca vrea cineva ii dau moca fisierul dupa care au fost decupate piesele. Daca vrea si material astept PM.
Piesele sunt gravate si taiate laser dupa desenele facute de mine in AutoCAD.
Pretul, fara material 30 lei.
Material folosit - placaj de aviatie mesteacan, grosime 0.4mm.
Momentan culoarea este "natur, dar, probabil , il voi da cu bait "stejar", dupa care nitel ulei de in.
Glajda din scotch mat mozolit cu acrilica verde albastrui. Nu decupez ferestrele si nu vreau sa se vada bordajul prin glajda.
Naspa e ca nu are "stralucirea" sticlei. O sa incerc sa remediez cu niste lac de unghii. Alta idee n-am.
Astept sugestii.
P.S. Daca vrea cineva ii dau moca fisierul dupa care au fost decupate piesele. Daca vrea si material astept PM.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 17 July 2012 - 12:36 PM
Postat 17 July 2012 - 02:20 PM
Postat 17 July 2012 - 07:39 PM