@ACHRISTIAN: Nu te supăra. Viziunea mea este că suntem pe forum ca să facem „schimb de experiență”, să învățăm unii de la alții ceea ce este nou pentru fiecare. Eu am învățat foarte multe de pe forum, de la Traian despre marinărie și multe altele (m-a atins observația lui că marinăria nu este doar un fișier descărcat de pe net, așa că am studiat cărțile lui Ghiba+Oprea, Bujeniță și altele, ca să știu cum se numesc piesele și „la ce bun” o mulținme de alte lucruri), de la gobi71 despre modelism, de la Victorian și 177 despre arhitectura navală și rolul (rostul, funcționalitatea) unor detalii, de la LAV-Z despre vopsit, de la cartula și alții despre scule folosite în modelism, și chiar și de la Leo2003 și bobby despre ce și unde să caut pe net și problemele concrete ale machetei la care lucrăm. Tuturor le mulțumesc.
Am constatat că fiecare detaliu este funcțional și că niciodată funcționalitatea nu cedează în fața esteticii. În privința mecanicii fluidelor, din care face parte și hidrodinamica (în opinia mea importantă în funcționarea navei), Leo2003 și cu mine suntem în domeniu și putem să vorbim în cunoștință de cauză. Cei ce vor să discute, bine, iar cei ce nu, iarăși bine.