Sfantul Ioan Botezatorul Sarcina de partid
Postat 06 July 2012 - 02:28 PM
pe_dos, la 04 July 2012 - 06:15 PM, a spus:
Ca eu sunt sau nu de acord e putin relevant. Cine isi face o barcuta cu care sa se dea personal pe balta cred ca o sa fie suficient de constient sa foloseasca niste planuri ca lumea si o sa isi insuseasca tehnica de constructie din alte surse decat DeAgostini.
In ce priveste barcuta de la kit, ma mentin in linia celor afirmate mai devreme, e o constructie strategica, mica pe dinafara dar foarte mare pe dinauntru folosind un efect de unda psiho-pupu, pentru inducerea in eroare a curiosilor. Cine are incredere in producator o face exact asa cum e data, cei care nu sunt afectati de unda psiho o sa o vada in adevaratele norme, ceilalti deja au gasit o cale de a face ceva vizibil pentru toata lumea.
Postat 06 July 2012 - 02:44 PM
Va zic io ca pot, ca m-am dat, si nu o data.
E adevarat ca la capitolul hidrodinamica statea cam prost, dar mi-am facut treaba cu ea punand carligul chiar in buza stufului.
@ SorinR Stiam ca ai pus etamboul gresit. Dar ai dreptate. La cum arata barcuta "merge si asa" cu toate ca nu sunt de acord cu sintagma.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 06 July 2012 - 02:47 PM
Postat 06 July 2012 - 03:09 PM
Leo2003, la 06 July 2012 - 02:44 PM, a spus:
............Va zic io ca pot, ca m-am dat, si nu o data.
Da, da, si daca ai ceva indemanare si cateva chingi poti lega camera cat sa obtii o canoe mai ceva ca alea canadiene doar ca stai cu des'tele in apa. Si daca faci rost si de un galion asa ca unul din poza sa il atasezi pe prova nici nu mai conteaza unde e baza stufului
Postat 06 July 2012 - 03:32 PM
Leo2003, la 06 July 2012 - 03:18 PM, a spus:
Ba, dupa cum se stie sunt o serie de posibilitati de a evita cavitatia, una din ele find asigurarea unui anumit unghi de atac functie si de distanta de la varf la ,,coada''. Conditiile care creeaza cavitatia fiind inlaturate, cavitatea e umpluta si nu ti-o ei.
Postat 06 July 2012 - 06:05 PM
Măi-măi, mă țineți de la treabă. Am īncercat să fac macarale din straturi lipite, ca īn a doua poză pusă de Traian, dar n-am reușit. Motivul: dacă pun lipici mult, se năclăiesc canalele. Dacă pun puțin, lipirea e slabă și neuniformă și la debitare rămān īn mānă cu fărāmituri. Așa că m-am limitat la prima soluție, macarale cu un rai (aka o gaură). Īnsă n-am productivitate pe căldura asta (berea, deh ). Poate māine vă pun o poză cu un tun echipat.
Postat 06 July 2012 - 08:25 PM
Io am facut scripetii simplii si probabil duminica incerc sa-i fac pe cei dublii. Nu am pus poze deoarece o perioada am ramas fara aparat foto. Acu' mi-am amintit ca am aparat si la telefon. Cam asa au iesit. Scuze pentru calitatea imaginii. Am sa revin saptamana viitoare cu poze mai OK.
Dimensiunile scripetelui la gata: 3.8 x 3.3 x 2.3
Cum am procedat:
- material, bagheta de fag cu d=4mm;
- gaurit bagheta cu burghiu 0.7mm cam la 1/3D;
- trasat si taiat canal cu minifreza disc in dreptul gaurilor mai sus mentionate pe semicercul mare; Atentie la de'ste daca e prea cald, recte prea multa bere bauta, va tremura mana, sau aveti doua maini stangi. Si niste ochelari de protectie ar fi bineveniti. Frezele astea disc, subtiri, cine stie cand si pe unde mai sar.
- retezat bagheta;
- taiat canale pe celelalte doua fete si ajustat tinand scripetele pe burghiul bagat prin gaura data anterior;
- colorat cu bait "stejar";
Cred ca am fost limpede ca apa tulbure.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 06 July 2012 - 08:36 PM
Postat 07 July 2012 - 07:48 AM
pe_dos, la 06 July 2012 - 06:05 PM, a spus:
esti intr-o mare eroare de greseala, la mana, fara nici un calcul, asa batraneste, se pot realiza zone de presiune care genereaza o cavitatie de nu e adevarat. Nu intru in detalii ca e off. da cine stie - cunoaste.
Daca in canale pui cate un capetel de sarma, chiar ac cu gamalie, poti pune cat aracet vrei, dupa lipire tragi respectiva din canal si iti ramane un orificiu perfect tubular, neted, prin care trece firul ca prin urechea acului.
Postat 07 July 2012 - 09:51 AM
Cu alea stratificate, așa am făcut, cum zici. Inițial m-am gāndit la bolduri. Alea au 0,8 mm īn diametru, ceea ce vine 40 mm la scară reală. Manevra nu poate fi de 40 mm, ea trebuie să aibă cam 20 mm īn diametru. Joacă inacceptabil, trebuie o soluție. Folosind manevra groasă și ace de 0,8 , cu 5 straturi de furnir de 0,8 mm (echivalentul a două raiuri) lățimea pachetului ar fi fost de 4 mm, adică 200 mm la scară. Mi s-a părut complet nenatural. Macaraua peste 120 mm mi s-a părut o butucănoșenie. Folosind furnir de 0,5 mm, ca să iasă dimensiunea plauzibilă, rezultatul a fost foarte sfărāmicios și găurile foarte mici. Se pare că, totuși, trebuie să mă resemnez cu aspecte butucănoase, ca cele din desenele animate.
Postat 07 July 2012 - 10:01 AM
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 07 July 2012 - 10:07 AM
Postat 07 July 2012 - 10:44 AM
Pentru ,,capatani'' din bloc se folosesc esente tari fara fibra aparenta, cum ar fi fagul sau stejarul, care nu lasa burghiul sa fuga. Daca ,,va prinde'' ar mai fi o varianta fara gauri in care manevra e prinsa intre straturi iar aspectul e doar aparent. Se pot face cu 3 straturi pentru macarale duble si daca sunt lucrate toate la fel si montate dupa realizare diferenta intre ele si cele cu gaura nu e prea mare. Nu e o grozavie da' e o varianta.